Οι ρωσικές Στρατιές κινούνται προς Κραματόρσκ-Η 106η-Μεραρχία κατέλαβε την Ορίχοβο-Βασιλίφκα

2026

Συντριβή των Ουκρανών βόρεια του Μπαχμούτ

Η 106η ρωσική Μεραρχία εκμεταλλευόμενη την έλλειψη πυρομαχικών και προσωπικού των ουκρανικών ΕΔ εξαπέλυσε επίθεση στο βόρειο μέτωπο του Μπαχμούτ και κατέλαβε την Orekhovo-Vasilevka (Ορίχοβο Βασιλίφκα).

O oικισμός έχει εξαιρετική σημασία για την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων προς το Σλαβιάνσκ και το Κραματόρσκ καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 145 μ. και θα μπορούσε να γίνει σημαντικό ρωσικό προγεφύρωμα για περαιτέρω επίθεση.

Η Ορίχοβο Βασιλίφκα βρίσκεται έξω από το Mπαχμούτ, κοντά στον οδικό άξονα που οδηγεί στην κύρια γραμμή άμυνας των ουκρανικών δυνάμεων στο Κραματόρσκ.

Οι εικόνες και οι πληροφορίες που έρχονται από τα μέτωπα των μαχών είναι αποκαρδιωτικές για τους Ουκρανούς. Η αντεπίθεση έχει ξεφουσκώσει και οι Ουκρανοί δείχνουν να έχουν ξεμείνει και από πυρομαχικά.

Υπό ρωσικό έλεγχο η Ορίχοβο Βασιλίφκα

Ο οικισμός Orekhovo-Vasilievka, που βρίσκεται κοντά στο Μπαχμούτ τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Ρώσος στρατιωτικός ανταποκριτής Timofey Ermakov ήταν ο πρώτος που ανέφερε τη κατάληψη του οικισμού την περασμένη Κυριακή στο κανάλι του στο Telegram.

“Ο οικισμός είχε εγκαταλειφθεί τελείως από τον ουκρανικό Στρατό και οι ρωσικές δυνάμεις διεξάγουν εκκαθαριστικές επιχειρήσεις” τόνισε ο ίδιος.

Η Ορίχοβο Βασιλίφκα είναι ένα μικρό χωριό δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μπαχμούτ. Το 2001 ζούσαν εκεί μόνο 227 άτομα.

Τα ρωσικά στρατεύματα έδωσαν σκληρές μάχες με ουκρανικούς σχηματισμούς στην περιοχή του χωριού.

Η κατάληψη της Ορίχοβο Βασιλίφκα είναι ένα αρκετά σημαντικό γεγονός, δεδομένης της διάρκειας των εχθροπραξιών στην περιοχή του οικισμού αυτού.

Οι Ουκρανοί συγκεντρώνουν δυνάμεις στην Rai-Alexandrovka για αντεπίθεση στην Ορίχοβο Βασιλίφκα

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να δεχτούν τις τακτικές επιτυχίες των ρωσικών στρατευμάτων. Αυτό προκύπτει από αναφορές Ρώσων πολεμικών ανταποκριτών.

Στην περιοχή Rai-Alexandrovka και στην πόλη Chasov Yar, ουκρανικοί σχηματισμοί συγκεντρώνονται για να πραγματοποιήσουν αντεπιθέσεις προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο της Ορίχοβο Βασιλίφκα.

Στα νότια του Μπαχμούτ, οι μάχες συνεχίζονται. Η Andreevka είναι εντελώς σβησμένη από το πρόσωπο της γης. Οι μάχες συνεχίζονται με μεγάλη σφοδρότητα.

Στην Κλισίφκα σύμφωνα με τους Ρώσους, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ελέγχουν πλήρως μόνο τα νότια του οικισμού και μέρος του κεντρικού τμήματος, ενώ άλλα μέρη του χωριού βρίσκονται επίσης στη «γκρίζα ζώνη», όπου συνεχίζονται οι μάχες.

Μέχρι το πρωί της 2ας Οκτωβρίου, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις κοντά στη Κλισίφκα.

Ορισμένοι στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένου του War Gonzo, σημειώνουν ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε πολύ πλεονεκτική θέση και οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση.

Τα ρωσικά στρατεύματα ελέγχουν πάντως πλήρως την Kurdyumovka.

Οι προσπάθειες των ουκρανικών Δυνάμεων να διαρρήξουν την άμυνα κοντά στον σιδηρόδρομο αναχαιτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας