Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Κατάληψη της ΕΡΤ. Απεργιακές κινητοποιήσεις αύριο Δευτέρα

652
αναπληρωτές

Αντιδρώντας στην αποσιώπηση του αγώνα τους, αλλά και στη διαστρέβλωση των ειδήσεων για την άγρια αστυνομική επίθεση εναντίον τους κατά την πορεία της Παρασκευής, αναπληρωτές εκπαιδευτικοί κατέλαβαν για μερικά λεπτά, χθες βράδυ, το στούντιο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ1.

Όπως είναι γνωστό, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στο νέο σύστημα διορισμού και στο σχετικό νομοσχέδιο Γαβρόγλου, που έχει κατατεθεί στη Βουλή και ψηφίζεται αύριο Δευτέρα.

Ο εκπρόσωπος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, διακόπτοντας το δελτίο ειδήσεων, κατήγγειλε την ΕΡΤ ότι, παραβαίνοντας την αρχή δεοντολογίας, δεν παρουσίασε τους χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε όλη τη χώρα, που ζητούν μόνιμους διορισμούς. Επίσης, δεν έδειξε ούτε την αστυνομική καταστολή, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό διαδηλωτών, παρά μόνον προέβαλαν μεμονωμένα επεισόδια.

Η παρέμβαση έγινε λίγο μετά την έναρξη του κεντρικού δελτίου. Την ώρα που πολιτικός συντάκτης μετέδιδε ρεπορτάζ για το παρασκήνιο της συνάντησης Τσίπρα-Καμμένου την Κυριακή το πρωί. Η παρουσιάστρια του δελτίου, Αντριάννα Παρασκευοπούλου, αναγκάστηκε να διακόψει τον δημοσιογράφο και πέρασε εκτάκτως σε διαφημίσεις, ενώ για λίγη ώρα έπαιζε η εκπομπή «Σαν σήμερα».

Οι διαδηλωτές αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο φέρνει ευρείες αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης εκπαιδευτικών και ουσιαστικά οδηγεί στην απόλυση περίπου 32.000 αναπληρωτών, που χρόνια τώρα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στα σχολεία.

Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, την Παρασκευή, οι εκπαιδευτικοί, αναπληρωτές και μόνιμοι, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, οι διοικήσεις των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία και τρίωρη στάση εργασίας, αντίστοιχα, για τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας