Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές 16-23/05

Αντίθετος ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, είναι αντίθετος με τη νέα απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 29922/13-05-21, σύμφωνα με την οποία,  τις Κυριακές 16 και 23 Μαΐου 2021 μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, petshop, καθαριστήρια) και τα κομμωτήρια, κατ’ εξαίρεση κάθε άλλης διάταξης

Είναι προφανές, ότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου τις συγκεκριμένες Κυριακές θα εξυπηρετήσει μόνο συμφέροντα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls, μεταφέροντας τζίρο και κατανάλωση σε συγκεκριμένες περιοχές.

Λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, δεν θα προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς δεν αναμένεται να αυξηθεί η κατανάλωση, αντίθετα θα αυξηθεί το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεών μας.

Είναι σαφές ότι «το προαιρετικό άνοιγμα», για την ήδη επιβαρυμένη ψυχολογία της αγοράς, θα επιφέρει ένα «σπιράλ» ανταγωνισμού μεταξύ μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, δημιουργώντας προηγούμενο για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Ο ΕΣΠ καλεί τα μέλη του να μην συμμετέχουν στο συγκεκριμένο άνοιγμα, θεωρώντας τις θεσμοθετημένες 8 Κυριακές υπέρ αρκετές για τη λειτουργία της Αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας