Ουκρανικές μονάδες αποχωρούν από Soledar-Marinka-Ρώσοι «θέρισαν» 80% προσωπικού τους

1503

Μπροστά σε μια πολύ μεγάλη νίκη βρίσκεται ο ρωσικός Στρατός καθώς η ουκρανική Διοίκηση υπό το βάρος των απωλειών αποσύρει Μονάδες από το Soledar και την Marinka. Η εξέλιξη είναι κομβικής σημασίες και για το Bakhmut.

Πριν 48 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν τον οικισμό ​​​​Yakovlevka στο Soledar με τους Ρώσους να έχουν εξαπολύσει επίθεση και στο Vessele.

Μόλις χαθεί και το Vessele, οι Ρώσοι θα μπορέσουν να ελέγξουν τον τελευταίο δρόμο ανεφοδιασμού των ουκρανικών δυνάμεων στο Soledar όπως δείχνει ο δεύτερος χάρτης του κειμένου.

Αυτό σημαίνει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την πτώση του Bakhmut έχει ξεκινήσει. Οι Ουκρανικές δυνάμεις δεν θα μπορέσουν να παραμείνουν στην πόλη με το Soledar να βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.

Πάντως, οι απώλειες των Ουκρανών είναι καταστροφικές κατά μήκος της γραμμής Seversk-Soledar-Bakhmut. Αυτό μεταδίδεται και από διεθνή ΜΜΕ και ειδικά δυτικά. Μιλούν για 600-800 νεκρούς και τραυματίες κάθε ημέρα με τα νοσοκομεία να έχουν γεμίσει.

Σύμφωνα με αρκετά αξιόπιστες πηγές, οι ουκρανικές μονάδες έχουν απώλειες σε ποσοστό 70-80% του προσωπικού τους!

Βίντεο: Drone καμικάζι Lancet κτυπά ραντάρ P-18, 3D36 και εκτοξευτές S-300PS. Αστοχεί την πρώτη φορά

Oι Ουκρανοί αποσύρουν δυνάμεις από το Soledar

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποσύρουν από το Soledar ότι απέμεινε από δύο Τάγματα της 93ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν:

«Σύμφωνα με εισερχόμενες πληροφορίες, η ουκρανική διοίκηση σχεδιάζει να αποσύρει μονάδες προς το Σλαβιάνσκ για ανασυγκρότηση.

Αποσύρονται δύο Τάγματα της 93ης OMBR των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Η δύναμη “Aidara” στάλθηκε εκεί ως μέρος της 53ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της 112ης ταξιαρχίας της εδαφικής άμυνας του Κιέβου.

Η απόσυρση συνδέεται με καταστροφικές απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κατά μήκος της γραμμής Seversk – Soledar – Bakhmut (Artemovsk).

Ακόμη είναι αδύνατο να μιλήσουμε για την πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων από το Soledar αυτή τη στιγμή:

Στην πόλη παραμένουν τμήματα της 53ης χωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας, της 71ης ταξιαρχίας Jaeger και τα απομεινάρια της 65ης ταξιαρχίας των Στρατευμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

Βίντεο: Ρωσικό πυροβολικό και η 2η Ταξιαρχία του Λουγκάνσκ καθαρίζουν την δασική ζώνη στην Yakovlevka

Απόσυρση ουκρανικών μονάδων και από την Marinka!

Ταυτόχρονα, η ουκρανική Διοίκηση αποσύρει αρκετές μονάδες από την πόλη Marinka, δίπλα στο ανατολικό τμήμα του Ντόνετσκ. Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι η απόσυρση μονάδων έγινε από πολλές γειτονιές Marinka, συμπεριλαμβανομένου του νότιου τμήματος της πόλης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ρωσικός Στρατός έχει μπει στην πόλη αλλά δεν την ελέγχει ολόκληρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν αναφορές ότι η προώθηση ρωσικών δυνάμεων στην πόλη έχει ενταθεί. Οι ουκρανικές δυνάμεις παραμένουν στις αστικές γειτονιές κυρίως δυτικά της λεωφόρου Druzhba, η οποία, περνώντας από βορρά προς νότο, χωρίζει τη Marinka σε δύο μέρη.

Τα σημαντικά εδάφη του ανατολικού τμήματος ελέγχονται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τους Ρώσους υπάρχουν δύο εκδοχές γιατί η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση αποσύρει μονάδες της από την πόλη.

Πρώτον: αυτές οι μονάδες έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες και αποσύρονται για να αναπληρώσουν τις δυνάμεις τους με επίστρατους Ουκρανούς με επακόλουθα σχέδια επιστροφής στο δυτικό τμήμα της Maryinka.

Δεύτερον: η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων δεν επιτρέπει στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις την παραμονή τους στις τωρινές αμυντικές γραμμές και ως εκ τούτου η ουκρανική διοίκηση αποσύρει εκ των προτέρων δυνάμεις και πόρους στις νέες γραμμές άμυνας προς Maximilianovka και Kurakhovo.

Από την αρχή της εβδομάδας, ρωσικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων του Ντονέτσκ, έχουν προχωρήσει καταλαμβάνοντας ουκρανικές θέσεις σε αρκετούς δρόμους της Maryinka. Διεξάγονται μάχες, στη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Παραδοχή: Ο Surovikin άλλαξε πολλά στον ρωσικό Στρατό

Ο διοικητής του τάγματος Vostok Alexander Khodakovsky σημείωσε τις μεγάλες αλλαγές που έχουν συμβεί στο μέτωπο μετά τον διορισμό του στρατηγού Surovikin ως διοικητή της ειδικής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βαθμός λογικής των Ρώσων στρατηγών «αυξάνεται».

Ο Khodakovsky σημείωσε ότι μετά τον διορισμό του Surovikin ως διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, έλαβαν χώρα αλλαγές προσωπικού και οι στρατηγοί έγιναν πιο λογικοί.

“Το σύστημα εργασίας των στρατιωτικών στη ζώνη ειδικής επιχείρησης αλλάζει και μάλιστα ριζικά.

Δεν ξέρω πόσο ο Surovikin επηρεάζει τις βάρδιες του προσωπικού, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει μια δειλή αίσθηση ότι ο βαθμός εναλλαγής των εργαζομένων αυξάνεται. Ο χρόνος αντικειμενικά λειτουργεί υπέρ μας, και όχι μόνο για τη βελτίωση των προσόντων του διοικητικού προσωπικού.

Κανείς δεν μπορούσε να κατευθύνει όλες τις δυνάμεις μας προς μια κατεύθυνση. Τώρα, με την έλευση της νέας εντολής, προφανώς η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο” τόνισε ο Khodakovsky.

Ο Khodakovsky είπε νωρίτερα ότι οι τοπικές επιτυχίες επιτυγχάνονται πιο γρήγορα αλλά ο ρωσικός στρατός πρέπει να προχωρήσει σε μια επίθεση πλήρους κλίμακας και να μην προσπαθήσει να επιτύχει επιτυχία σε κάποια ξεχωριστή περιοχή γιατί οι Ουκρανοί στέλνουν  συνεχώς εφεδρείες.

Δείτε βίντεο: Αποτυχημένη απόπειρα μηχανοκίνητης διμοιρίας πεζικού του ουκρανικού να διασπάσει τη ρωσική γραμμή άμυνας στην περιοχή του Peski. Οι Ουκρανοί βασίστηκαν στην απουσία αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης A-50U και μαχητικών Su-35S. Μια μονάδα 3 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24PU και μια φάλαγγα αποτελούμενη από δύο T-64BV, Shilka και BMP-2 στάλθηκαν για να σπάσουν την αμυντική γραμμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας