Τεράστιο-ατελείωτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά Παν/μια στην Αθήνα

665

Παρόμοια μεγάλα συλλαλητήρια στη Θεσ/κη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ο ελληνικός λαός μπορεί να σταματήσει τώρα το τέλος της δημόσιας εκπαίδευσης και την πλήρη υποβάθμιση της, ειδικότερα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Να ενοποιηθούν σε καθολική εξέγερση οι αγώνες εργαζομένων-αγροτών-φοιτητών-νεολαίας.

Κ.Μ

Ατελείωτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σε εξέλιξη είναι το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με τη συμμετοχή φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στα Προπύλαια, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 12 το μεσημέρι.

Αυτή τη στιγμή η πορεία έχει φτάσει ενώπιον της Βουλής.

Η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) έχουν κηρύξει νέες στάσεις εργασίας από τις 11:00 π.μ. προκειμένου να στηρίξουν τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πορεία διαμαρτυρίας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ «στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 01/02 στις 12:00 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα)» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«…στόχος μας να μην κατατεθεί καν στη Βουλή το νομοσχέδιο»

Σημειώνεται πως συνεχίζονται οι καταλήψεις στο 1/3 των τμημάτων των πανεπιστημίων της χώρας, που αντιστοιχεί σε 150 περίπου τμήματα, από τα 433 στο σύνολο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Παράλληλα, σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία.

Έχει διακοπεί κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται σταδιακά να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς η πορεία θα κατευθύνεται στη Βουλή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας:

«Θα το πάμε μέχρι τέλους»

«Θεωρούμε πως ο λόγος που το νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα κατατεθεί είναι επειδή το τεράστιο κύμα καταλήψεων που έχει ξεσπάσει σε όλη τη χώρα έχει πιέσει την κυβέρνηση και δεν έχει καμία νομιμοποίηση να πάει να το περάσει (το νομοσχέδιο) ενώ υπάρχουν τόσες αντιδράσεις από όλη την ακαδημαϊκή κοινότητα» λέει η Νέλη Ηλιοπούλου από τη Νομική Σχολή μιλώντας στο in.

«Είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι τέλους, μέχρι αυτό το νομοσχέδιο να παρθεί πίσω, ακόμη και ως ιδέα» τονίζει η ίδια και συνεχίζει: «είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία και την ακαδημαϊκή ελευθερία η εισαγγελική παρέμβαση κατά των φοιτητών».

«…παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας»

«Είμαστε για άλλη μία Πέμπτη εδώ… στόχος μας να μην κατατεθεί καν στη Βουλή το νομοσχέδιο, όπως δεν έχει γίνει εδώ και ένα μήνα…παλεύουμε για ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, παλεύουμε για να υπάρξει χρηματοδότηση, εξοπλισμός… δηλώνουμε από τώρα ότι την επόμενη Πέμπτη στις 8 Φεβρουαρίου που θα γίνει το πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο η Αθήνα θα βουλιάξει» λέει μιλώντας στο in, η Ευγενία Κυριακουλάκου, πρόεδρος φοιτητικού συλλόγου στο Γεωπονικό πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε η πορεία – Αναμένεται να καταλήξει στη Βουλή

Μπροστά από το μπλόκο της Αστυνομίας η πορεία

Ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και την Αστυνομία

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σύνταγμα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας