Απίστευτη κλοπή τραπεζών με τις καταθέσεις μας: Οι ανακοινώσεις Alpha Bank-Πειραιώς

973
Απίστευτη κλοπή τραπεζών με τις καταθέσεις μας

Τράπεζες: Με ανακοινώσεις τους, οι Alpha Bank και Πειραιώς προκάλεσαν «μούδιασμα» σε εκατομμύρια πελάτες τους καθώς αλλάζουν τα επιτόκια των καταθέσεων!

Η ανακοίνωση της Alpha Bank:

Η Alpha Bank μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων συγκεκριμένων λογαριασμών κατά μία μονάδα βάσης (0,01%) μεσοσταθμικά.

Τα νέα μειωμένα επιτόκια καταθέσεων τίθενται σε ισχύ την 1 Ιουλίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων είναι διαθέσιμες στα Καταστήματα της Τράπεζας και στην ιστοσελίδα www.alpha.gr.

Η ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς:

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε αναπροσαρμογή των επιτοκίων επιλεγμένων καταθετικών λογαριασμών, μειώνοντάς τα μεσοσταθμικά κατά 0,021% [2,1 μονάδες βάσης].

Οι ανωτέρω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από την 08.06.2021.

Τράπεζες: Νέο κύμα μείωσης για τις τραπεζικές καταθέσεις

Νέο κύμα μείωσης επιτοκίων καταθέσεων έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο-Απρίλιο για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και τις καταθέσεις ταμιευτηρίων στις ελληνικές τράπεζες.

Τα επιτόκια στις καταθέσεις ταμιευτηρίου έχουν σχεδόν μηδενιστεί, ενώ στα χαμηλότερα ιστορικά επίπεδα έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες τα επιτόκια των προθεσμιακών τραπεζικών καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες.

Ενδεικτικά, μια προθεσμιακή κατάθεση ύψους 100.000 ευρώ έχει μέσο επιτόκιο από 0,06% έως 0,1%. Και όμως τα μηδενικά επιτόκια υπό προϋποθέσεις θεωρούνται ως θετικές επενδύσεις, καθώς ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στο -1,6%.

Ταυτόχρονα τα επιτόκια χορηγήσεων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη,  με αποτέλεσμα να έχει διευρυνθεί ακόμη περισσότερο το επιτοκιακό περιθώριο των ελληνικών τραπεζών.

Τη στιγμή που το Ελληνικό Δημόσιο, με δυο λόγια οι Έλληνες φορολογούμενοι, σκορπίζουν δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να «εξυγιάνουν» τις τράπεζες και να στηρίξουν τα κέρδη των fund για τις τιτλοποιήσεις των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών, την ίδια ώρα καταληστεύουν τους καταναλωτές και την οικονομία μειώνοντας τα επιτόκια καταθέσεων και αυξάνοντας το επιτοκιακό περιθώριο με τα σπάνια δάνεια χορηγήσεων, πνίγοντας έτσι την ελληνική οικονομία και τα λαϊκά εισοδήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας