Ο Schaeuble γονατιστός στα πόδια του ΔΝΤ. Η Ελλάδα στο έλεος των δανειστών

1780
schäuble

Για άλλη μια φορά ο Schaeuble παραπέμπει χωρίς δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης. Η Ελλάδα χρησιμοποιείται ως αγκριστρωμένο ψάρι, προκειμένου να υποστεί τα πιο σκληρά και βάρβαρα μέτρα, βοηθούσης, βεβαίως, της παραδομένης κυβέρνησης Τσίπρα.
Η Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος Γερμανίας και ΔΝΤ.
Υπάρχει πρόοδος, αλλά όχι τόση ώστε να πούμε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα έχουμε συμφωνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών, V. Schaeuble, αναφερόμενη στις εξελίξεις γύρω από τις ελληνικές διαπραγματεύσεις.
«Ακούμε ότι υπάρχει αρκετή πρόοδος στις συζητήσεις μεταξύ των θεσμών, όπως ότι υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα. Υπάρχει σύγκλιση. Αλλά δεν έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ τεχνικά, ώστε να πούμε ότι τη Δευτέρα θα έχουμε μια τελική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης» εξήγησε.
Όσον αφορά τις αποκλίσεις μεταξύ των θεσμών, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει «καλή πρόοδος» και επανέλαβε την ανάγκη παραμονής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
«Η άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι το ΔΝΤ είναι απαραίτητο, δεν έχει αλλάξει» τόνισε, χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα και δεδομένης της γερμανικής επιμονής για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα συνάντηση θα έχουν η καγκελάριος Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde την Τετάρτη όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Την ίδια ώρα δημοσίευμα της Die Welt μιλά για υπόσχεση της Lagarde στη Merkel ότι το Ταμείο θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας