Άρτα: «Εγκληματική αμέλεια ο θάνατος του Χρήστου Ζορμπά» (βίντεο)

1131
άρτα

«Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν εγκληματική αμέλεια». Με τα λόγια αυτά, οι δικηγόροι της οικογένειας του 29χρονου Χρήστου Ζορμπά, που έχασε τη ζωή του, στις 6 Ιουνίου 2020, από ηλεκτροπληξία στο εργοστάσιο (της «Ήπειρος», στην Άρτα) όπου εργαζόταν, δήλωσαν έτοιμοι να χαράξουν την γραμμή τους στο δικαστικό αγώνα που ξεκινούν για να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η ζωή ενός νέου ανθρώπου.

Χθες, Παρασκευή 19 Ιουνίου, οι τρεις δικηγόροι μαζί με την οικογένεια υπέβαλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Άρτας προς κάθε υπεύθυνο, σύμφωνα με το Νόμο, του εργοστασίου για παραβίαση του Ποινικού Κώδικα, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφαλείας και προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες «για την ανθρωποκτονία του Χρήστου».

Νωρίτερα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας και με την παρουσία συγγενών και φίλων του 29χρονου Χρήστου, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου απευθύνοντας έκκληση στους συναδέλφους του Χρήστου αλλά και σε όλους όσοι ενεπλάκησαν στο τραγικό συμβάν, να βγουν μπροστά και να μιλήσουν.

Οι τρεις δικηγόροι, Όλγα Τσουμάνη, Εύη Συγίζη και Θανάσης Καμπαγιάννης τόνισαν ότι έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα μέτρα ασφαλείας ήταν ανεπαρκέστατα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το πατάρι με τους ηλεκτρολογικούς πίνακες ήταν ένα επικίνδυνο ρημαδιό».

Επίσης, ζήτησαν με εισαγγελική παραγγελία όλα τα έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση, ενώ έχει διοριστεί τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια για να κάνει αυτοψία και να μελετήσει όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνονται. «Θα απευθυνθούμε στην Εισαγγελία με υπόμνημα για να προσέλθουν και να καταθέσουν μάρτυρες» τόνισαν οι τρεις δικηγόροι, για να προσθέσουν: «Η οικογένεια ζητά δικαιοσύνη και αυτή η μάχη δεν αφορά μόνο την οικογένεια του Χρήστου αλλά και κάθε εργαζόμενο».

Επεσήμαναν, δε, ότι υπάλληλος της Επιθεώρησης Εργασίας πριν ακόμη γίνει αυτοψία και εκδοθεί πόρισμα, δημόσια, βάσει αυτήκοων μαρτύρων, δήλωσε ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος. Αυτός ήταν ο λόγος της παρέμβασης που ακολούθησε από τους δικηγόρους «για να φθάσουν τα μηνύματα εκεί που έπρεπε» σημείωσε ο κ. Καμπαγιάννης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας