Πίσω στα παλιά: Οι Έλληνες αγοράζουν ξυλόσομπες για ζεστασιά και μαγείρεμα

967
Πίσω στα παλιά: Οι Έλληνες αγοράζουν

Οι Έλληνες επιστρέφουν στις εποχές της δεκαετίας του ’50 και αγοράζουν ξυλόσομπες για να ζεστάνουν τα σπίτια τους αλλά και για να μαγειρεύουν.

Είναι γνωστό άλλωστε πως το ηλεκτρικό ρεύμα καταναλώνεται στην θέρμανση και στις κουζίνες.

Αυτό βέβαια είναι το επακόλουθο της πολιτικής του Κ.Μητσοτάκη που επέλεξε να κηρύξει (μονομερώς) τον πόλεμο στην ομόδοξη Ρωσία.

Παραδοσιακές σόμπες. Όπως αυτή των Ιωαννίνων, αλλά και άλλες ατσάλινες που παίρνουν μαγειρικά σκεύη ή μαντεμένιες, όπως αυτές που βλέπαμε στο καφενείο στο χωριό δείχνουν να προτιμούν πλέον οι καταναλωτές προκειμένου να ζεσταθούν και να κάνουν οικονομία.

Οι ξυλόσομπες εμφανίζονται μετά από δεκαετίες και τα νοικοκυριά τις επιλέγουν για τον δύσκολο φετινό χειμώνα. Με αυτό τον τρόπο θέρμανσης μπορούν και να μαγειρέψουν και να εξοικονομούν χρήματα κρατώντας τον φούρνο της κουζίνας σβηστό.

Ξύλα οξιάς αναμένεται να κοπούν μικρά κομματάκια και να πουληθούν για τις ξυλόσομπες. Αυτή την στιγμή κοστίζουν 140 ευρώ το κυβικό μέτρο ενώ αναμένεται αυτή η τιμή να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

«Γυρίζουμε 50 χρόνια πίσω στις ξυλόσομπες δηλαδή καταργεί το καλοριφέρ με πετρέλαιο, το καλοριφέρ με φυσικό αέριο, το καλοριφέρ με αντλίες θερμότατος» λέει καταναλωτής.

Οι καταναλωτές ετοιμάζονται για τον χειμώνα που έρχεται και στο μυαλό του έχουν μόνο ένα πράγμα… πώς θα ζεσταθούν.

«Θα κρυώνουμε σίγουρα, φυσικό αέριο δεν υπάρχει είναι δύσκολα τα πράγματα θα δούμε» αναφέρει καταναλωτής.

Εκτός από τις σόμπες που κοστίζουν από 120 έως 2,500 ευρώ πολλοί είναι αυτοί που στρέφονται σε ενεργειακά τζάκια και ενδοδαπέδια θέρμανση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας