Ύψωσε τη Σοβιετική σημαία κατάκτησης του Βερολίνου ο Ρωσικός στρατός-Επιδρομές Su-57

2620

Πρώτη εμφάνιση των πυραύλων κρουζ Kh-101

Mε όχι οποιαδήποτε Σοβιετική σημαία, αλλά με την σημαία της μονάδας που κατέκτησε το Βερολίνο εισέρχονται πλέον ρωσικά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, κυκλοφορούν έντονες φήμες για ενεργό εμπλοκή του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57 στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων.

Με Σοβιετική σημαία οι ρωσικές μονάδες 

Σε αφιέρωμα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα ρωσικά τεθωρακισμένα, τα ΠΕΠ ΒM-21 Grad MLRS και τα άρματα μάχης φέρουν είτε την απλή σοβιετική σημαία είτε την σημαία της 150ης Μεραρχίας, Τάγμα Kutuzov 2ης τάξης, 79ο Σώμα Τυφεκίων, Μεραρχία Idritsa του 3ου Στρατού του Λευκορωσικού Μετώπου.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές πρόκειται για την σημαία της Μονάδας που εισήλθε στο Βερολίνο.

Το γεγονός πως το βίντεο προβλήθηκε από το επίσημο κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δίνει άλλη διάσταση στέλνοντας μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας ίσως μόλις ξεκίνησαν…

Ρώσοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για την συνέχεια του “Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου” ο οποίος δεν τελείωσε ποτέ. Αντίθετα, θα συνεχιστεί και θα είναι νικηφόρος όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Δείτε βίντεο και εικόνες

Εμπλοκή Su-57 στην Ουκρανία;

Παράλληλα, από το πρωί κυκλοφορούν έντονες πληροφορίες πως το βίντεο που θα δείτε παρακάτω δείχνει το ρωσικό μαχητικό 5ης γενιάς Su-57 να βομβαρδίζει ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση βαθιά στο ουκρανικό έδαφος.

Διεθνείς αναλυτές ερίζουν για το αν πρόκειται για την πρώτη εμπλοκή του ρωσικού μαχητικού Su-57 στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο. Άλλοι υποστηρίζουν πως πρόκειται για το Su-34 και άλλοι αναφέρουν πως λόγω του σχήματος του μάλλον πρόκειται για το Su-57.

Πάντως, ρωσικά ΜΜΕ κάνουν λόγω για την πρώτη εμφάνιση του Su-57 στην Ουκρανία.

Το ρωσικό μαχητικό βομβάρδισε θέσεις του ουκρανικού Στρατού στην Δυτική Ουκρανία στην περιοχή Zhytomyr.

Αν όντως είναι το Su-57 τότε ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν πως το μαχητικό στάλθηκε λόγω της ικανότητας του να πετά πολύ χαμηλά και να διαφεύγει από τα ουκρανικά φορητά αντιαεροπορικά MANPADS τύπου Stinger λόγω της ικανότητας του να κρύβει το θερμικό του ίχνος.

Δείτε βίντεο

Έπληξαν θέσεις του ουκρανικού Στρατού πύραυλοι κρουζ Kh-101

Ταυτόχρονα, έχει επιβεβαιωθεί η πρώτη χρήση του στρατηγικού πυραύλου κρουζ Kh-101 στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων.

Οι πύραυλοι αυτοί έχουν εμβέλεια 2.500-2.8000 χλμ και εκτοξεύονται από τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS.

Πρόκειται για στρατηγικούς πυραύλους που δεν εντοπίζονται εύκολα από την εχθρική αεράμυνα.

Το βομβαρδιστικό Tu-160 μπορεί να φέρει έως 12 τέτοιους πυραύλους στο εσωτερικό του ενώ το Tu-95MS μπορεί να φέρει έως 8 Kh-101 σε εξωτερικούς φορείς.

Αυτό σημαίνει πως οι Ρώσοι λόγω της εμβέλειας των συγκεκριμένων πυραύλων μπορούν να βομβαρδίζουν ουκρανικούς στόχους από τον δικό τους εναέριο χώρο.

Τέλος, βίντεο δείχνει την εκτόξευση πυραύλου κρουζ “Καλίμπρ” από το ρωσικό Ναυτικό στην Μαύρη Θάλασσα λίγο έξω από την περιοχή της Οδησσού.

Δείτε βίντεο

ImageImage
Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας