Ουκρανία: Ρωσική προώθηση σε Βολτσάνσκ και Κραματόρσκ

2678

Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία παραμένει δυναμική, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα επιταχύνουν τις κινήσεις τους προς το Κραματόρσκ με ρυθμό ταχύτερο από αυτόν που έχουν συνηθίσει να κινούνται τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις γύρω από το Τόρετσκ κατά τη διάρκεια αλλαγής των ουκρανικών στρατευμάτων, με πιθανό στόχο να δημιουργήσουν πίεση και να σταθεροποιήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή.

 

Στο Βολτσάνσκ, οι μάχες μαίνονται στη βόρεια πλευρά της πόλης, με τις ρωσικές δυνάμεις να προσπαθούν να διαπεράσουν και να σταθεροποιηθούν κατά μήκος των οδών Γκαγκάριν και Πούσκιν.

Στην βορειοανατολική πλευρά της πόλης, οι δρόμοι Σταροτσούντι, Οσιπένκο και Κοτσιουμπίνσκι έχουν περάσει στη «γκρίζα ζώνη» ελέγχου.

Ωστόσο, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να προχωρήσουν σε βάθος 1,55 χιλιομέτρων κατά μήκος εγκαταλελειμμένων κήπων και δασικών ζωνών προς το χωριό Τίχοε.

Και οι δύο πλευρές προσπαθούν να προλάβουν να αποκόψουν τον αντίπαλο από τις γραμμές εφοδιασμού του.

 

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται πως αλλάζουν τακτική, καθώς πλέον δεν στέλνουν δυνάμεις να επιτεθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αντίθετα, χρησιμοποιούν συστήματα ISR για τη στόχευση πυροβολικού και drones για προπαρασκευαστικά πυρά ακριβείας.

 

Στη συνέχεια, εκμεταλλεύονται τις περιόδους ανεφοδιασμού και ανάπαυλας των ουκρανών για επιθετικές ενέργειες με μηχανοκίνητη υποστήριξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας