Έλεος! H πρέσβης του Τραμπ στον ΟΗΕ απειλεί όσους δεν στηρίζουν τις ΗΠΑ!

1914
Trump

«Προς εκείνους που δεν μας υποστηρίζουν, κρατάμε ονόματα…», είπε απειλητικά η πρέσβης του Τραμπ στον ΟΗΕ σε μια πράξη πρωτοφανούς ιμπεριαλιστικού κυνισμού, αλαζονείας και αναίδειας από το βήμα του ΟΗΕ.
Η νέα μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι διαμηνύει ότι οι ΗΠΑ «θα δείξουν την ισχύ τους» και προειδοποιεί τις χώρες-συμμάχους που θα αντιταχθούν στη διπλωματία του Ντόναλντ Τραμπ.
Στόχος της κυβέρνησης Τραμπ «είναι να δώσει αξία στον ΟΗΕ και ο τρόπος με τον οποίο θα δείξουμε αξία είναι να δείξουμε την ισχύ μας, να υποστηρίζουμε τους συμμάχους μας και να διασφαλίσουμε ότι οι σύμμαχοί μάς υποστηρίζουν επίσης» δήλωσε η Χέιλι μιλώντας σε δημοσιογράφους στον ΟΗΕ πριν από την πρώτη συνάντησή της με το νέο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες.
Και συμπλήρωσε: «Για εκείνους που δεν μας υποστηρίζουμε, κρατάμε ονόματα, θα αντιδράσουμε κατάλληλα»…
Η πρώτη συνάντηση μεταξύ της Χέιλι και του Γκουτέρες γίνεται σε χρονική περίοδο κατά τηνοποία τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ένα προεδρικό διάταγμα που θα στερήσει από τον διεθνή οργανισμό οικονομική βοήθεια εκ μέρους των ΗΠΑ ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Το ενδεχόμενο αυτής της περικοπής στον προϋπολογισμό θα πλήξει τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς η Ουάσιγκτον είναι ο βασικός συνεισφέρων -χρηματοδοτεί το 22% του προϋπολογισμού τους και το 28% των επιχειρήσεων για την διατήρηση της ειρήνης. Το κόστος μονάχα για τις επιχειρήσεις αυτές ανέρχεται σε 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Η Νίκι Χέιλι δήλωσε επίσης ότι τάσσεται υπέρ της αναμόρφωσης του ΟΗΕ.
«Όλα όσα λειτουργούν, θα τα βελτιώσουμε. Όλα όσα δεν λειτουργούν, θα προσπαθήσουμε να τα διορθώσουμε. Όλα όσα μοιάζουν παρωχημένα και άχρηστα, θα απαλλαγούμε από αυτά» είπε η 45χρονη πρώην κυβερνήτης της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας