Τουρκία Ρωσία-Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στο Σότσι για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ

835

Τη Δευτέρα 31/10 στο Σότσι η τριμερής σύνοδος κορυφής Ρωσίας-Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Tριμερής σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή των προέδρων της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν και του πρωθυπουργού της Αρμενίας θα διεξαχθεί την Δευτέρα στο Σότσι, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα του θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπως επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο.
«Με πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς, οι τριμερείς συνομιλίες θα διεξαχθούν στις 31 Οκτωβρίου στο Σότσι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στις συνομιλίες αυτές θα δώσουν το παρών ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev και ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Nikol Pashinian.
Οι τρεις ηγέτες θα συζητήσουν «μέτρα που στοχεύουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή» του Καυκάσου, πρόσθεσε το Κρεμλίνο.
Προβλέπεται επίσης ότι ο Putin θα έχει διμερείς συναντήσεις με καθέναν από τους δύο άλλους ηγέτες.
Ο Pashinian ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πάει στη Ρωσία την Δευτέρα, διευκρινίζοντας ότι δεν γνωρίζει αν ο Aliyev έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στη σύνοδο.
Η Αρμενία –σύμμαχος της Ρωσίας– και το Αζερμπαϊτζάν, που στηρίζεται από την Τουρκία, έχουν συγκρουστεί σε δύο πολέμους για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Ο τελευταίος πόλεμος, το φθινόπωρο του 2020, στοίχισε τη ζωή σε 6.500 ανθρώπους και τερματίστηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας, η οποία έχει αναπτύξει ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας