Έξυπνοι οι Ουκρανοί: Όχι στο ΝΑΤΟ και τα κανόνια των ΗΠΑ

496
Πούτιν
Τους κινδύνους που υπάρχουν για τον ουκρανικό λαό από την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, αλλά και την κόκκινη γραμμή της Ρωσίας, ανέδειξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγχαίρει τους Ουκρανούς που αντιτίθενται στην πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Κιέβου να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία.
«Τουλάχιστον το 50% των Ουκρανών δεν θέλουν η χώρα τους να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», επεσήμανε ο Ρώσος Πρόεδρος μιλώντας στο Russia 1, ενώ πρόσθεσε πως «αυτοί είναι έξυπνοι άνθρωποι».
«Μιλώ χωρίς καθόλου ειρωνεία και δεν εννοώ πως οι άλλοι είναι ηλίθιοι», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, για να εξηγήσει πως «αυτοί οι άνθρωποι (που υποστηρίζουν την ένταξη στο μπλοκ) δεν καταλαβαίνουν ότι είναι καλύτερα να μην βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Δεν θέλουν να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικά χαρτιά ή ως τροφή για τα κανόνια».
Μάλιστα, πρόσθεσε πως μεγάλο κομμάτι του λαού της Ουκρανίας είναι σκεπτικό για τους στενότερους στρατιωτικούς δεσμούς με τη Δύση.
Όπως είπε, αυτά τα κομμάτια της ουκρανικής κοινωνίας αισθάνονται ότι πρέπει να συμμετάσχουν σε έναν «κοινό πολιτισμό» που δεν θέλουν, καθώς ένα μέρος αυτού του πολιτισμού αντιτίθεται σε εκείνο που έχουν ήδη υιοθετήσει, ενώ επιπροσθέτως δεν θέλουν να «χορέψουν» κάτω από τον σκοπό κάποιου άλλου.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ θα είχε σαν αποτέλεσμα πολλές ρουκέτες να αρχίζουν να εγκαθίστανται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.
Παράλληλα και ο χρόνος που θα έκαναν για να φτάσουν στα ρωσικά σύνορα θα μειώνονταν σε επτά με δέκα λεπτά, γεγονός που θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τη Μόσχα.
Χτες, ο κ. Πούτιν είχε τονίσει πως η επέκταση του ΝΑΤΟ θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της Ρωσίας.
To ΝΑΤΟ θέτει τα γεωπολιτικά του συμφέροντα πάνω απ’ όλα ανεξάρτητα από τις σχέσεις με τις ξένες χώρες, ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Τοποθετούν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα πάνω από τα συμφέροντα άλλων ανεξάρτητα από τη φύση των σχέσεών τους με τις χώρες. Όσον αφορά την επέκταση του ΝΑΤΟ και την υποδομή του ΝΑΤΟ πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια της Ρωσίας και των Ρώσων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας