Ρώσοι διέλυσαν τρεις ουκρανικές Ταξιαρχίες στο Τσερνίχιβ-Ενισχύουν τον άξονα Μπάκχμουτ-Σεβέρσκ

703

Oι Ουκρανοί χτύπησαν με HIMARS ρωσικές αποθήκες πυρομαχικών στην Χερσώνα

Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι τις τελευταίες ημέρες δεν έχουν σημαντικά εδαφικά κέρδη στην περιοχή του Σεβέρσκ-Μπάκχμουτ ωστόσο σύντομα αναμένεται να εξαρθρώσει εντελώς την αμυντική διάταξη των Ουκρανών και να πετύχει μία στρατηγικής σημασίας νίκη.

Οι Ουκρανοί ήθελαν να αποστείλουν μεγάλες ενισχύσεις στην πρώτη γραμμή άμυνας αλλά οι Ρώσοι έδρασαν εγκαίρως. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 25 πύραυλοι cruise!

Συγκεκριμένα οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις διέλυσαν την 57η μηχανοκίνητη Ταξιαρχία πεζικού στο Τσερνίχιβ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ουκρανική διοίκηση επιχειρεί να αναπληρώσει τις απώλειες της Ταξιαρχίας με στρατολόγηση ανδρών της περιοχής ηλικίας 18 έως 60 ετών.

Στην ίδια περιοχή χτυπήθηκε η αποθήκη όπλων και πυρομαχικών της 81ης Ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας όπου και χάθηκε σημαντικό μέρος του οπλισμού της και χτυπήθηκε το στρατόπεδο της 30ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που ετοιμαζόταν να σταλεί για να συμμετάσχει στις συγκρούσεις στο Donbass.

Εν τω μεταξύ, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν την προέλασή τους δυτικά του Ντόνετσκ.

Στο χωριό Ivanovskoye (Krasnoe) κοντά στο Artemovsk, μια μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών καταστράφηκε.

Το ρωσικό YΠΑΜ ανακοίνωσε σήμερα ότι οι Ουκρανοί χτύπησαν με αμερικανικά HIMARS την Yelenovka, όπου φυλάσσονταν αιχμάλωτοι μαχητές της ουκρανικού νεοναζιστικού Τάγματος Αzov.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι ως αποτέλεσμα του πλήγματος που επέφεραν οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου, στην περιοχή που βρίσκεται κοντά στο Ντόνετσκ, υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες, 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, περισσότεροι από εκατό τραυματίστηκαν.

Οι εγκαταστάσεις όπου βρίσκονταν οι κρατούμενοι καταστράφηκαν.

Πολλοί στην Μόσχα θεωρούν πως το χτύπημα αυτό έγινε με κεντρική απόφαση από το Κίεβο και δυτικούς κύκλους καθώς οι μαχητές του Τάγματος Αζόφ γνωρίζουν πολλά για τον ρόλο της Δύσης στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες 24 ώρες, τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 6 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων UAV που προμήθευσαν η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Oι Ρώσοι χτύπησαν επίσης το αεροδρόμιο του Κιρόβοραντ στην κεντρική Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί πάντως συνεχίζουν την πίεση στην Χερσώνα όπου με συστήματα ΗΙΜΑRS κατέστρεψαν τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών του ρωσικού Στρατού.

Σε ότι αφορά την γέφυρα Αντονόφσκι το ρωσικό Μηχανικό εγκατέστησε παραλλήλως πλωτή γέφυρα για να συνεχιστούν οι εφοδιασμοί των ρωσικών δυνάμεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας