Το καθεστώς Ερντογάν απαγορεύει στους δημάρχους να ομιλούν με ξένους διπλωμάτες!

594

Σε μία προσπάθεια να κόψει τα φτερά του Εκρέμ Ιμάμογλου, ο Ερντογάν κόβει τις γέφυρες που έχουν χτίσει οι δήμαρχοι στην Τουρκία με τους ξένους διπλωμάτες.

Για τον τρόπο που ασκεί τη διοίκηση η κυβέρνηση Ερντογάν η είδηση ότι απαγορεύτηκε στους δημάρχους της Τουρκίας να συνομιλούν με οποιονδήποτε ξένο διπλωμάτη δεν προκαλεί έκπληξη.

Είναι, άλλωστε, σαφές ότι όσο πλησιάζουμε προς τις επόμενες προεδρικές εκλογές (του 2023) ο Ερντογάν θα σκληραίνει τη στάση του και θα τραβάει τα λουριά με σκοπό μία νέα επανεκλογή του.

Το θέμα είναι τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο πρόεδρος της Τουρκίας μ’ αυτήν ειδικά την κίνησή του…

Φοβού τον Ιμάμογλου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο, προς τον Ερντογάν, δέος στις επόμενες προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος του κεμαλικού κόμματος. Πρόκειται για σενάριο που έχει “παίξει” πολλές φορές στον τουρκικό τύπο.

Μέσα στο 2021 ο Ιμάμογλου εκπροσώπησε πολλές φορές την Τουρκία σε διεθνείς εκδηλώσεις. Ηταν εκεί στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στη Γλασκώβη, ήταν επίσης παρών και στη διάσκεψη για την ασφάλεια που έγινε στο Μόναχο μόλις λίγες ημέρες πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης επιχειρεί με άλλα λόγια να χτίσει το διεθνές προφίλ του και οι παρουσίες του στις σημαντικές αυτές εκδηλώσεις ήταν συνέπεια των πυκνών επαφών που έχει με τις ξένες αντιπροσωπείες στην Κωνσταντινούπολη.

Ανάλογες επαφές έχει και ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς ο οποίος επίσης ανήκει στο κεμαλικό κόμμα και το όνομά του έχει εμπλακεί σε σενάρια για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Με την απαγόρευση, το καθεστώς Ερντογάν επιχερεί να αποκόψει τους δύο από τις επαφές τους με το διεθνή παράγοντα. Εν έτει όμως 2022, τέτοιου είδους απαγορεύσεις είναι δύσκολο να ευδοκιμήσουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας