Αντεπίθεση Τζόνσον: Επιβάλλει πλήρεις ελέγχους στα ευρωπαϊκά αγαθά μετά το Brexit

1509
τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σκοπεύει να επιβάλλει πλήρεις τελωνειακούς και συνοριακούς ελέγχους σε όλα τα αγαθά ευρωπαϊκής προέλευσης που εισάγονται στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Brexit.

Κλιμάκωση της πίεσης

Η κίνηση του Βρετανού πρωθυπουργού αποσκοπεί στην κλιμάκωση της πίεσης προς τις Βρυξέλλες κατά τις διμερείς διαπραγματεύσεις για το εμπόριο, δήλωσε κυβερνητική πηγή στην εφημερίδα The Telegraph.

«Σχεδιάζουμε πλήρεις ελέγχους σε όλα τα εισαγόμενα αγαθά προέλευσης ΕΕ – πιστοποιητικά εξαγωγών, πιστοποιητικά ασφάλειας, ελέγχους υγείας ζώων, [υγειονομικούς ελέγχους] των ειδών που προορίζονται για τα σούπερ μάρκετ, τα οποία θα περνούν από [τελωνεία και] σημεία συνοριακών ελέγχων», ανέφερε στην εφημερίδα πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση των Τόρις.

Θα διπλασιάσει την πρόκληση

Αυτή η ενέργεια «θα διπλασιάσει την πρακτική πρόκληση στα σύνορα τον Ιανουάριο του 2021», αναγνώρισε η πηγή.

Το Brexit έγινε γεγονός

Μόλις το ρολόι έδειξε 23.00 της Παρασκευής (ώρα Βρετανίας) το Brexit έγινε γεγονός.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχαιρέτισε και επισήμως την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένας ιστορικός κύκλος 47 ετών ολοκληρώθηκε με το μέλλον να παραμένει αβέβαιο για την χώρα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση των «27».

Στους μαύρους τοίχους του Νο10 της πρωθυπουργικής κατοικίας προβλήθηκε ψηφιακό ρολόι που άρχισε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την έξοδο της χώρας από την ΕΕ, στις 23.00.

Το κτίριο φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως και άλλα κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο του Λονδίνου.

«Leave means Leave»

Στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά στο κοινοβούλιο, συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου με σημαίες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμμετέχοντας σε εορταστική εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του Brexit και η καμπάνια Leave means Leave.

Υποστηρικτές της αποχώρησης περικύκλωσαν το άγαλμα του Ουίνστον Τσόρτσιλ, που ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ενωμένης Ευρώπης και της ιδέας των ενωμένων κρατών.

Σε μία μεγάλη οθόνη που στήθηκε από τους διοργανωτές προβλήθηκε βίντεο με μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Βρετανίας ως μέλους της ΕΕ, μέχρι και το Brexit.

Μία αυτοσχέδια χάρτινη μινιατούρα του Big Ben είχε στηθεί, με κολλημένο το σύνθημα «Κάντο Μπόρις», και κάποιοι χτυπούσαν κουδούνια και ντραμς για να σημάνουν συμβολικά την έξοδο της Βρετανίας.

Άλλοι, τυλιγμένοι με τις βρετανικές σημαίες, ή με κοστούμια στα χρώματα της σημαίας χόρευαν υπό τη μουσική του Τομ Τζόουνς και των Κουίν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας