Ασφαλιστικά Ταμεία: Τελευταία ευκαιρία για τις 120 δόσεις

284
ταμεία

Δεν είναι μόνο οι τράπεζες(“κόκκινα δάνεια”), οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί (χρέη προς εφορία), οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα βάζουν στο στόχαστρο τη λαϊκή περιουσία οφειλετών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους ή ρυθμίσεις των οφειλών τους.

Συγκεκριμένα όσο αφορά τη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τελευταία ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών σε 120 δόσεις παρέχει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το νέο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό σύστημα.

Έτσι, μέχρι τις 31 Μαρτίου έχουν προθεσμία χιλιάδες οφειλέτες ταμείων  να ενταχθούν στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων.

Σχετική διάταξη στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί έως την ερχόμενη Πέμπτη από τη Βουλή, μειώνει την προθεσμία που έχουν, περίπου 50.000 οφειλέτες που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων και την έχασαν, να επανενταχθούν.

Τα ασφαλιστικά ταμεία

Οι όροι είναι αυστηροί, καθώς για να επανενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση, θα πρέπει να καταβάλει όλες τις δόσεις που δεν πλήρωσε, από την ημερομηνία που βγήκε από την αρχική ρύθμιση, καθώς και τυχόν νέες τρέχουσες οφειλές, που έχουν δημιουργηθεί στο μεταξύ διάστημα.

Δηλαδή αν έχασε τη ρύθμιση των 120 δόσεων τον Σεπτέμβριο του 2019, θα πρέπει να πληρώσει τις εισφορές των μηνών από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και τον Μάρτιο του 2020.

Επίσης αν έχει απλήρωτες εισφορές για τους τρέχοντες μήνες, θα πρέπει επίσης να τις καταβάλει.

Η ρύθμιση αφορά τους χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, οι οποίοι εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, για τα χρέη που είχαν μέχρι 31-12-2018, αλλά στη συνέχεια την απώλεσαν, επειδή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στην πληρωμή των δόσεων.

Και… σαφάρι από το υπουργείο Εργασίας

Την ίδια στιγμή βέβαια, το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με την διοίκηση του ΚΕΑΟ προχωρούν στην διαδικασία χαρακτηρισμού των οφειλών ως ανεπίδεκτων είσπραξης, μετά από έρευνες για τον εντοπισμό των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη, ξεκινώντας σαφάρι ώστε να βρει καταθέσεις, ακίνητα και πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας