Ένα βήμα μπρος… με ανυπακοή για την ανατροπή

1639
βήμα

Δύο ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη ευρωβουλευτών και για πρώτη φορά, μετά το 2015, οι πολίτες καλούνται να εκφράσουν την άποψή τους, λαμβάνοντας, βεβαίως, υπόψη ότι τα χαρακτηριστικά δεν είναι, αμιγώς, εκείνα των βουλευτικών εκλογών.

Το έντονο διπολικό σκηνικό συμπίεσης οξύνεται συνέχεια και συνοδεύεται από την μετακίνηση της θεματικής ατζέντας των ουσιωδών κοινωνικών και πολτικών θεμάτων σε παλαιού τύπου ψευτοδιλήμματα και νέου τύπου εκφοβισμούς.

Το μούδιασμα, από το  χαστούκι,  που επέφερε στην αντιδρώσα κοινωνία των πλατειών και του ΟΧΙ η αντιδιαμετρική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα πρόσφορο έδαφος στην συστημική προσπάθεια καλλιέργειας ενός ηττοπαθούς κλίματος, ενός κλίματος συμβιβασμού στη λογική του μη χείρον, ενός αναγκαστικού μονόδρομου στη λογική του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε.

Ταυτόχρονα, η βαθιά κρίση του συστήματος και οι συνεχιζόμενες ασκούμενες πολτικές φτωχοποίησης προσφέρουν έδαφος σε φασιστικές- εθνικο- ακροδεξιές  φωνές.  Οι ίδιοι, δε,  που ασκώντας αυτές τις πολιτικές διογκώνουν τον φασισμό είναι εκείνοι που στην συνέχεια, ως νέοι Ιανοί, δημιουργούν δήθεν προοδευτικές συμμαχίες για να εναντιωθούν σε αυτόν.

Ειδικά σε αυτήν την περίοδο, με το σύστημα να προσπαθεί να ανακάμψει χρησιμοποιώντας όλες τις εφεδρείες του, φτάνοντας σε ακραίες πιέσεις και εκφοβισμούς, αφού πρώτα έχει επιφέρει καίρια χτυπήματα σε εργασιακές, κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις, η ανάδειξη και ενίσχυση αριστερών, ριζοσπαστικών σχηματισμών, που εναντιώνοντα στα αδιέξοδα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ζητούν την ανατροπή στην ευρωζώνη, την Ε.Ε και την χώρα μας είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ζούμε όλα αυτά τα χρόνια τα αδιέξοδα της εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Τα μνημονιακά μέτρα, εφαρμοστικοί στραγγαλιστές του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των  κρίσιμων δημόσιων παραγωγικών τομέων  που δόθηκαν σε ντόπιους και ξένους “επενδυτές“, των ίδιων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών, του περιβάλλοντος, της γης και της κατοικίας,  θα συνεχίσουν να συμπιέζουν αν δεν μπει ένα φρένο αντίδρασης, αν δεν δημιουργηθεί μία αντιπολίτευση ικανή να εξαπολύσει την αναγκαία αντεπίθεση, αν δεν επανακινηθεί ένα λαϊκό, ταξικό κίνημα επαναφοράς όσων βίαια μας πήραν. Τα μνημόνια υπογράφτηκαν, τα μέτρα πάρθηκαν για την αποπληρωμή ενός χρέους που συνεχίζει να διογκώνεται. Η εποπτεία, η εξάρτηση, η λιτότητα συνεχίζονται, με το σύστημα να προσπαθεί να χειραγωγήσει τους πολίτες στη λογική του ψίχουλου, στην εφαρμογή της μείωσης της βλάβης, στην απαξίωση της συλλογικής δράσης και της πολιτικής εγρήγορσης.

Τα νέα δίπολα σχηματίζονται και τα κόμματα εξουσίας ρευστοποιούνται χωρίς όμως, επι της ουσίας, να διαφωνούν στα όσα ευαγγελίζονται. Οι παλαιότεροι ζητούν από τον λαό να ξεχάσει ποιοι ήταν και οι τωρινοί να ξεχάσουν την κοροϊδία και τον συμβιβασμό.

Η ΛΑ.Ε-ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ  διεκδικεί τη λαϊκή στήριξη απένατι σε αυτές τις λογικές, για να υπάρξει μια φωνή διαμαρτυρίας, μία φωνή λαϊκής έκφρασης, μία φωνή υπεράσπισης της χώρας μας και των πολιτών μας, μία φωνή ανατροπής και ταυτόχρονα για να λειτουργήσει ως ένας καταλύτης αναγκαίων αριστερών, λαϊκών και ταξικών συμπορεύσεων.

*Η Κατερίνα Θανοπούλου είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με τον συνδυασμό «Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας