Έρευνες στο σπίτι του Μελανσόν και στα γραφεία της «Ανυπότακτης Γαλλίας», μετά από τις διώξεις Λαφαζάνη

3701
μελανσόν
Μετά την βιομηχανία διώξεων κατά Λαφαζάνη, «όλως τυχαίως» και φυσικά «από σύμπτωση» εκτυλίσσεται επιχείρηση ενοχοποίησης για φίμωση Μελανσόν!

Αυθαίρετη και σκόπιμη τρομοκρατική έρευνα πραγματοποιήθηκε το πρωί στα γραφεία του κινήματος Ανυπότακτη Γαλλία (La France Insoumise) και του Κόμματος της Αριστεράς, καθώς και στην κατοικία του Ζαν-Λικ Μελανσόν και παλαιών συνεργατών του, ανακοίνωσε το κίνημα.

Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, η επιχείρηση, που αποσκοπεί στην συκοφάντηση, την ενοχοποίηση και φίμωση του Μελανσόν, πραγματοποιήθηκε από το Κεντρικό Γραφείο Αντιμετώπισης της Διαφθοράς και των Παραβάσεων στο πλαίσιο δύο προκαταρκτικών ερευνών που άνοιξε η εισαγγελία του Παρισιού.

Η πρώτη έρευνα αφορά υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης συνεργατών ευρωβουλευτών. Η δεύτερη αφορά τις δαπάνες της προεκλογικής εκστρατείας του Μελανσόν για τις προεδρικές εκλογές και πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής που είναι αρμόδια για τις εκλογικές δαπάνες και την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Το κίνημα Ανυπότακτη Γαλλία κατήγγειλε «πολιτική, αστυνομική και δικαστική επίθεση κατά του Ζαν-Λικ Μελανσόν και του κόμματος».

«Κάνουν έρευνες σε όλων τα σπίτια. Στης γενικής γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας, των πρώην συνεργατών μου που είδαν τους μπάτσους να καταφθάνουν στις 7 το πρωί, τούς παίρνουν τα τηλέφωνα, τούς παίρνουν τους υπολογιστές τους. Στην έδρα του Κόμματος της Αριστεράς, του οποίου είμαι μέλος, στην έδρα του κινήματος Ανυπότακτη Γαλλία», έγραψε στο Facebook ο Μελανσόν καλώντας τους οπαδούς σε συγκέντρωση μπροστά στην έδρα του κινήματός του.

Σε ανακοίνωσή του το κίνημα τονίζει ότι η έρευνα για τις εικονικές θέσεις εργασίας στο Ευρωκοινοβούλιο ξεκίνησε από καταγγελία μίας βουλευτή της άκρας δεξιάς, της Σοφί Μοντέλ, που, όπως ομολόγησε και η ίδια, δεν είναι σοβαρές. Για την ακρίβεια μιλούσε για «κοροϊδία».

«Σε ό,τι αφορά τις προεκλογικές δαπάνες, η αρμόδια Εθνική Επιτροπή επικύρωσε στις 13 Φεβρουαρίου 2018 τους λογαριασμούς χωρίς να έχει βρει παρατυπίες. Αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του Εμανουέλ Μακρόν για τον οποίο οι παρατυπίες επισημάνθηκαν. Για να αποδείξει δημόσια την εντιμότητά του, ο Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε στις 8 Ιουνίου 2018 την επανεξέταση όλων των λογαριασμών της προεκλογικής εκστρατείας», αναφέρει το κίνημα στην ανακοίνωσή του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας