Παραδοχή ΗΠΑ: Εντός βδομάδων η Ουκρανία ηττάται-Ο Putin σπάει τη Δύση

1634

 Το χρεοκοπημένο ΝΑΤΟ ψελλίζει πόλεμο – Η Γαλλία αναγνωρίζει την αμεση εμπλοκή της

Σε λίγες εβδομάδες η Ουκρανία θα συντριβεί, θα υποστεί πανωλεθρία προειδοποιούν οι αμερικανοί που έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά αφού δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν εκ νέου το καθεστώς Zelensky.
To Bloomberg προειδοποιεί ότι ο Putin ο ρώσος Πρόεδρος έχει την ικανότητα να σπάσει την δυτική συνοχή, η Δύση θα σπάσει, το κοινό μέτωπο θα διαρραγεί.
Και ενώ η Ουκρανία διάγει τις τελευταίες εβδομάδες πριν την ήττα το ΝΑΤΟ δια του επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ ο οποίος έκανε μια συγκλονιστική δήλωση για τον πόλεμο με τη Ρωσία…
Ο άμαχος πληθυσμός της Ευρώπης να ετοιμάζεται για πόλεμο με την Ρωσία στα επόμενα 20 χρόνια…
Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ Ναύαρχος Rob Bauer χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης… το ΝΑΤΟ έχει υποστεί υστερία με την Ρωσία
Σε στρατιωτικό επίπεδο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει εντυπωσιακά κέρδη στην περιοχή Kupyansk, Kreminna και της πόλης Avdiivka όπου βρίσκονται πλέον στα προάστια.

To NATO προκαλεί με 90.000 στρατιώτες – Ασκήσεις για την αντιμετώπιση ενός ισότιμου αντιπάλου

Το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί ασκήσεις με την κωδική ονομασία “Steadfast Defender 2024”
Οι ασκήσεις Steadfast Defender 2024 του ΝΑΤΟ ξεκινούν αυτήν την εβδομάδα και θα συνεχιστούν έως τον Μάιο του 2024.
Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ για την Ευρώπη, Στρατηγός Chris Cavoli δήλωσε στις 18 Ιανουαρίου ότι 90.000 στρατιώτες από τα 31 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και τη Σουηδία θα συμμετάσχουν στο “Steadfast Defender.”
Ο
ι ασκήσεις σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνουν πάνω από 50 πλοία. πάνω από 80 μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και drones. και τουλάχιστον 1.100 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 133 τανκς και 533 οχημάτων μάχης πεζικού.
Ο Cavoli
 δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ «θα επιδείξει την ικανότητά του να ενισχύσει την ευρωατλαντική περιοχή μέσω της διατλαντικής κίνησης δυνάμεων από τη Βόρεια Αμερική…κατά τη διάρκεια ενός προσομοιωμένου σεναρίου αναδυόμενης σύγκρουσης εναντίον ενός σχεδόν ομοτίμου αντιπάλου».

Financial Times: Η Ουκρανία να κρατήσει άμυνα το 2024 και να σχεδιάσει επιθέσεις το 2025

Οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να καθορίσουν την τοποθεσία, το ρυθμό και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις των μαχών στην Ουκρανία, εάν η Ουκρανία δεσμευτεί για αμυντικές επιχειρήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024, όπως φέρεται να πιέζουν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι να κάνει το Κίεβο.
Οι Financial Times ανέφεραν στις 19 Ιανουαρίου ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συνηγορούν υπέρ της Ουκρανίας να υιοθετήσει μια πιο «συντηρητική» επιχειρησιακή προσέγγιση με επίκεντρο τη διατήρηση του τρέχοντος εδάφους και τη δημιουργία υλικού και δυνάμεων το 2024 για μελλοντικές αντεπιτιθέμενες επιχειρήσεις το 2025.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να υποστήριξε ότι μια στρατηγική «ενεργητικής άμυνας» θα επέτρεπε στην Ουκρανία να δημιουργήσει επιχειρησιακές απαιτήσεις και να προετοιμαστεί για μια αντεπίθεση το 2025.
Το στρατιωτικό δόγμα των ΗΠΑ ορίζει την ενεργό άμυνα ως «χρήση περιορισμένης επιθετικής δράσης και αντεπιθέσεων για την άρνηση μιας αμφισβητούμενης περιοχής ή θέσης στον εχθρό».
Μια ενεργή άμυνα σε όλο το θέατρο, ωστόσο, θα απαιτούσε εκτεταμένες ουκρανικές αντεπιθέσεις και επομένως θα απαιτούσε ακόμη από τις ουκρανικές δυνάμεις να διαθέσουν σημαντικές επιθετικές ικανότητες στο μέτωπο.
Οι Financial Times ανέφεραν ότι αξιωματούχοι των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν ακόμη να εκμεταλλευτούν ευκαιριακά τα αδύναμα σημεία στη ρωσική άμυνα ενώ διεξάγουν μια ενεργή άμυνα σε όλο το θέατρο.
Ωστόσο, οι περιορισμένες ευκαιριακές αντεπιθέσεις – ειδικά όταν δεν διαθέτουν επαρκείς πόρους – είναι απίθανο να οδηγήσουν σε κέρδη ανάλογα με τους πόρους που αναπόφευκτα θα καταναλώσουν.
Μια αμυντική στάση σε όλο το θέατρο θα εκχωρούσε τη στρατηγική πρωτοβουλία στη Ρωσία και θα επέτρεπε στη Ρωσία να εξαπολύει μεγάλες επιθέσεις σε στιγμές της επιλογής της, αναγκάζοντας την Ουκρανία να κάψει τους σπάνιους πόρους που υποτίθεται ότι θα παρήγαγε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου «ενεργητικής άμυνας».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Zahorodnyuk δήλωσε στους FT ότι η εστίαση στην άμυνα χωρίς καμία επιθετική συνιστώσα θα ήταν «λάθος ιστορικών διαστάσεων» για την Ουκρανία, καθώς θα έδινε στον Ρώσο πρόεδρο Putin την πρωτοβουλία και θα επέτρεπε στην Ρωσία να διπλασιάσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να πείσει τους Δύση και τον υπόλοιπο κόσμο ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο.
Ο υποστράτηγος Kyrylo Budanov της Κύριας Στρατιωτικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) δήλωσε ομοίως ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πρέπει να συνεχίσουν να πιέζουν τις ρωσικές δυνάμεις, ιδιαίτερα μέσω επιχειρήσεων που στοχεύουν τη ρωσική επιμελητεία στην κατεχόμενη Κριμαία.
Μια ουκρανική «ενεργητική άμυνα» το 2025 θα εκχωρούσε την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο στις ρωσικές δυνάμεις για τουλάχιστον ένα χρόνο και πιθανώς περισσότερο, επιτρέποντας στη ρωσική διοίκηση να καθορίσει πού, πότε και σε ποια κλίμακα διεξάγονται μάχες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Αυτή η εκτεταμένη περίοδος πρωτοβουλιών θα έδινε επίσης στη ρωσική διοίκηση σημαντικό έλεγχο στον καθορισμό των πόρων που πρέπει να διαθέτουν τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις.
Η ρωσική διοίκηση θα είχε επομένως ένα άφθονο επιχειρησιακό παράθυρο για τη διεξαγωγή μιας σειράς εκστρατειών διαφορετικής έντασης σε όλο το θέατρο στην Ουκρανία που θα μπορούσαν να σχεδιαστούν ειδικά για να περιορίσουν και να υποβαθμίσουν τις κρίσιμες επιχειρησιακές ικανότητες της Ουκρανίας που απαιτούνται για μια μελλοντική αντεπίθεση.

Ακόμη και με παλαιούς σοβιετικούς πυραύλους οι ρώσοι διαλύουν την Ουκρανική αεράμυνα στην Οδησσό

Ο ρωσικός στρατός έπληξε με αρκετούς σοβιετικούς πυραύλους P-35B στις θέσεις των συστημάτων αεράμυνας των ουκρανικών στρατευμάτων στην Οδησσό.
«Πολλοί πύραυλοι P-35B της σοβιετικής παραγωγής των συμπλεγμάτων Utes και Redut χρησιμοποιήθηκαν για να χτυπήσουν τις θέσεις των ουκρανικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων στην περιοχή της Οδησσού.
Χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι με αυθεντικό αναλογικό σύστημα ελέγχου και σύστημα διοίκησης τηλεόρασης και ραδιοφώνου, το οποίο, ωστόσο, έδειξε καλή αποτελεσματικότητα έναντι των ουκρανικών στρατιωτικών στόχων».
Η παραγωγή του P-35 έχει σταματήσει εδώ και καιρό.
Ο εκσυγχρονισμός είναι άσκοπος, καθώς τα πυρομαχικά ήταν αποθηκευμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα και επανειλημμένα υποβλήθηκαν σε εργασίες για να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής τους.
Το P-35 είναι ένας σοβιετικός υπερηχητικός πύραυλος που ζυγίζει περισσότερους από τέσσερις τόνους με μέγιστη εμβέλεια βολής έως και 400 χιλιόμετρα.
Η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση του πρωτοτύπου του έγινε το 1959 και το πυραυλικό σύστημα τέθηκε σε λειτουργία το 1964 σε πλοία επιφανείας.
Αργότερα, οι τελευταίες τροποποιήσεις, το P-35B, εισήχθησαν στα παράκτια σταθερά και κινητά πυραυλικά συστήματα Utes και Redut.
Σύμφωνα με ανοιχτές πηγές, οι πύραυλοι P-35 έχουν ισχυρή κεφαλή κατακερματισμού υψηλής εκρηκτικότητας βάρους 800-1000 κιλών.
Για σύγκριση, η μάζα της κεφαλής ενός σύγχρονου πυραύλου κρουζ Caliber είναι 450 κιλά.
Τα ουκρανικά στρατεύματα χρησιμοποιούν μεγάλο αριθμό πυραύλων σοβιετικής σχεδίασης σε μια προσπάθεια να πραγματοποιήσουν αδιάκριτες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος.
Πρόκειται για αντιαεροπορικούς πυραύλους του συγκροτήματος S-200, που μετατράπηκαν για να καταστρέψουν επίγειους στόχους, καθώς και πυραύλους Tochka-U, που αποσύρθηκαν από υπηρεσία στη Ρωσία.
Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, καταρρίπτονται όλα από ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Rob Bauer (Επικεφαλής στρατιωτικής επιτροπής ΝΑΤΟ): Οι άμαχοι στην Ευρώπη να προετοιμαστούν για πόλεμο με την Ρωσία

Ο άμαχος πληθυσμός πρέπει να προετοιμαστεί για έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία τα επόμενα 20 χρόνια, αναφέρει η The Telegraph σύμφωνα με τον Rob Bauer επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ.
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ειρηνική ύπαρξή μας δεν είναι δεδομένη.
Και γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία.
Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.
Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα μας επιτρέπει να εκπαιδεύουμε περισσότερους ανθρώπους σε περίπτωση του πολέμου – άσχετα αν θα γίνει ή όχι», τόνισε ο Rob Bauer.
Ο στρατιωτικός του ΝΑΤΟ επαίνεσε τη Σουηδία 
που ζήτησε από τους πολίτες να προετοιμαστούν για πόλεμο πριν η χώρα ενταχθεί επίσημα στη Συμμαχία.
«Όλα ξεκινούν από αυτό.
Η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορούν να προγραμματιστούν όλα και δεν θα είναι όλα καλά τα επόμενα 20 χρόνια».
Επιπλέον, ο Bauer ζήτησε τον εκσυγχρονισμό της βιομηχανίας, έτσι ώστε τα όπλα και τα πυρομαχικά να μπορούν να παράγονται ταχύτερα.
Τον Οκτώβριο 2023, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας ζήτησε επίσης να προετοιμαστούν για μια πιθανή σύγκρουση στην Ευρώπη.
Σε απάντηση σε αυτό, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία Mikhail Sheremet είπε ότι οι γερμανικές αρχές, με την επιθετική τους πολιτική, καλούν τον πόλεμο στις ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με τον Mikhail Sheremet , μόνο οι φιλικές και καλής γειτονίας σχέσεις με τη Ρωσία μπορούν να είναι το κλειδί για την ειρήνη και την ευημερία στην περιοχή.

NBC (Αμερικανικό ΜΜΕ): Η Ρωσία θα νικήσει την Ουκρανία σε λίγες εβδομάδες χωρίς νέα βοήθεια των ΗΠΑ υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες

Ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Biden έχουν προειδοποιήσει τα μέλη του Κογκρέσου ότι η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εντός εβδομάδων ή μηνών, εκτός εάν η Ουάσιγκτον παράσχει νέο πακέτο βοήθειας μετέδωσε το NBC.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη που περιγράφεται από τον Βοηθό του Προέδρου για την Εθνική Ασφάλεια και τη Διευθύντρια Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ Avril Haines, χωρίς πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια, η Ουκρανία θα είναι σε θέση να πολεμήσει «μόνο για λίγες εβδομάδες, ίσως και μήνες».
Αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έδωσαν επίσης στους νομοθέτες ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα εξαντληθούν οι στρατιωτικοί πόροι του Κιέβου και μια αξιολόγηση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης.
Όπως σημειώνουν οι πηγές, η απόσυρση της βοήθειας «θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο» και θα επηρεάσει τη θέση άλλων συμμάχων, οι οποίοι ενδέχεται να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον απέστειλε αίτημα στο Κογκρέσο πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες για πρόσθετες δημοσιονομικές πιστώσεις για το οικονομικό έτος 2024, το οποίο ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες την 1η Οκτωβρίου 2023, κυρίως για την παροχή βοήθειας στο Ισραήλ και την Ουκρανία, καθώς και για την αντιμετώπιση της Κίνας ύψους 106 δισεκ δολ αλλά δεν έχει εγκριθεί από τα νομοθετικά σώματα.

Bloomberg: Ο Putin είναι σε θέση να σπάσει την ενότητα των δυτικών χωρών μέσα στο 2024

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin μπορεί να σπάσει το 2024 την ενότητα της Δύσης, γράφει το Bloomberg.
Μετά από ένα χρόνο σύγκρουσης, μας φαινόταν ότι η Ρωσία θα μετατρεπόταν σε ένα αποδυναμωμένο και ταπεινωμένο έθνος.
Αλλά τώρα, μπαίνουμε στον τρίτο χρόνο στρατιωτικής δραστηριότητας – και ο Putin έχει και πάλι την ευκαιρία να σπάσει την ενότητα της Δύσης», τόνισε το Bloomberg.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η σύγκρουση στην Ουκρανία «αποκάλυψε τη δύναμη και την ενότητα του ελεύθερου δυτικού κόσμου» και «την αδυναμία των εχθρών του».
Αλλά οι δυτικοί πολιτικοί έχουν κάνει λάθος υπολογισμούς και μετά την αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τους μένει μόνο μια «σκοτεινή κληρονομιά».
Τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία ανακοίνωσε μια άνευ προηγουμένου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα δυτικά της σύνορα.
Η συμμαχία επεκτείνει τις πρωτοβουλίες και την αποκαλεί «αναστολή της ρωσικής επιθετικότητας».

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία το 2024 δεν θα λάβει βοήθεια από τις ΗΠΑ, είναι καταδικασμένη δεν θα επιβιώσει

Η Ουκρανία δεν θα λάβει τη βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι απαραίτητη για την επιβίωση του καθεστώτος του Κιέβου, οι ΗΠΑ πρέπει να λύσουν τα εσωτερικά προβλήματα τους δήλωσε ο Scott Ritter, συνταξιούχος αξιωματικός πληροφοριών των Αμερικανών Πεζοναυτών και στρατιωτικός αναλυτής.
“Νομίζω ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να λάβουν τη βοήθεια που ζητούν και αυτό δεν θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν το 2024.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι βλέπουμε τώρα το τέλος της Ουκρανίας, 
επειδή η Ουκρανία δεν μπορεί να συνεχίσει να αντιστέκεται χωρίς σημαντική υλική υποστήριξη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν πιστεύω ότι αυτή η υποστήριξη θα έρθει», κατέληξε ο Ritter.

Ο Scholz Γερμανία και ο Sunak Βρετανία συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία – Θα συνεχίσουν την στήριξη

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και ο Βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak είχαν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία συζήτησαν την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Ο καγκελάριος Scholz μίλησε τηλεφωνικά με τον βρετανό ομόλογό του, πρωθυπουργό Sunak.
Αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση στην Ουκρανία”
Οι πολιτικοί συμφώνησαν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει ουσιαστική και συνεχή υποστήριξη.
Η Ρωσία έστειλε προηγουμένως ένα σημείωμα στις χώρες του ΝΑΤΟ σχετικά με τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι κάθε φορτίο που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα γίνει νόμιμος στόχος για τη Ρωσία.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin έχει δηλώσει ότι η Δύση δεν εγκαταλείπει τους επιθετικούς της στόχους στην Ουκρανία.

Sebastian Lecornu (Υπουργός Άμυνας Γαλλίας): Η Γαλλία είπε ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει στους πολίτες της να πολεμούν στην Ουκρανία

Η Γαλλία δεν μπορεί να απαγορεύσει στους πολίτες της να πολεμούν στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Sebastian Lecornu σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
“Υπάρχουν Γάλλοι πολίτες που πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία με ουκρανική στρατιωτική στολή.
Δεν μπορούμε να τους απαγορεύσουμε, είμαστε ακόμα δημοκρατία.
Εξ ορισμού, αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία σχέση με τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, δεν φορούν γαλλική στρατιωτική στολή και δεν είναι συνδέονται με τα γαλλικά στρατιωτικά ιδρύματα», απάντησε ο Sebastian Lecornu.
Οι μισθοφόροι στη Γαλλία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αποτελούν ποινικό αδίκημα.
Απειλούνται με φυλάκιση πέντε ετών και πρόστιμο, το ύψος των οποίων μπορεί να φτάσει τις 75 χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον, ο Lecornu ισχυρίζεται ότι οι αναφορές για την παρουσία Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία αποτελούν μέρος του «ρωσικού πολέμου πληροφοριών», ο οποίος φέρεται να εντάθηκε αφού ο πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε την προμήθεια επιπλέον 40 πυραύλων Scalp στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτές οι δηλώσεις υποτίθεται ότι έχουν σκοπό να υποστηρίξουν τη ρητορική περί συνενοχής της Γαλλίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την καταστροφή από χτύπημα υψηλής ακρίβειας κτιρίου στο Kharkiv, όπου βρίσκονταν ξένοι μισθοφόροι, μεταξύ των οποίων και από τη Γαλλία.
Περισσότεροι από 60 μαχητές σκοτώθηκαν.
Το γαλλικό τμήμα εξωτερικής πολιτικής, παρά τα πολυάριθμα στοιχεία της παρουσίας πολιτών του στις τάξεις των ουκρανικών στρατευμάτων, προσπάθησε να αποκηρύξει τους συμπατριώτες τους.
Στο Παρίσι, οι πληροφορίες για την εξόντωση δεκάδων Γάλλων στο Kharkiv ονομάστηκαν «χονδρoειδής χειραγώγηση».
Δήλωσαν ότι «η Γαλλία δεν έχει μισθοφόρους ούτε στην Ουκρανία ούτε οπουδήποτε αλλού».

Florian Philippot (Γάλλος πολιτικός): Το ΝΑΤΟ μπορεί να σχεδιάσει σαμποτάζ στην Ρωσία για να προκαλέσει κλιμάκωση – Οι άνθρωποι είναι τρελοί

Ο ηγέτης του γαλλικού κινήματος Patriot, Florian Philippot, προειδοποίησε για την πιθανότητα «σαμποτάζ» από το ΝΑΤΟ τους επόμενους μήνες, παρόμοια με τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream το 2022.
Έτσι απάντησε ο πολιτικός στα λόγια του επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, Rob Bauer, για προετοιμασίες για πόλεμο με τη Ρωσία.
“Και το επαναλαμβάνει ο Rob Bauer τόσο συχνά που γίνεται ύποπτο…
“Δεν ψάχνουμε για σύγκρουση, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αν μας επιτεθεί η Ρωσία!) τους επόμενους μήνες!
Αυτοί οι τρελοί του ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι για όλα!».
Προηγουμένως, ο Rob Bauer τόνισε ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια σύγκρουση με τη Ρωσία και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα που θα εκπαιδεύει περισσότερους ανθρώπους σε περίπτωση πολέμου, ανεξάρτητα από το αν συμβεί ή όχι.
Εκρήξεις σε δύο ρωσικούς αγωγούς εξαγωγής φυσικού αερίου προς την Ευρώπη – Nord Stream και Nord Stream 2 – σημειώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2022.
Η Γερμανία , η Δανία και η Σουηδία δεν απέκλεισαν το στοχευμένο σαμποτάζ.
Ο φορέας εκμετάλλευσης Nord Stream Nord Stream AG ανέφερε ότι η ζημιά στους αγωγούς φυσικού αερίου είναι άνευ προηγουμένου και το χρονικό πλαίσιο για τις επισκευές είναι αδύνατο να εκτιμηθεί.
Η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας κίνησε δικογραφία για πράξη διεθνούς τρομοκρατίας.
Στην επέτειο των εκρήξεων στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, η Ρωσία, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσε την προετοιμασία ενός σχεδίου δήλωσης από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο θα έκανε λόγο «για την ανάγκη διεξαγωγής μιας αμερόληπτης διεθνούς έρευνας προκειμένου για να μην συμβεί κάτι ανάλογο στο μέλλον».
Ωστόσο, σύμφωνα με την επίσημη εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, εκπρόσωποι των δυτικών χωρών δεν ήταν έτοιμοι να εργαστούν για μια τέτοια δήλωση με το πρόσχημα ότι «το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν χρειάζεται να παρέμβει στις εθνικές έρευνες της Γερμανίας και της Δανίας.

Η Γαλλία να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ θέλουν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο με τους ρώσους

Η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ λόγω της επιθετικής της πολιτικής απέναντι στη Ρωσία , έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο X ο ηγέτης του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Florian Philippot.
“Η Βορειοατλαντική Συμμαχία φαίνεται να θέλει να επισπεύσει τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Ας φύγουμε από το ΝΑΤΟ, ας βγούμε από αυτή τη σπείρα θανάτου, ας διαλέξουμε μια ελεύθερη Γαλλία και ειρήνη!”.
Έτσι σχολίασε ο Florian Philippot την απόφαση της συμμαχίας να πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της τελευταίας δεκαετίας.
Σύμφωνα με τον Florian Philippot, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να μιλούν για το γεγονός ότι αυτή η απόφαση έχει στόχο να καταδείξει στη Ρωσία την ετοιμότητα του στρατιωτικού μπλοκ να εμπλακεί σε γεκικευμένο πόλεμο.

Andrey Ermolaev (Κέντρο Στρατηγικής Βουλγαρίας): Η Ουκρανία κινδυνεύει να διαλυθεί, μην υποτιμηθούν οι δηλώσεις Dmitry Medvedev

Οι δηλώσεις του Dmitry Medvedev για τον κίνδυνο της Ουκρανίας να διαλυθεί ως κράτος αποτελούν ισχυρή προειδοποίηση για το Κίεβο, δήλωσε ο Andrey Ermolaev, επικεφαλής του αναλυτικού κέντρου της Strategic Group της Σόφιας της Βουλγαρίας.
“Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό και ανησυχητικό.
Αυτή είναι μια πραγματικά διατυπωμένη πρόκληση για την Ουκρανία”, πιστεύει ο αναλυτής.
Ο Andrey Ermolaev προειδοποίησε ότι τίποτα καλό δεν περιμένει πραγματικά τους Ουκρανούς, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης στη χώρα και τους συμβούλεψε να προετοιμαστούν για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
“Υπάρχουν πολλά τανκ, αλλά δεν θα έχουμε κανέναν να βάλουμε σε τανκ.
Και όμως ήρθε η ώρα να ψάξουμε για μια μη στρατιωτική επιλογή” τόνισε ο Andrey Ermolaev
Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ότι το ουκρανικό κράτος υπό οποιαδήποτε κυβέρνηση θα αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους τους πολίτες.
Ο αντιπρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι ο ουκρανικός λαός θα καταλάβει τελικά ότι η ζωή σε ένα «μεγάλο κοινό κράτος» είναι καλύτερη από τον αιώνιο πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας