Ακάρ-Τουρκία: Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός

859
έλληνες

Nέα μηνύματα προς την Κυπριακή Δημοκρατία, πως σκοπεύει να συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, έστειλε σήμερα η Τουρκία, μέσω δηλώσεων Τούρκων κυβερνητικών αξιωματούχων.

«Οι γεωτρήσεις μας στη Μεσόγειο θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα. Η Τουρκία θα προωθήσει τα δικαιώματά της με σταθερότητα και χωρίς να δείχνει δισταγμό θα προστατέψει τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. «Τώρα, τα σκάφη γεωτρήσεων Fatih, Yavuz και Barbaros βρίσκονται στην περιοχή. Το Oruc Reis επίσης κατευθύνεται προς τα εκεί. Η αποφασιστικότητά μας είναι βέβαιη» πρόσθεσε ο κ. Οκτάι, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Βαρώσια. «Η Κύπρος είναι ο εθνικός μας σκοπός. Όλοι θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό, μην κάνουν λάθος», υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας από τα κατεχόμενα ενώ πρόσθεσε ότι ότι τα γεωτρητικά πλοία της Τουρκίας συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους, έχοντας την υποστήριξη των πλοίων του πολεμικού ναυτικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας