Οι Αμερικανοί ψάχνουν για προδότες στα κέντρα της Μόσχας για πληροφορίες

646

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να διανύει τον τρίτο μήνα, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών εξέδωσε οδηγίες προς τους Ρώσους που ήθελαν να προδώσουν την χώρα τους για το «καλό της» και να παρέχουν πληροφορίες στην CIA.

Σύμφωνα με την Washington Post, η CIA προσβλέπει ότι θα βρει «πρόθυμους» που δεν θέλουν να χάσουν τον δυτικό τρόπο ζωής και τους… έλειψαν τα… Mc Donald’s.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα η CIA δημοσίευσε αναλυτικές οδηγίες για το πώς Ρώσοι πολίτες μπορούν κρυφά και εθελοντικά να προσφέρουν πληροφορίες χρησιμοποιώντας κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσω της ιστοσελίδας της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Σκοπός της υπηρεσίας είναι η συλλογή στοιχείων και ενδεχομένως η εξασφάλιση πρόσβασης σε ρωσικά κρατικά μυστικά από δυσαρεστημένους Ρώσους «οι οποίοι προσπαθούν από την αρχή του πολέμου να έρθουν σε επαφή με τη CIA πράγμα που από μόνο του έχει σημαντικό ενδιαφέρον» δήλωσαν αξιωματούχοι.

Για να διασφαλιστεί ότι οι επίδοξοι πληροφοριοδότες δεν θα συλληφθούν από τη ρωσική κρατική ασφάλεια, η CIA δημοσίευσε λεπτομερείς οδηγίες στη ρωσική γλώσσα σε τρεις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον τρόπο χρήσης του προγράμματος περιήγησης Internet Tor, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μετακινούνται στο διαδίκτυο ανώνυμα, καθώς και σε εικονικά ιδιωτικά δίκτυα ή VPN.

Ανώνυμη πρόσβαση από συμβατική επικοινωνία

Τα βήματα που προτείνονται επιτρέπουν ανώνυμη και ασφαλέστερη πρόσβαση στη CIA από μια συμβατική επικοινωνία.

«Μη χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας στο σπίτι ή στο γραφείο για να έρθετε σε επαφή μαζί μας» προειδοποιεί ο οδηγός της CIA, ζητώντας από τους αντιφρονούντες που θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί της να εξασφαλίσουν υψηλού επιπέδου (και όχι δωρεάν) σύστημα αναγνώρισης τοποθεσίας (VPN).

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ζήτηση στη Ρωσία τον Μάρτιο για υπηρεσίες VPN αυξήθηκε κατά 2.692%, κυρίως λόγω της ρωσικής απαγόρευσης σε Facebook και Twitter.

Ενδεχομένως η σχετική προσπάθεια ασφαλούς επικοινωνίας συνιστά και σύσταση ενός δικτύου πληροφοριοδοτών που θα προσφέρει πρόσβαση ακόμη και στις ίδιες τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Το γεγονός ότι η CIA αναζήτησε ασφαλή τρόπο επικοινωνίας από τη Ρωσία για εθελοντές πληροφοριοδότες δείχνει ότι υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι συνεργάτες, τονίζουν στην εφημερίδα βετεράνοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι νέες οδηγίες απευθύνονται σε «όσους αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας λόγω του άδικου πολέμου της ρωσικής κυβέρνησης» δήλωσε εκπρόσωπος της CIA σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Η παγκόσμια αποστολή μας απαιτεί τα άτομα να μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας με ασφάλεια από οπουδήποτε».

Συνεπώς αύριο αν υπάρξει μία ελληνοτουρκική σύγκρουση και επειδή οι Αμερικανοί έχουν έρωτα με τους Τούρκους, θα πράξουν ακριβώς το ίδιο.

Θα ζητήσουν πρόθυμους «Γενίτσαρους» να δίνουν πληροφορίες για τις ελληνικές κινήσεις καθώς αυτό θα επιτάσσει το «αμερικανικό συμφέρον» το οποίο στο «αμερικανικό μυαλό» είναι πάντα υπέρ του «παγκόσμιου καλού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας