Σύνταγμα-Πορεία με σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ’τη ΛΑΡΚΟ»–Συγκινητική υποδοχή των εργατών της

413

Σε εξέλιξη είναι στην πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, και των οικογενειών τους, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων του δημόσιου και του ιδιωτικού, σε ένδειξη στήριξης στον αγώνα τους.

Αφορμή για την κινητοποίηση, μετά τη μικρή δικαστική νίκη που πέτυχαν την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης, σε νομοσχέδιο το οποίο ενσωματώνει ευρωπαϊκή οδηγία για τα αυτοκινούμενα οχήματα, με την οποία επιταχύνει το κλείσιμο του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ και την απόλυση των εργαζομένων.

Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν δεκάδες συνδικαλιστικοί φορείς, και με στάσεις εργασίας, απλώνοντας ομπρέλα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της μεταλλουργίας και στον πολύχρονο, υποδειγματικό αγώνα αξιοπρέπειας που δίνουν.

Η πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών κινείται προς την πλατεία Συντάγματος, με συνθήματα όπως «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ» και «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες».

Συγκινητική υποδοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα

Συγκινητική η υποδοχή των εργατών της ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα, από χιλιάδες κόσμου που έχουν συγκεντρωθεί εκεί.

Καθώς τα πολυπληθή μπλοκ φτάνουν στην πλατεία, εκατοντάδες συγκέντρωμένοι υποδέχονται τους διαδηλωτές με συνθήματα και χειροκροτήματα.

«Αδέλφια σας ευχαριστούμε! Όλοι ενωμένοι θα τα καταφέρουμε», η απάντηση των εργατών της ΛΑΡΚΟ!

βιντεο 902

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας