Το λυπηρό θέαμα ενός "συλλαλητηρίου"

3157
θέαμα

Μάλλον λυπηρό το θέαμα του λεγόμενου «πανεθνικού συλλαλητηρίου» στο Σύνταγμα την Κυριακή 13/5 για την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας και για πολλά άλλα ακόμα αιτήματα.
Θα μπορούσαμε πολλά να πούμε και να σχολιάσουμε για το «συλλαλητήριο».
Νομίζουμε , όμως, ότι, πλέον, δεν αξίζει τον κόπο.
Μιλούν τα γεγονότα και οι καταστάσεις.
Δεν άξιζε τον κόπο, μας φαίνεται, για εντελώς διαφορετικούς λόγους και η «αντιφασιστική» διαμαρτυρία, που έλαβε χώρα λίγο παρακάτω από το Σύνταγμα και περιττεύουν και εδώ οι κρίσεις.
Πράγματι, χρειαζόταν ένα συλλαλητήριο για την απελευθέρωση των δυο ελλήνων στρατιωτικών που συνεχίζουν να κρατούνται κατά βάναυσο και αποκρουστικό τρόπο στην Αδριανούπολη.
Ένα συλλαλητήριο, όμως, με άλλες αριστερές, ριζοσπαστικές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις στο τιμόνι και με έναν άλλο δημοκρατικό ανατρεπτικό προσανατολισμό, μακριά από ένα πνεύμα άλλων εποχών, που δεν έχει σχέση με τον γνήσιο αντιϊμπεριαλιστικό πατριωτισμό και την δημοκρατική ανατροπή που χρειάζεται η χώρα.
Η πολυδιασπασμένη, όμως, και ανταγωνιζόμενη αριστερά αδυνατεί προς το παρόν να αναλάβει τέτοιες πρωτοβουλίες, ενώ κάποιες δυνάμεις θα είναι και εχθρικές απέναντι τους.
Οι καιροί, όμως, θα αλλάξουν γρήγορα.

Γιώργος Σούρπης

3 Σχόλια

  1. Η “λυπηρή εικόνα” του συλλαλητηρίου, είναι η προέκταση μιας ακόμα πιο θλιβερής ασυνενοησίας των φερόμενων ως “αντιμνημονιακών” δυνάμεων που πάνω απο το μαγαζάκι τους δε βάζουν τίποτε άλλο.
    Τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι εκλογές το κάθε “αντιμνημονιακό” κόμμα θα έχει πάλι άπλετο χρόνο να αναλύει την ήττα και να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του για τη στραβωμάρα του γιαλού, ενώ την ίδια στιγμή ένα επόμενο μνημονιακό τσίρκο θα αναλάβει για μια ακόμη τετραετία να μας αποτελειώσει.

  2. Πραγματικά άτυχοι οι δύο στρατιωτικοί. Έτυχαν σε εποχή που οι αριστερές, ριζοσπαστικές, προοδευτικές, πατριωτικές, δημοκρατικές δυνάμεις βρίσκονται σε κρίση ταύτότητας, δεν τά ΄χουν βρει μεταξύ τους και ως εκ τούτου καθεύδουν. Υπομονή λοιπόν παιδιά, γιατί το ζήτημα δεν είναι να σωθείτε, αλλά να σωθείτε από τους κατάλληλους ανθρώπους και για τους σωστούς λόγους!

  3. Eίναι πολιτικό σφάλμα το όποιο συλλαλητήριο γιά του 2 ΄Ελληνες στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται χωρίς
    να τους έχει απαγγελθεί καμμία κατηγορία , στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οι 2 Έλληνες στρατιωτικοί
    συνελήφθησαν , σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις , επί Ελληνικού εδάφους από Τούρκους καταδρομείς , κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους προς την Πατρίδα , και μάλιστα μέρα μεσημέρι , χωρίς να προβάλουν την παραμικρή αντίσταση, όπως ώφειλαν ! Έκαναν περιπολία , αλλά δεν την έκαναν σωστά και υπέστησαν μία
    ατιμωτική και εξευτελιστκή σύλληψη. Και οι 2 συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικοί , είναι έμμισθοι . Πληρώνονται δηλαδή από τον βαρειά φορολογούμενο Ελληνικό Λαό γιά να κάνουν την δουλειά τους , που είναι η Φύλαξη και η Προστασία των συνόρων μας , κατά μήκος του Έβρου ποταμού. Αποδείχθηκε ότι την
    δουλειά που τους εμπιστεύθηκε η Πατρίδα , δεν την έκαναν σωστά : αιφνιδιάστηκαν , δεν αντέδρασαν όπως
    θα περιμέναμε όλοι οι Έλληνες να κάνουν και προτίμησαν να παραδοθούν στον εχθρό ! Δεν μπορούμε να
    είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς , δυστυχώς ! Γι αυτό και θά έπρεπε να σταματήσουν αμέσως όλες οι εκδηλώσεις του υποκριτικού ενδιαφέροντος της σημερινς Κυβέρνησης , η οποία εκμεταλλεύεται τα συναισθηματικά ανακλαστικά μερίδας του Λαού μας (που αρνείται να σκεφθεί) για να προωθήσει την περαιτέρω εξαθλίωση της Χώρας , την παράδοση της Μακεδονίας μας στους επήλυδες Σλάβους των Σκοπίων,
    το ξεπούλημα της ΔΕΗ στους Γερμανούς και την (συνολική) ένταξη των δυτικών Βαλκανίων στους Ευρωπαϊκούς και Ατλαντικούς Θεσμούς , προετοιμάζοντας τους νέους εθνικούς Πολέμους στην χερσόννησο
    του Αίμου !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας