“Έριξε” το χρηματιστήριο η νέα τραπεζική βουτιά

925
χρηματιστήριο

Με απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο συνεχίζει να επιβεβαιώνει την παλίνδρομη πορεία που ακολουθεί τον Φεβρουάριο εντός στενού εύρους, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο και τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει καθηλωμένη σε χαμηλά επίπεδα.

"Έριξε" το χρηματιστήριο η νέα τραπεζική βουτιά

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,95%, στις 2.291,80 μονάδες, ενώ στο -0,30% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.265,07 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,55% στις 802,62 μονάδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο σχεδόν το ήμισυ των τίτλων της… υψηλής κεφαλαιοποίησης κατάφερε σήμερα να διακινήσει πάνω από 100 χιλ. τεμάχια, ενώ πολύ περισσότεροι ήταν αυτοί που δεν ξεπέρασαν το 1 εκατ. σε τζίρο. Αν και ελαφρώς υψηλότερος από εχτές, ο συνολικός τζίρος, η εικόνα που εμφανίζει η αγορά είναι απογοητευτική, ως προς την κινητικότητα, την ώρα που οι στρατηγικές των χαρτοφυλακίων έχουν λόγους να ξεδιπλωθούν.

Έτσι, τεχνικά μετά την αποτυχία του Γενικού Δείκτη, εχθές, να διαπεράσει την αντίσταση των 927 μονάδων, χάθηκε σήμερα και η κοντινή στήριξη των 916 μονάδων, με τις 907 μονάδες να είναι τώρα η κύρια. Στον FTSE 25 η κοντινή σημαντική στήριξη είναι στις 2.289 μονάδες, οι οποίες διαφυλάχθηκαν σήμερα, με τις 2.252 μονάδες να παραμένει η κύρια, την ώρα που ο τζίρος παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα με τις κινήσεις και το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε επιμέρους τίτλους.

Το ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική έκλεισε με απώλειες 3,51%, με τις Eurobank, Alpha Bank και Ελλάκτωρ να ακολουθούν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%. Άνω του -1% κινήθηκαν και οι Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης.

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Aegean, Πειραιώς, ΟΠΑΠ, Λάμδα, ΔΕΗ, Motor Oil, Jumbo, ΟΛΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και ΕΧΑΕ, ενώ ο ΟΤΕ έκλεισε χωρίς μεταβολή. Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ έκλεισε στο +1,07%, ενώ μικρά ήταν τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ και Φουρλή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας