Αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών σε όλη τη χώρα

1793
dav
Μαζικές κινητοποιήσεις σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Καλαμάτα και σ’ όλη τη χώρα
Ξύλο, χημικά και 3 τραυματισμοί στην Πάτρα

Η “Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών” και η ΛΑ.Ε, συμμετέχοντας με σταθερότητα και συνέχεια στο λεγόμενο “κίνημα της Τετάρτης” σήμερα, Τετάρτη, 16/05/2018, διοργάνωσαν αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Ακαδημίας 62, που πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, καθώς και στις μεγαλύτερες πόλεις σ’ όλη τη χώρα.

Η αστυνομοκρατία ήταν και πάλι έντονη και προκλητική σε όλο το κέντρο της Αθήνας και ιδιαίτερα μέσα, γύρω και μπροστά από το  συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο, αλλά παρ’ όλα αυτά η αγωνιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Η αγωνιστική παρέμβαση της ΛΑΕ και της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών κάτω από την πολιτική και κινηματική πίεση που προκάλεσε οδήγησε και σήμερα στην αναστολή πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας 70 τ.μ στον Πειραιά για χρέος 29.000ευρώ με πρώτη προσφορά 33.600 ευρώ.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να λέει ψέματα περί δήθεν προστασίας της πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, μόνο για αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 621 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, μεταξύ των οποίων δεκάδες αφορούν πρώτες κατοικίες και ακίνητα αξίας πολύ κάτω από αυτό το δήθεν κυβερνητικό πλαφόν.

Μεταξύ άλλων ακινήτων που «βγαίνουν στο σφυρί», αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί οι εξής πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας:

1      Διαμέρισμα 70,5 τμ στον Πειραιά για χρέος 29.000 € με πρώτη προσφορά 33.600 €

2      Διαμέρισμα 107,4 τμ στη Γλυφάδα για χρέος 50.000 € με πρώτη προσφορά 123.000

3      Διαμέρισμα 45,2 τμ στην Καισαριανή για χρέος 50.000 € με πρώτη προσφορά 50.000 €

4      Διαμέρισμα για χρέος 42.400 € με πρώτη προσφορά 85.000 €

5      Διαμέρισμα 86,2 τμ στην Αθήνα για χρέος 50.000 € με πρώτη προσφορά 120.000 €

6      Διαμέρισμα 75 τμ στο Φάληρο για χρέος 50.000 € με πρώτη προσφορά 95.000 €

7      Διαμέρισμα 76 τμ στο Ζεφύρι για χρέος 139.000 € με πρώτη προσφορά 63.000 €

8      Αποθήκη 195 τμ στον Κορυδαλλό  για χρέος 59.000 € με πρώτη προσφορά 100.000 €

Η ΛΑΕ και τα κινήματα και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους  ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε όλη την χώρα διαμήνυσαν για άλλη μια φορά ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αρπαγής λαϊκής περιουσίας και κατοικίας και για την θέσπιση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας, καθώς και την ευρεία διαγραφή των ιδιωτικών χρεών, ως ανάσα στην οικονομία και την κοινωνία και για την αντιμνημονιακή ανατροπή.

Λάρισα: Μεγάλη κινητοποίηση για να μην βγει στο «σφυρί» η πρώτη κατοικία δανειολήπτη

Απέναντι στα ΜΑΤ οι διαμαρτυρόμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το συμβολαιογραφείο στη Λάρισα, που ήταν προγραμματισμένο να «τρέξει» τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης

Ισχυρή αστυνομική δύναμη παρατάχθηκε απέναντι στους διαδηλωτές που ζήτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λάρισα να μην βγει στο σφυρί πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία για χρέος προς τράπεζα, ύψους 42.395 ευρώ.

 

Οι διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας, όπου στεγάζεται το συμβολαιογραφείο που ήταν προγραμματισμένο να «τρέξει» τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ζητώντας να μην εκπλειστηριαστεί το σπίτι όπου μένει ο κ. Ηλίας Βαγδούτης με την οικογένειά του.

Αντιπροσωπεία των διαμαρτυρόμενων έλαβε άδεια και ανέβηκε 2 φορές στο συμβολαιογραφείο, ζητώντας από τη συμβολαιογράφο να έρθει σε επαφή με την τράπεζα, ζητώντας τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

Πάτρα: Ξύλο, χημικά και τραυματισμοί σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών

Τρία άτομα τραυματίστηκαν – Συνθήματα και λιποθυμίες

Επίθεση των ΜΑΤ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφείο της οδού Βότση στην Πάτρα, σε συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά έχουν τραυματιστεί 3 άτομα από τους συγκεντρωμένους.

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Βότση 52 όπου είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Νωρίτερα, μέλη συλλογικοτήτων αλληλέγγυοι, φοιτητές κ.α. είχαν πραγματοποιήσει πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Καλαμάτα: Σώθηκε μετά από κινητοποίηση το σπίτι ανέργου οικοδόμου στην Καλαμάτα

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 16/5/2018 στην οδό Αριστομένους 79-81 (απέναντι από τα Δικαστήρια) στο Συμβολαιογραφείο Αθανάσιου Καρκατζούλη, για να εμποδίσει και να ακυρώσει τον πλειστηριασμό του σπιτιού άνεργου οικοδόμου.

Η κινητοποίηση της  Επιτροπής και  η  λαϊκή  κατακραυγή υποχρέωσαν τη Τράπεζα να μην πραγματοποιήσει   το  σημερινό  πλειστηριασμό  του σπιτιού του  άνεργου  οικοδόμου στη  Καλαμάτα .

Δεν μπορούσαν Τράπεζα και συμβολαιογράφος μετά τη δημοσιοποίηση του  προκλητικού  αυτού πλειστηριασμού  και τη κινητοποίηση της Επιτροπής να δικαιολογήσουν ότι  θα εκπλειστηρίαζαν ένα σπιτάκι ενός άνεργου  52τ.μ. αντί  36.000 ευρώ  για ένα χρέος 89.000 ευρώ.

 Το  κίνημα  νίκησε .Το  σπίτι σώθηκε  προσωρινά . Ο αγώνας συνεχίζεται .   

Θεσσαλονίκη: Μαζική παράσταση στα δικαστήρια

Μαζική παράσταση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο συντονισμός συλλογικοτήτων το μεσημέρι της Τετάρτης μαζί με το διωκόμενο για τους πλειστηριασμούς μέλος του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών.

Φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών στην Λάρισα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας