Ακάρ: Επιχείρηση διχασμού Αθήνας-Λευκωσίας. “Διάλογο” με Ελλάδα εισβολή στην Κύπρο

381
διαφορές

Με μια μακιαβελική τακτική η Τουρκία επιχειρεί να διχάσει Αθήνα και Λευκωσία, οι οποίες άλλωστε ελάχιστα συντονίζονται μεταξύ τους, ενώ η Αθήνα έχει βάλει σε δεύτερο πλάνο, αν όχι και στα αζήτητα, την αλληλεγγύη στην Κύπρο. Ο Ακάρ προωθεί επίμονα διάλογο με την Ελλάδα, με την τελευταία να τον αποδέχεται ευχαρίστως, ενώ την ίδια ώρα Μπαρμπαρός και Γιαβούζ εισβάλλουν στην κυπριακή ΑΟΖ, καταπατώντας τα πιο στοιχειώδη κυπριακά κυριαρχικά δικαιώματα.  Η Άγκυρα παίζει “κλέφτες και αστυνόμους” με την Ελλάδα και την Κύπρο. Δυστυχώς βρίσκει και τα κάνει.

Μετά τις χθεσινές δηλώσεις περί επερχόμενης ελληνοτουρκικής συνάντησης στην Άγκυρα για διαπραγματεύσεις, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ προχώρησε σε νέες δηλώσεις σε πνεύμα «συνεννόησης» λέγοντας πως θα ξεκινήσουν οι συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, για το μοίρασμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια στιγμή η η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για την ελληνοτουρκική συνάντηση στην Άγκυρα τις επόμενες ημέρες, την οποία προανήγγειλε ο Τούρκος ΥΠΑΜ, συνεχίζοντας να κρατάει τους Έλληνες πολίτες «στο σκοτάδι», επιδιδόμενη σε μυστική διπλωματία.

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε μιλώντας στον ξένο τύπο χθές το βράδυ ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση.

«Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Μάλιστα αναφέρθηκε και στο τουρκολιβυκό σύμφωνο λέγοντας πως οι αντιδράσεις της Ελλάδας ήταν «προκλητικές και υπερβολικά συναισθηματικές»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας