Ακούει κανείς; Ληστεία με τα οξύμετρα. Στα ύψη οι τιμές τους

795
οξύμετρα

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει ότι οι τιμές στα παλμικά οξύμετρα έχουν τετραπλασιαστεί από την έναρξη της πανδημίας του κοροναϊού.

Επιστολή στον τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, στέλνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αναφορικά με τις τιμές στα παλμικά οξύμετρα.Η Ένωση επικαλείται καταγγελίες πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες “η τιμή στα οξύμετρα έχει τετραπλασιαστεί, από την τιμή πριν την εποχή του κοροναϊού”.

«Επί μήνες, τα διαφήμιζαν στην τηλεόραση και σε διάφορες ιντερνετικές σελίδες, προς 9,90 €. Μόλις άρχισε η πανδημία του κοροναϊού, εκτόξευσαν την τιμή, τέσσερις φορές πάνω και σήμερα πωλούνται στα 39.90 € και 49,90», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

«Εμείς, ως Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, μετά την τοποθέτηση του καθηγητή Επιδημιολογίας κ. Τσιοδρα ότι δεν είναι απαραίτητη η αγορά του οξυμέτρου από κάθε ένα από μας αλλά ότι μπορούμε να κάνουμε την μέτρηση αυτή μέσω του γιατρού μας η του φαρμακείου, καλούμε τους καταναλωτές να είναι προσεκτικοί στην προμήθεια αυτού του οξυγονομετρητή. Να το αγοράζουν από πιστοποιημένα καταστήματα, το δε Υπουργείο Ανάπτυξης, να προβεί σε απαραίτητους ελέγχους για τυχόν αισχροκέρδεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας