Βερολίνο: Ο ουκρανός πρεσβευτής υμνεί τον ναζιστή Μπαντέρα-Οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ

1173
Ο ουκρανός πρεσβευτής υμνεί

Την οργή του Ισραήλ προκάλεσε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, ο οποίος ύμνησε την εγκληματική δράση του ουκρανού συνεργάτη των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, αποκαλώντας τον «μαχητή της ελευθερίας».

Η πρεσβεία του Ισραήλ στη γερμανική πρωτεύουσα, Βερολίνο, αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του πρεσβευτή της Ουκρανίας στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το globalhappenings.com) υπέρ του ναζιστή Στεπάν Μπαντέρα.

«Προσβολή»

«Οι δηλώσεις του ουκρανού πρεσβευτή αποτελούν διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων, υποτίμηση του Ολοκαυτώματος και προσβολή στη μνήμη όσων σκοτώθηκαν από τον Μπαντέρα και τους υποστηρικτές του», ανέφερε η διπλωματική αποστολή στο Twitter.

Στην ανάρτηση σημειώνεται ότι «οι δηλώσεις του πρεσβευτή όχι μόνο υπονομεύουν τις αξίες που όλοι αγαπάμε και πιστεύουμε», αλλά επίσης «υπονομεύουν τον θαρραλέο αγώνα του ουκρανικού λαού να ζήσει τις δημοκρατικές αξίες στον κόσμο».

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Βερολίνο Αντρίι Μέλνικ, σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο από τη Γερμανία , εξύμνησε τον ναζισμό, ο οποίος απαγορεύεται δια νόμου στη Γερμανία και δόξασε τον συνεργό των Ναζί Στεπάν Μπαντέρα, πιστό του Χίτλερ, ως «μαχητή της ελευθερίας».

«Προσωπική άποψη»

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μέλνικ, ο Μπαντέρα δεν είχε σχέση με τη ναζιστική Γερμανία και τις μαζικές δολοφονίες ειρηνικών Πολωνών Εβραίων και Σοβιετικών από ουκρανούς εθνικιστές στη Βολυνία και τη Γαλικία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και αυτό εξηγείται, όπως είπε, από το γεγονός ότι από την άλλη πλευρά «υπήρξαν πολλές δολοφονίες και φρικαλεότητες».

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών έλαβε υπό όψη τις δηλώσεις του πρεσβευτή της Ουκρανίας Αντρίι Μέλνικ για τον Στεπάν Μπαντέρα, αλλά τις θεωρεί ως προσωπική δήλωση και όχι ως θέση της ουκρανικής κυβέρνησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Κρίστιαν Βάγκνερ.

Ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ζμπίγκνιου Ράου συζήτησε με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα για τη συμπεριφορά του ουκρανού πρεσβευτή στη Γερμανία Αντρίι Μέλνικ, ο οποίος εξύμνησε τον Στεπάν Μπαντέρα.

Ο πολωνός υπουργός είπε ότι στη Βαρσοβία και στο Κίεβο, «η δήλωσή του (του Μέλνικ) αξιολογήθηκε ως προσωπική του άποψη, που περιέχει πολλά ιστορικά ψέματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας