Απεργίες και συλλαλητήρια σήμερα για το “αναπτυξιακό” – Δραγασάκης-Γεωργιάδης αλληλοσυγχαίρονται!

1018
απεργίες

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στους δήμους και στη δημόσια υγεία, μετά από αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, ενώ πραγματοποιούνται και πανεργατικά συλλαλητήρια ενάντια στο “αναπτυξιακό” έκτρωμα, το οποίο προετοίμασε η κυβέρνηση Τσίπρα και νομοθετεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος στη Βουλή ανάμεσα στους Γιάννη Δραγασάκη και Άδωνη Γεωργιάδη, πρώην και νυν υπουργό Ανάπτυξης:

Δραγασάκης: «Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί τήρησε το λόγο του ο Άδωνης Γεωργιάδης και σεβάστηκε το έργο που αφήσαμε».

Γεωργιάδης: «Παρέλαβα από σας συγκροτημένη εργασία, την αναγνώρισα από την πρώτη βδομάδα που πήγα στο υπουργείο και είπα ότι μεγάλο τμήμα προέρχεται από προηγούμενα σχέδια νόμου. Έχουμε υιοθετήσει τα σχέδια που είχατε ετοιμάσει και δεν προλάβατε να φέρετε.
Δεν θεωρώ ότι είμαστε εχθροί! Προτιμώ να βλέπω την πολιτική σαν συνέχεια. Σέβομαι τη δουλειά που κάνατε στο υπουργείο που είναι σοβαρή».

Τα συλλαλητήρια των εργαζομένων στην Αθήνα πραγματοποιούνται στις 5 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος, με κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ κ.ά. συνδικαλιστικών οργανώσεων, και στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια με κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας