Απειλούν τον Τζόνσον και με φυλάκιση επειδή θα τηρήσει το…δημοψήφισμα!

990
φυλάκιση

Ο Μπόρις Τζόνσον θα μπορούσε να καταδικαστεί σε φυλάκιση, σε περίπτωση που αρνηθεί να καθυστερήσει το Brexit.

Μιλώντας σήμερα στο Sky News ο διευθυντής της Εισαγγελίας και μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου, Κεν Μακντόναλντ, ανέφερε πως αν ο Μπόρις Τζόνσον αποφασίσει να αγνοήσει το νομοσχέδιο που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Λόρδων, που εμποδίζει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, θα βρεθεί αντιμέτωπος με δίωξη εις βάρος του, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε πως περιφρονεί το δικαστήριο. Ο 66χρονος δικηγόρος ερωτώμενος κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί, απαντά, ότι κάθε φορά που κάποιος παραβαίνει τις εντολές του δικαστηρίου, φυλακίζεται.

«Όχι» και από τη Βουλή των Λόρδων για Brexit χωρίς συμφωνία

H Βουλή των Λόρδων ενέκρινε την Παρασκευή τη νομοθετική ρύθμιση που μπλοκάρει την εφαρμογή του άτακτου Brexit στις 31 Οκτωβρίου. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να ορίσει νέα ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση, ο Μπόρις Τζόνσον καλείται τώρα να αναβάλει το Brexit για τρεις μήνες, σε περίπτωση που δεν έχει υπογραφεί κάποια συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου. Το νομοσχέδιο αυτό θα επιστραφεί στη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Δευτέρα θα εγκριθεί οριστικά από την βασίλισσα Ελισάβετ και θα καταστεί αυτομάτως νόμος.

Ο Τζόνσον επιμένει σε πρόωρες εκλογές

Η αντιπολίτευση στη Βρετανία έχει καταψηφίσει την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον για πρόωρες εκλογές στις 15 Οκτωβρίου. Εν τω μεταξύ, στην χθεσινή του ομιλία, έκανε μια νέα επίθεση κατά του αρχηγού των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Ανέφερε πως «προσπαθεί να κάνει το αδύνατο», δηλαδή να εμποδίσει τις εκλογές, για τις οποίες επέμεινε πως θέλει να γίνουν στις 15 Οκτωβρίου και θα θέσει εκ νέου το θέμα στη Βουλή την Δευτέρα. Οι Εργατικοί απείχαν από την ψηφοφορία, η οποία ενδέχεται να συζητηθεί ξανά την Δευτέρα στην Βουλή των Κοινοτήτων. Ωστόσο, οι Εργατικοί δεν θέλουν να γίνουν οι εκλογές πριν τις 31 Οκτωβρίου, ημέρα που θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές πριν τις 31 Οκτωβρίου, ημέρα που θα πρέπει να αποχωρήσει η Μ. Βρετανία από την Ε.Ε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας