Ρώσοι βομβαρδίζουν φράγματα στη Νότια Ουκρανία-120 Ουκρανοί νεκροί στη Χερσώνα

1544
Ρώσοι βομβαρδίζουν φράγματα στη Νότια

Κίνηση ματ οι βομβαρδισμοί υποδομών

Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει το μέτωπο στην Ανατολική Ουκρανία και καμία από τις εμπόλεμες πλευρές δεν καταγράφει σημαντικές επιτυχίες αλλά οι ρωσικές δυνάμεις χάρη στις πυραυλικές επιθέσεις έχουν αποκτήσει τακτικό πλεονέκτημα στις πρώτες γραμμές του μετώπου στις νότιες περιοχές της χώρας.
Το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2022, ένα πυραυλικό χτύπημα κατέστρεψε το φράγμα Karachunovskaya και ένα αντλιοστάσιο στον ποταμό Ingulets, γεγονός που προκάλεσε άνοδο της στάθμης του νερού κατά περισσότερο από 2 μέτρα πλημμυρίζοντας μια σειρά από περιοχές στην πόλη Krivoy Rog.
Στις 15 Σεπτεμβρίου, οι εν λόγω υποδομές στην περιοχή δέχθηκαν ξανά επίθεση.
Το νερό διέρρευσε στους δρόμους της πόλης, καθώς ένας άλλος ρωσικός πύραυλος έπληξε ένα άλλο φράγμα στην Iskrovka στην περιοχή Kirovograd.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, δεν υπήρξαν θύματα από τις πλημμύρες.

Ο σκοπός των χτυπημάτων

Ο σκοπός των χτυπημάτων δεν ήταν να πλημμυρίσουν οι δρόμοι του Krivoy Rog, αλλά να ανέβει η στάθμη του νερού στον ποταμό Ingulets, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπαθούν να κατασκευάσουν πλωτές γέφυρες κατά μήκος του ποταμού.
Στις 16 Σεπτεμβρίου, ο τοπικός αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτικοστρατιωτικής διοίκησης επιβεβαίωσε ότι οι ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν σε μια τακτική περικύκλωση κοντά στα σύνορα της περιοχής Kherson, στην αριστερή όχθη του ποταμού Ingulets.
Ως αποτέλεσμα της ανόδου των υδάτων, θα είναι πιο δύσκολο για τις ουκρανικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στην αριστερή όχθη στην περιοχή του Davydov Brod να υποχωρήσουν ή να μεταφέρουν πυρομαχικά.
Αναφέρθηκε επίσης ότι το ουκρανικό στρατόπεδο στο Krivoy Rog πλημμύρισε.
Ως αποτέλεσμα, η αποστολή ενισχύσεων από εκεί στις πρώτες γραμμές διεκόπη.

Καθυστέρησαν οι επιθετικές επιχειρήσεις των Ουκρανών

Η διαρροή υδάτων από τον ποταμό Ingulets έπαιξε σημαντικό ρόλο στις συνεχιζόμενες μάχες στις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
Καθυστέρησε τις επιθετικές επιχειρήσεις των ουκρανικών δυνάμεων, που είχαν προετοιμαστεί τις τελευταίες εβδομάδες.
Στις περιοχές Alexandrovka, Posad-Pokrovsky και Snigirevka συνεχίζονται οι μάχες με ανταλλαγές πυρών από τις δυνάμεις πυροβολικού.
Κοντά στο χωριό Andreevka, η ουκρανική επίθεση έχει σταματήσει.

Ο ρόλος της αεροπορίας

Τα ρωσικά μαχητικά δεν σταματούν τα πλήγματα στα ουκρανικά στρατεύματα κατά μήκος του διαδρόμου από το Andreevka έως το Sukhoi Stavok, όπου οι ουκρανικές μονάδες βρέθηκαν σε τακτική περικύκλωση.
Δεκάδες βαριά τραυματισμένοι Ουκρανοί στρατιώτες απομακρύνονται από την περιοχή κάθε μέρα. Αναφέρεται ότι η ουκρανική αεροπορία χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις εκκένωσης ενώ οι ρωσικές δυνάμεις δεν εμποδίζουν την απομάκρυνση των σορών.
Παρά τις μεγάλες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να μεταφέρει δυνάμεις σε προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού, προφανώς προετοιμάζοντας νέες επιθέσεις.
Στην περιοχή Olgino, οι ουκρανικές δυνάμεις προσπαθούν να προχωρήσουν με πεζικό και άρματα μάχης, αλλά μονάδες Ρώσων αλεξιπτωτιστών, με την υποστήριξη του πυροβολικού και εκτοξευτές πυραύλων συνεχίζουν να αποκρούουν τις επιθέσεις.

Πάνω από 120 νεκροί στην Kherson

Δύο μονάδες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εξαπολύσουν επίθεση κοντά στον οικισμό Pravdino στην περιοχή Kherson, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Δύο μονάδες της 28ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας του εχθρού, υποστηριζόμενες από εννέα άρματα μάχης και 16 τεθωρακισμένα οχήματα, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εξαπολύσουν επιθετική επιχείρηση κοντά στον οικισμό Pravdino στην περιοχή Kherson», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός «σκότωσε πάνω από 120 ουκρανούς στρατιώτες, κατέστρεψε επτά άρματα μάχης και 13 οχήματα μάχης πεζικού μέσα σε λίγες ώρες».

Ουκρανικά drones

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε οκτώ ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα και αναχαίτισε 25 πυραύλους Olkha και HIMARS τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο Konashenkov.
Τα drones καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Pokrovskoye, Berestovoye και Kodema στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, στον οικισμό Pologi στην περιοχή Zaporozhye, στους οικισμούς Novovoskresenskoye και Chkalovo στην περιοχή Kherson και στον οικισμό Komsomolskoye στην περιοχή Nikolayev.
Επιπλέον, 25 πύραυλοι Olkha και HIMARS αναχαιτίστηκαν κοντά στη Novaya Kakhovka και στο Kherson.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας συνολικά 293 αεροσκάφη, 155 ελικόπτερα, 1.973 drones, 375 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 4.998 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 837 εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών, 3.393 συστήματα πυροβολικού έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας.

Μεγάλες απώλειες και στο Donetsk

Τα ρωσικά πλήγματα στις θέσεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk σκότωσαν πάνω από 230 Ουκρανούς στρατιώτες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βομβάρδισαν έναν προαστιακό οικισμό και έναν ηλεκτρικό υποσταθμό κοντά στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζaporizhizhia μια προσπάθεια να δημιουργήσουν μια τεράστια καταστροφή, είπε ο Ρώσος Αντιστράτηγος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας