Β.Ζελένσκι υπογράφει επάνω σε SCALP-EG πριν εξαπολύσει κατά γέφυρας Χόνχαρ της Κριμαίας

5524

Το πρώτο  βίντεο με τον γαλλικό πύραυλο cruise SCALPEG αναρτημένο σε αεροσκάφος  της ουκρανικής Αεροπορίας έδωσε στη δημοσιότητα το Κίεβο.

Στο βίντεο φαίνεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι να υπογράφει επάνω στον πύραυλο πριν το Su-24M απογειωθεί και τον εκτοξεύσει κατά της γέφυρας Χόνχαρ στην Κριμαία.

Τα αεροσκάφη Su-24 έχουν χρησιμοποιηθεί επίσης και για την εκτόξευση βλημάτων Strorm Shadow (ίδια πρακτικά με τα γαλλικά SCALP) τα οποία είχε δώσει η Βρετανία στην Ουκρανία.

Η απόφαση για την προμήθεια των γαλλικών βλημάτων στην Ουκρανία είχε  ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν

«Αυτοί οι πύραυλοι θα βοηθήσουν τις προσπάθειες του Κιέβου να υποβαθμίσει τη ρωσική επιμελητεία τη διοίκηση και τον έλεγχο, υπονομεύοντας την ικανότητα της Ρωσίας να αντιστέκεται στις ουκρανικές δυνάμεις», είχε πει ο Μακρόν.

Όπως το Storm Shadow, έτσι και το SCALP-EG έχει βεληνεκές 250 km και φέρει μια ισχυρή διπλή κεφαλή BROACH που μπορεί να πλήξει καλά θωρακισμένους  στόχους. Χρησιμοποιεί σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, GPS και χαρτογράφηση εδάφους για καθοδήγηση, χρησιμοποιώντας έναν ανιχνευτή υπέρυθρων και αυτόματη αναγνώριση στόχου στην τερματική φάση. Μετά την εκτόξευση, ο πύραυλος πετά σε χαμηλό ύψος για να αποφύγει τον εντοπισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας