Πόλεμος Ισραήλ–Χαμάς: Συγκλονίζει συγγενής ομήρου–«Μην βομβαρδίζετε, υπήρξε αρκετό αιματοκύλισμα»

5114

Έκκληση στις Αρχές του Ισραήλ να σταματήσουν το «σφυροκόπημα» στη Λωρίδα της Γάζας απηύθυνε ο ξάδελφος ενός Ισραηλινού που πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των ομήρων που κρατάει η Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Μπόαζ Ατζίλι, ξάδελφος του Ισραηλινού, Αβίβ Ατζίλι που κρατείται αιχμάλωτος, μίλησε σε πλήθος που ζητούσε την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς σε κυριακάτικο συλλαλητήριο στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε προτεραιότητα του Ισραήλ πρέπει να είναι η απελευθέρωση όσων κρατούνται στον παλαιστινιακό θύλακα και όχι η σύγκρουση με τη Χαμάς. Ο Μποάζ ζήτησε να σταματήσει η στρατιωτική δράση στη Γάζα, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να βλάψει τους ομήρους και να διαιωνίσει έναν κύκλο βίας.

«Υπήρξε αρκετό αιματοκύλισμα. Σταματήστε τους πυραύλους και τις ρουκέτες. Σταματήστε τους βομβαρδισμούς. Πρέπει να αποφύγετε κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει τους ομήρους. Αρχίστε να αναζητάτε λύσεις που θα επιτρέψουν τόσο στις ισραηλινές όσο και στις παλαιστινιακές οικογένειες να ζήσουν ειρηνικά τη ζωή τους. Αυτό θα βάλει τέλος στον ατελείωτο κύκλο του πόνου και της θλίψης», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το CNN.

Το σπίτι της οικογένειας στο κιμπούτς Νιρ Οζ βρέθηκε άδειο και καμένο

Φωτογραφίες ατόμων που πιστεύεται ότι είναι ανάμεσα στους απαχθέντες από τη Χαμάς

«Η οικογένειά μας θέλει να δει τον Αβίβ και τη Λιάτ να αγκαλιάζουν ξανά τα παιδιά τους»

Ο Μπόαζ πιστεύει ότι ο Αβίβ απήχθη, μαζί με τη σύζυγό του, Λιάτ Μπεινίν Ατζίλι από το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου μετά την επίθεση της Χαμάς. «Η Χαμάς δεν θα τους απελευθερώσει από την καλή της την καρδιά. Θα πάρει κάποιο αντίτιμο, αλλά οι ζωές 226 ανθρώπων αξίζουν οποιοδήποτε αντίτιμο», δήλωσε ακόμα.

Ακόμα είπε ότι το σπίτι της οικογένειας στο κιμπούτς Νιρ Οζ βρέθηκε άδειο και καμένο, αλλά ότι τα κινητά τους τηλέφωνα αργότερα έστειλαν σήμα από τη Γάζα, οδηγώντας την οικογένεια Ατζίλι να πιστεύει ότι η Χαμάς κρατάει το ζευγάρι.

Ο πατέρας της Λιάτ, δήλωσε στο CNN ότι η επίσημη κατάσταση της κόρης και του γαμπρού του έχει ενημερωθεί σε «πιθανώς απαχθέντες».

«Είναι ένα υπέροχο ζευγάρι», δήλωσε ακόμα ο Μποάζ για τον Αβίβ και τη Λιάτ, οι οποίοι είναι και οι δύο 49 ετών και γονείς τριών ενήλικων παιδιών. «Η οικογένειά μας θέλει να δει τον Αβίβ και τη Λιάτ να αγκαλιάζουν ξανά τα παιδιά τους», κατέληξε.

Οι διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα του Ερυθρού Σταυρού και σκοπεύουν να πραγματοποιούν συγκέντρωση κάθε Κυριακή μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας