Τσαβούσογλου σε Λαβρόφ-“Νόμιμη η απαίτηση εξαγωγικών της Ρωσίας για άρση κυρώσεων”

515

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη για την αποναρκοθέτηση στα λιμάνια της περιοχής

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε ως «νόμιμη» τη ρωσική απαίτηση για τερματισμό των κυρώσεων στις εξαγωγές προκειμένου να βοηθηθεί η διαδικασία εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών στην παγκόσμια αγορά.

«Εάν πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για τα ουκρανικά σιτηρά στις διεθνείς αγορές, θεωρούμε ότι η απομάκρυνση των εμποδίων στο δρόμο των ρωσικών εξαγωγών, σαν μια νόμιμη απαίτηση», τόνισε ο Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του στην Άγκυρα με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Τσαβούσογλου τόνισε ακόμη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να οργανώσει συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη για το θέμα της εξαγωγής σιτηρών μεταξύ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ.

Από την πλευρά του ο Λαβρόφ τόνισε ότι εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη για την αποναρκοθέτηση στα λιμάνια της περιοχής, τότε το ζήτημα σχετικά με τα φορτία σιτηρών θα επιλυθεί.

Δεσμεύθηκε πως σε τέτοια περίπτωση, η Ρωσία δεν θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για να προωθήσει τα στρατιωτικά της σχέδια στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας