Παραδοχή σοκ…οι Ουκρανοί εξαντλούν τα αποθέματα σε όπλα του ΝΑΤΟ

928

Όταν πριν μήνες αναφέρονταν στον διεθνή τύπο ότι οι ρώσοι θα εξαντλήσουν τα οπλικά τους συστήματα απέναντι σε όλη την Δύση που προμηθεύει σε εβδομαδιαία βάση τους Ουκρανούς… κανείς δεν θα πίστευε ότι θα συνέβαινε το ακριβώς αντίθετο…
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg προέβη σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη…

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία καταναλώνει τεράστια ποσότητα πυρομαχικών και εξαντλεί τα αποθέματα των συμμάχων.
Το τρέχον ποσοστό χρήσης πυρομαχικών της Ουκρανίας είναι πολλές φορές υψηλότερο από το τρέχον ποσοστό παραγωγής μας.
Αυτό ασκεί πίεση στις αμυντικές μας βιομηχανίες.
Για παράδειγμα, ο χρόνος αναμονής για πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος έχει αυξηθεί από 12 σε 28 μήνες: οι παραγγελίες που γίνονται σήμερα θα παραδοθούν 2,5 χρόνια αργότερα»

Ποιος θα το περίμενε, αντί η Ρωσία να ξεμείνει από όπλα….ξεμένει το ΝΑΤΟ… αντιθέτως η Ρωσία συνεχίζει να διατηρεί μεγάλο μέρος του οπλοστασίου της άθικτο… ενώ όπως αποκαλύπτεται προετοιμάζει την παραγωγή…χιλιάδων τεθωρακισμένων…
Η Ρωσία απέναντι σε όλους… και τελικά κερδίζει…

Οι δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας προχώρησαν δυτικά του Blahodatne και έκοψαν τον βόρειο δρόμο Bakhmut.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στην Paraskoviivka αλλά και στο Bakhmut και στα περίχωρά του.
Επίσης σφοδρές μάχες μαίνονται σε Debrova και κοντά στο Ugledar.
Έως και 80 Ουκρανοί στρατιώτες, 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 1 οβίδα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στο μέτωπο Krasniy-Lyman.
Έως και 150 Ουκρανοί στρατιώτες, 4 τεθωρακισμένα οχήματα και 6 pickups καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή του Donetsk.
Έως και 60 Ουκρανοί στρατιώτες, 3 οβίδες και 3 τεθωρακισμένα οχήματα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή Νότια του Donetsk.

Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην κατεύθυνση Lyman δυτικά της Kreminna και αυξάνουν τη χρήση πυροβολικού στην περιφέρεια Luhansk.
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις 1 χιλιόμετρο σε μια απροσδιόριστη δασική περιοχή κοντά στην Kreminna.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στη Bilohorivka και προσπάθησαν να προχωρήσουν στο Zarichne από θέσεις στη Dibrova, και τα δύο νοτιοδυτικά της Kreminna.
Οι ρωσικές δυνάμεις Spetsnaz διορθώνουν τα ρωσικά πυρά εναντίον ουκρανικών θέσεων στην περιοχή Torske δυτικά της Kreminna…
Στις περιοχές Kreminna και Svatove η Ρωσία έχει σημειώσει ουσιώδη εδαφική πρόοδο… ενώ υπάρχουν βλέψεις για ανακατάληψη της πόλης Lyman που έχασαν οι ρώσοι πριν λίγους μήνες…

Politico: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλει πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία λόγω έλλειψης πλεονάσματος

Εκπρόσωποι των αμερικανικών αρχών είπαν στους Ουκρανούς ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν πυραύλους ATACMS με βεληνεκές έως 300 χλμ ως στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, καθώς οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν πλεόνασμα αυτών των όπλων, ανέφερε το Politico.
Η αμερικανική πλευρά εξηγεί την απόφασή της λέγοντας ότι η αποστολή αυτών των όπλων στην Ουκρανία θα οδηγούσε στην εξάντληση των αμερικανικών αποθεμάτων και θα υπονόμευε τη μαχητική ετοιμότητα των αμερικανικών στρατευμάτων σε περίπτωση μελλοντικών συγκρούσεων.

«Ως μέρος οποιουδήποτε πακέτου, αξιολογούμε πάντα τη δική μας πολεμική ετοιμότητα και το δικό μας οπλοστάσιο, παρέχοντας παράλληλα στην Ουκρανία ότι χρειάζεται στο πεδίο της μάχης».
Το Reuters ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να στείλουν στην Ουκρανία GLSDB πυραύλους ακριβείας, ικανούς να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 150 χλμ, αλλά απέρριψαν αιτήματα για προμήθεια πυραύλων ATACMS με βεληνεκές έως και 300 χλμ.

New York Times: Οι Ουκρανοί έτοιμοι να αποσυρθούν από το Bakhmut

Οι περιορισμοί εισόδου στο Artemivsk (ουκρανική ονομασία Bakhmut) από την ουκρανική πλευρά για πολίτες και εθελοντές θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) ετοιμάζονται να υποχωρήσουν από την πόλη, ανέφεραν οι New York Times .
Εκπρόσωποι του ουκρανικού στρατού απέρριψαν την υπόθεση εγκατάλειψης του Bakhmut.
Ωστόσο, η απαγόρευση εισόδου για τους αμάχους μπορεί να σημαίνει ότι ήδη διεξάγονται μάχες σε περιοχές της πόλης που προηγουμένως ήταν σχετικά ασφαλείς.
Οι New York Times επικαλούνται την ίδια στιγμή πληροφορίες από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την κατάληψη από τα ρωσικά στρατεύματα του οικισμού Krasnaya Gora βόρεια του Bakhmut επιδεινώνοντας την κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων.

Η ουκρανική έκδοση του Klymenko Time ανέφερε στις 12 Φεβρουαρίου, επικαλούμενη τον διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με το διακριτικό κλήσης Magyar, ότι από τις 13 Φεβρουαρίου, ο στρατός θα κλείσει την πρόσβαση στο Bakhmut για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των εθελοντών. Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της απαγόρευσης είναι η διασφάλιση της ασφάλειας των αμάχων

Η Κίνα… θεωρεί ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τους στρατηγικούς της στόχους…

Κινέζοι εμπειρογνώμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία έχει επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους στην Ουκρανία
Ο πολιτικός επιστήμονας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών Lu Xiang διευκρίνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία «έχει σχηματίσει μια σταθερή πρώτη γραμμή ανατολικά του Δνείπερου», από όπου μπορεί να εξαπολύει μεθοδικά επιθέσεις προς δυτική κατεύθυνση.
«Στην πραγματικότητα, οι στρατηγικοί στόχοι της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο σύνολό τους έχουν επιτευχθεί», αναφέρει η κινεζική εφημερίδα Global Times.
Όπως διευκρίνισε ο ειδικός, η Ρωσία «διαμόρφωσε μια σταθερή πρώτη γραμμή ανατολικά του Δνείπερου», από όπου μπορεί να εξαπολύει μεθοδικά επιθέσεις προς δυτική κατεύθυνση.

Όσον αφορά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον Lu Xiang, είναι «απολύτως ανίκανες να διεξάγουν την άμυνα τους στηριζόμενες σε ίδια μέσα».
Η Ουκρανία «εξαρτάται 100% από τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ».

Ο εμπειρογνώμονας επεσήμανε μια εσφαλμένη εκτίμηση της κατάστασης στην Ουκρανία από τη Δύση, η οποία «υπερβάλλει σκόπιμα τις στρατηγικές φιλοδοξίες» της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Lu Xiang, η προμήθεια πιο αποτελεσματικών δυτικών όπλων στο Κίεβο θα μπορούσε να εμπλέξει και άλλες χώρες στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Κινέζος πολιτικός επιστήμονας πιστεύει ότι «οι πρώτοι που θα υποφέρουν» σε περίπτωση κλιμάκωσης θα είναι δύο μέλη του ΝΑΤΟ – η Πολωνία και η Ρουμανία.
Ο Lu Xiang πρόσθεσε ότι σε μια τέτοια κατάσταση, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «αντιμετωπίζουν ένα πραγματικό δίλημμα» όταν λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις.
Όπως εξήγησε ο ειδικός, εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, οι αρνητικές επιπτώσεις για ολόκληρο τον κόσμο από την κρίση στην Ουκρανία «θα είναι 100 φορές πιο σοβαρές από τις εχθροπραξίες που ξεκίνησαν στις 24 Φεβρουαρίου 2022».
Donetsk_Battle_Map_Draft_February_132023.png

Kharkiv_Battle_Map_Draft_February_132023.png

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας