Πολεμικός πυρετός στο ΝΑΤΟ-Γενική επιστράτευση σε κλιμάκωση κρίσης με Ρωσία

2599

Στα όρια Γ’ΠΠ ο πλανήτης με χρήση τακτικών ή στρατιωτικών πυρηνικών όπλων!!! Οι κυβερνήσεις υποθάλπουν την καταστροφή. Οι λαοί κοιμούνται και περισσότερο απ’ όλους ο ελληνικός λαός!

Π.Λαφαζάνης

Πολωνός Στρατηγός αποκάλυψε σχέδια καθολικής επιστράτευσης στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ μόλις η κρίση με την Ρωσία κλιμακωθεί και η απειλή ενός πολέμου καταστεί πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό και στο δόγμα “Η Ευρώπη βάζει τους άνδρες, οι ΗΠΑ κυρίως τα όπλα” , δημιουργείται ένας στρατιωτικός διάδρομος από τον Ατλαντικό προς την Ανατολική Ευρώπη.

Πολωνός στρατηγός: Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα εισάγουν καθολική επιστράτευση σε περίπτωση απειλής στρατιωτικής σύγκρουσης

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Πολωνίας, Waldemar Skrzypczak, τόνισε ότι στις χώρες του ΝΑΤΟ όπου δεν υπάρχει υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, αυτή θα εισαχθεί σε περίπτωση πραγματικής στρατιωτικής απειλής.

Αυτό δήλωσε ο απόστρατος Πολωνός στρατηγός σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rzeczpospolita.

“Η υποχρεωτική στράτευση θα ξεπαγώσει όταν το ΝΑΤΟ αποφασίσει ότι το φάσμα του πολέμου με τη Ρωσία είναι πραγματικό. Είμαι σίγουρος γι αυτό” τόνισε ο Πολωνός στρατηγός.

“Μια τέτοια απόφαση θα είναι ένα μήνυμα προς όλα τα μέλη της συμμαχίας σχετικά με την ανάγκη να επιταχυνθεί η εκπαίδευση των εθνικών στρατών, μεταξύ άλλων μέσω της εισαγωγής της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας” τόνισε.

Η υποχρεωτική στράτευση στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ μπορεί να φτάσει μέχρι και την γενική επιστράτευση!

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αυτό δεν είναι τόσο παράλογο όσο φαίνεται καθώς η Ρωσία έχει επιστρατεύσει μόνο για την Ουκρανία αυτή τη στιγμή γύρω στους 600.000 άνδρες με απόθεμα τουλάχιστον 2 εκατ. εφέδρων ενώ η Ευρώπη μπορεί μετά βίας να κινητοποιήσει αυτή τη στιγμή 300.000 άντρες.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις σχεδόν όλων των χωρών του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί μόνο με την καθιέρωση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, “στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες του ΝΑΤΟ, το θέμα μιας πιθανής επίθεσης από τη Ρωσία μετά τη νίκη στην ουκρανική σύγκρουση εντείνεται ολοένα και περισσότερο. Ως προς αυτό, διενεργείται έλεγχος της κατάστασης των εθνικών στρατών, τα αποτελέσματα του οποίου είναι πολύ καταστροφικά. Οι Ευρωπαίοι έχουν χάσει πολλά χρήματα ως αποτέλεσμα της προμήθειας όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία, και το δικό τους στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα δεν είναι σε θέση να αναπληρώσει γρήγορα τα οπλοστάσια τους. Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη με τον αριθμό του στρατιωτικού προσωπικού. Ακόμη και η αύξηση των στρατιωτικών προϋπολογισμών και των στρατιωτικών μισθών δεν ενθαρρύνει τους άνδρες να συνάψουν συμβάσεις για στρατιωτική θητεία.

Από αυτή την άποψη, ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει να μιλούν για την ανάγκη επιστροφής στην υποχρεωτική στράτευση στις ένοπλες δυνάμεις. Επί του παρόντος, υπάρχει καθολική στράτευση στην Τουρκία, αλλά σχεδιάζουν επίσης να στραφούν σε επαγγελματικό στρατό έως το 2030. Η υποχρεωτική στράτευση όχι μόνο για άνδρες, αλλά και για γυναίκες ηλικίας 19 έως 44 ετών παραμένει στη Νορβηγία.

Στη Λιθουανία, μετά την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας το 2009, επανεισήχθη το 2015 και εξακολουθεί να ισχύει. Στην Ελλάδα οι άνδρες ηλικίας 19 έως 45 ετών επιστρατεύονται για ένα χρόνο. Στην Εσθονία, νέοι άνδρες ηλικίας 17 έως 29 ετών υπόκεινται σε στράτευση. Ταυτόχρονα, σε αυτές τις χώρες, πλην της Τουρκίας και της Νορβηγίας, η βάση των ενόπλων δυνάμεων αποτελείται από συμβασιούχους στρατιώτες”.

Στρατιωτικός διάδρομος από τον Ατλαντικό προς την Ανατολική Ευρώπη

Η Γερμανία, η Πολωνία και η Ολλανδία υπέγραψαν δήλωση για τη δημιουργία ενός διαδρόμου που θα απλουστεύσει τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικού προσωπικού σε όλη την Ευρώπη. Ο Ολλανδός υπουργός Άμυνας Kaisa Ollongren μίλησε σχετικά. Σύμφωνα με αυτόν, αυτό το βήμα θα κάνει την ΕΕ ισχυρότερη.

“Χρειαζόμαστε «στρατιωτικό Σένγκεν» για να μετακινήσουμε στρατεύματα και προμήθειες ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά. Αυτό θα κάνει την Ευρώπη ισχυρότερη. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα: Πολωνία, Γερμανία και Ολλανδία υπέγραψαν δήλωση για τη δημιουργία στρατιωτικού διαδρόμου” είπε ο Όλονγκεν.

Η ιδέα της διαμόρφωσης ενός διαδρόμου από την ακτή του Ατλαντικού κατευθείαν στην Ανατολική Ευρώπη, απλοποιώντας τη μεταφορά στρατιωτικού προσωπικού από το ένα κράτος στο άλλο, υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια.

Ο στρατιωτικός εξοπλισμός, έχοντας εκφορτωθεί από μεταφορικό πλοίο σε μεγάλα ολλανδικά λιμάνια, χωρίς να συμπληρώσει ένα σωρό έγγραφα και διάφορες εγκρίσεις, μπορεί γρήγορα να καταλήξει στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

Σημειωτέον ότι η δήλωση για τη δημιουργία διαδρόμου που επιτρέπει την ταχεία μεταφορά προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού υπογράφηκε στο πλαίσιο μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που ξεκίνησαν κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Σε αυτούς τους ελιγμούς, οι χώρες του ΝΑΤΟ μελετούν σενάρια πιθανής σύγκρουσης γύρω από το Καλίνινγκραντ της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Γερμανία: Ριζική αναδιάρθρωση στον στρατό – Εξετάζεται επανεισαγωγή της υποχρεωτικής θητείας

Σχέδιο αναδιοργάνωσης του στρατού της Γερμανίας ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Boris Pistorius, κάνοντας λόγο για μία μεταρρύθμιση «ορόσημο».

«Στόχος μας είναι να αναδιαρθρώσουμε την Μπούντεσβερ με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε περίπτωση άμυνας, σε περίπτωση πολέμου». «Κανείς δεν πρέπει να έχει την ιδέα να επιτεθεί σε έδαφος του ΝΑΤΟ -αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε», δήλωσε, μιλώντας στο Βερολίνο με αφορμή την 75η επέτειο του ΝΑΤΟ.

Η οργάνωση του στρατού θα στηριχθεί σε τέσσερις κλάδους, καθώς στο σχήμα πεζικού-ναυτικού-αεροπορίας, θα προστεθεί ο νέος κλάδος κυβερνοχώρου και πληροφοριών -θα είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση υβριδικών απειλών.

Ο στόχος είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο γερμανικός στρατός. Τα μέτρα εντάσσονται στο πλαίσιο μιας τεράστιας αλλαγής στη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις της, αντανακλώντας αυτό που ο Καγκελάριος Olaf Scholz δήλωσε ότι ήταν ένα σημείο καμπής στην πολιτική ασφαλείας μετά την ευρείας κλίμακας εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια.

«Δεδομένου ότι η Ρωσία έθεσε υπό αμφισβήτηση το καθεστώς ειρήνης στην Ευρώπη, έχει προκύψει μια ειδική κατάσταση απειλής για τη Γερμανία και τους συμμάχους της», ανέφερε η ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Boris Pistorius ανέφερε οι αλλαγές θα εφαρμοστούν τους επόμενους μήνες, ενώ πρόσθεσε πως επανεξετάζεται η επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δυσκολεύονται στην προσέλκυση νεοσύλλεκτων, ενώ διαθέτουν 181.000 στρατιώτες, με στόχο να φτάσουν 203.000 μέχρι το 2031.

Τα μέτρα αποτελούν μέρος μιας «τεράστιας αλλαγής» στη στάση της Γερμανίας απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις της, επισημαίνουν οι Financial Times.

Σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με τον υπουργό, η μεταρρύθμιση της οργανωτικής δομής της Bundeswehr έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει την ετοιμότητα των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας