Ρωσικοί βομβαρδισμοί δίχως έλεος: Κτυπήθηκαν δύο ταξιαρχίες Ουκρανών-Μεγάλες απώλειες σε Νικολάεφ-Χάρκοβο

1926
Ρωσικοί βομβαρδισμοί δίχως έλεος: Κτυπήθηκαν

Σε σαρωτικούς βομβαρδισμούς εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών στόχων στο Νικολάεφ και στο Χάρκοβο προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις εν αναμονή άφιξης ενισχύσεων. Στο Νικολάεφ κτυπήθηκαν εγκαταστάσεις, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό δύο ουκρανικών Ταξιαρχιών.

Σε μια προσπάθεια να επιβραδύνουν την ουκρανική επίθεση στο Krasny Liman και σε άλλες περιοχές, οι Ρώσοι βομβάρδισαν δεκάδες στόχους στο Χάρκοβο. Η κατάσταση είναι πολύ οριακή για τους Ρώσους που αμύνονται στη περιοχή Liman.

Στα βόρεια του Ντονμπάς, τα ρωσικά στρατεύματα που προελαύνουν σε ένα ευρύ μέτωπο ασκούν πίεση στις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν λάβει αμυντικές θέσεις στα περίχωρα του Bakhmut. Έχοντας μεγάλες απώλειες, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν σταδιακά προς το δυτικό τμήμα της πόλης.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επρόκειτο να εξαπολύσει αντεπίθεση από το βορειοδυτικό τμήμα του Bakhmut (Artyomovsk) αλλά oι Ρώσοι απέτρεψαν τα σχέδια αυτά. Στην περιοχή στάλθηκαν ελικόπτερα Ka-52 τα οποία αναχαίτισαν τις ουκρανικές δυνάμεις.

Στην κατεύθυνση Nikolaev-Krivoy Rog, οι Ουκρανοί μεταφέρουν ενισχύσεις για να επιτεθούν στο χωριό Blagodatnoye. Τα ρωσικά στρατεύματα προσπαθούν να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του εχθρού και να προκαλέσουν προληπτικά χτυπήματα στις στήλες του.

Κτυπήθηκαν δύο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού κοντά στο Νικολάεφ

Ο ρωσικός στρατός έπληξε δύο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Νικολάεφ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

-«Στην περιοχή της πόλης Νικολάεφ, τα προσωρινά σημεία ανάπτυξης της 28ης μηχανοκίνητης και 59ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και μονάδες ξένων μισθοφόρων, δέχτηκαν μαζικά κτυπήματα.

Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 90 στρατιωτικοί και μισθοφόροι, ενώ 18 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

-Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, οι ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις έπληξαν τα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της τακτικής ομάδας Chaika από την 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Khortytsya, καθώς και την 56η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Ζαπορίζιε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ως αποτέλεσμα των κτυπημάτων, περισσότεροι από 100 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν.

-«Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης ουκρανικής επίθεσης στην κατεύθυνση Krasnolimansk, οι απώλειες της 66ης και 93ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 70 νεκρούς ενώ καταστράφηκαν τέσσερα άρματα μάχης, έξι οχήματα μάχης πεζικού και τρία τεθωρακισμένα οχήματα».

Κτυπήματα στο Χάρκοβο

-Ως αποτέλεσμα μαζικών κτυπημάτων στα σημεία προσωρινής ανάπτυξης της 14ης και 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Dvurechnaya, Kondrashovka και Petrovka στην περιοχή του Χάρκοβο, περισσότεροι από 150 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν 12 τεθωρακισμένα.

-Περισσότεροι από 70 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών στο προσωρινό σημείο ανάπτυξης του δεύτερου τάγματος της 92ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στην πόλη Kupyansk, στην περιοχή Χάρκοβο.

Ένα χτύπημα υψηλής ακρίβειας από τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις στην περιοχή του Χάρκοβο έπληξε τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενός τεθωρακισμένου εργοστασίου, στο οποίο υπήρχαν περισσότερα από 90 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν πέντε θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Peremoga, περιοχή Χάρκοβο, Σλαβιάνσκ, Bogdanovka, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, Novonikolaevka, Gulyaipole, περιοχή Ζαπορίζιε, καθώς και 75 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 167 περιοχές.

-Τέσσερις αποθήκες πυρομαχικών, πυραύλων και πυροβολικού καταστράφηκαν στις περιοχές των οικισμών Kupyansk στην περιοχή Χάρκοβο, Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Kolomiytsevo στην περιοχή Dnepropetrovsk και Prylimanskoe στην περιοχή της Οδησσού.

Επιδρομές στο Ντονέτσκ

Η ρωσική Αεροπορία βομβάρδισε τις θέσεις ξένων μισθοφόρων της «Λεγεώνας των Ξένων» στην περιοχή  Nikolaevka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Από τα κτυπήματα σκοτώθηκαν έως και 80 μαχητές.

-Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό έπληξαν έξι θέσεις διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων διοίκησης της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή  Elizavetovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και τη 14η μηχανοποιημένη ταξιαρχία στην περιοχή Dvurechnaya του Χάρκοβο, καθώς και 87 μονάδες πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 198 περιοχές.

-Στην περιοχή Pavlograd στο Dnepropetrovsk, ένα αμερικανικό σύστημα MLRS HIMARS καταστράφηκε.

-Μια συστοιχία αμερικανικού πυροβολικού M777 χτυπήθηκε στο χωριό Gulyaipole, στην περιοχή Ζαπορίζιε. Στην περιοχή Evgenovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ καταστράφηκε μια διμοιρία πυροβολικού με πυροβόλα όπλα μεγάλου διαμετρήματος “Giatsint-B”.

-Επίσης, καταστράφηκαν εννέα αποθήκες πυρομαχικών στους οικισμούς Kolomiytsevo, περιοχή Dnepropetrovsk, Kotlyarevo, Bereznegovatoe και Shevchenkovo, περιοχή Νικολάεφ, Lezhino, περιοχή Ζαπορίζιε, Kramatorsk και Malinovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

-Στην περιοχή Vladimirovka, στο Νικολάεφ, ο σταθμός ραντάρ του ουκρανικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 καταστράφηκε.

-Καταρρίφθηκαν MiG-29 της Ουκρανικής Αεροπορίας στην περιοχή Κουράχοβο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και ουκρανικό Su-24 στην περιοχή Kaluga στο Nικολάεφ.

-Καταρρίφθηκαν οκτώ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στις περιοχές N. Aleksandrovka, περιοχή Νικολάεφ, Bruskinskoe, Rayskoye, Sadok, στη Χερσώνα, Yasenevka, Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, Pavlovka και Petrivske, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Επιπλέον, αναχαιτίστηκαν δεκαεπτά πυραύλους από σύστημα HIMARS και ένας πύραυλος αντιραντάρ HARM  στις περιοχές New Kakhovka και Χερσώνα.

-Ως αποτέλεσμα χτυπήματος υψηλής ακρίβειας σε σημείο επισκευής εξοπλισμού στο έδαφος του εργοστασίου EnergoMekhKomplekt στο Ζαπορίζιε, καταστράφηκαν 10 πυροβολαρχίες, συμπεριλαμβανομένων δύο αμερικανικών M777, τεσσάρων εκτοξευτών πυραύλων Vilkha και 15 οχημάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας