Άκαρπη η συνάντηση Σωματείου ΣΙΔΕΝΟΡ με ΒΙΟΧΑΛΚΟ (μητρική της ΣΙΔΕΝΟΡ)

2527
ΣΙΔΕΝΟΡ
Δ. Στρατούλης: Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ

Δυναμική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, της μητρικής της ΣΙΔΕΝΟΡ, πραγματοποίησαν το πρωί οι εργάτες και το Σωματείο ΣΙΔΕΝΟΡ, διεκδικώντας ΣΣΕ, με ανάκτηση απωλειών, κατάργηση των εργολαβιών και του εσωτερικού ομιλικού δανεισμού σε τμήματα παραγωγής και συντήρησης, καθώς και για μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας. Στο πλευρό τους συνάδελφοί τους στον κλάδο του μετάλλου, καθώς και αλληλέγγυοι από το ΜΕΤΑ, την Εργατική Παρέμβαση της ΠΟΕΜ, το ΠΑΜΕ κτλ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, το προεδρείου του Σωματείου είχε συνάντηση άνω της μιάμισης ώρας με την ιδιοκτησία του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, από την οποία πήρε αρνητική απάντηση σε όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, όπως δήλωσε στο ergasianet.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, Λευτέρης Κιοσέογλου, θα αποφασίσουν για τις περαιτέρω κινήσεις τους μετά τις 19 Αυγούστου, καθώς την Παρασκευή το εργοστάσιο της χαλυβουργίας ΣΙΔΕΝΟΡ, στη Θεσσαλονίκη, κλείνει για την προγραμματισμένη συντήρησή του.

Να σημειωθεί πως Πέμπτη 25 Ιούλη και Παρασκευή 26 Ιούλη οι εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, και συγκεκριμένα από: 1πμ.-3πμ., 5πμ.-7πμ., 9πμ.-11πμ., 1μμ.-3μμ.

Την Παρασκευή, τέλος, αναμένεται να κατατεθούν και τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζήτησε το δικαστήριο, προκειμένου να αποφασίσει επί της αγωγής της εργοδοσίας κατά του Σωματείου και των εργατών της ΣΙΔΕΝΟΡ, που ζητεί να κηρυχθούν οι στάσεις εργασίας παράνομες και καταχρηστικές, καθώς και αποζημίωση 5.000 ευρώ για κάθε νέα στάση εργασίας.

Ο Δημήτρης Στρατούλης, που παραβρέθηκε με κλιμάκιο στελεχών της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στην εργατική απεργιακή συγκέντρωση έγινε σήμερα 25/7, στα γραφεία της μητρικής εταιρείας, τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, στη Χειμάρρας 16, στο Μαρούσι από το Σωματείο της ΣΙΔΕΝΟΡ (Χαλυβουργείο στη Θεσσαλονίκη), έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την εξής δήλωση:

«Μεταφέρω την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της ΣΙΔΕΝΟΡ, οι οποίοι εδώ και ενάμιση μήνα δίνουν ένα ηρωικό και ενωτικό αγώνα, για την υπογραφή ΣΣΕ, με ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών τους, κατάργηση των εργολαβιών, καθώς και για να παρθούν μέτρα ασφαλείας στο εργοστάσιο της χαλυβουργίας.

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία που εξακολουθεί να κρατά σκληρή και άκαμπτη στάση, απειλώντας τους εργάτες ακόμα και με κλείσιμο και μεταφορά της παραγωγικής της δραστηριότητας σε άλλα εργοστάσια του ομίλου της ΒΙΟΧΑΛΚΟ, και προσπαθώντας με την ποινικοποίηση αυτής της κινητοποίησης να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος του προέδρου του σωματείου Λευτέρη Κιοσέογλου, των μελών της διοίκησης και των απεργών.

Η νέα κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης εξακολουθεί, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, να παίζει το ρόλο τροχονόμου στις ασύδοτες και τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας της ΣΙΔΕΝΟΡ.

Για να είναι αυτός ο αγώνας νικηφόρος, όχι μόνο για τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης επιχείρησης και του ομίλου, αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης, είναι αναγκαία όσο ΠΟΤΕ η ανάπτυξη ενός κινήματος αλληλεγγύης από τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς φορείς και τις πολιτικές οργανώσεις  της Αριστεράς.»

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας