Ο Παν. Λαφαζάνης, το ΔΗ.Κ.Ε.Α, η ΛΑ.Ε και το ΜΕΡΑ-25

5737

Υπάρχουν αρκετοί στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ, άλλοι καλοπροαίρετα και άλλοι κακοπροαίρετα και συκοφαντικά, οι οποίοι γράφουν και λένε ότι τάχα ο Παν. Λαφαζάνης μετέχει ακόμα στην ΛΑ.Ε και ότι έχει “προσχωρήσει” δήθεν στα ψηφοδέλτια του ΜΕΡΑ-25 μαζί με παλαιούς συντρόφους του!

Για τους επαγγελματίες κακοήθεις και ψιθυρολόγους που ασκούνται στην παραπληροφόρηση και διαδίδουν σκοπίμως ψεύδη δεν λέμε τίποτα άλλο παρά το ότι είναι πανάξιος ο μισθός τους!

Για τους καλοπροαίρετους, όμως, που είτε δεν γνωρίζουν ή πέφτουν θύματα προπαγάνδας, θέλουμε από αυτές τις στήλες να τους ενημερώσουμε ότι ο Παν. Λαφαζάνης έχει παραιτηθεί από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές από Γραμματέας της ΛΑ.Ε και έχει φύγει έκτοτε από την εναπομείνασα αυτή παράταξη.

Ο Παν. Λαφαζάνης, με επιστολή του τότε και ομιλία του στα όργανα της ΛΑ.Ε και του Αριστερού Ρεύματος (βλπ. iskra), είχε εξηγήσει συνοπτικά τις ριζικές διαφωνίες του με το δρόμο της ΛΑ.Ε, τις οποίες άλλωστε κατά καιρούς είχε εκφράσει και τις οποίες συνόδευσε με την αυτοκριτική ανάληψη των δικών του ευθυνών, κυρίως για το μη “ξεκαθάρισμα” της πορείας και της φυσιογνωμίας της ΛΑ.Ε.

Δυστυχώς, αυτές οι ριζικές διαφωνίες επιβεβαιώθηκαν στη πράξη τώρα με την προσχώρηση της ΛΑ.Ε στα ψηφοδέλτια του ΜΕΡΑ-25.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Παν. Λαφαζάνης ίδρυσε με παλαιούς συντρόφους του και νέους συναγωνιστές του το “Δημοκρατικό Κίνημα Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α).

Ένα κίνημα που απευθύνεται σε όλους του ανιδιοτελείς δημοκράτες πατριώτες της χώρας μας, ανεξάρτητα από τη μέχρι τώρα πολιτική τους ένταξη και διαδρομή, αρκεί να αποδέχονται ένα ριζοσπαστικό επίκαιρο πρόγραμμα για ένα καινούριο ξεκίνημα εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης και αναγέννησης της πατρίδας μας.

Θεμελιώδεις στόχοι του ΔΗ.Κ.Ε.Α είναι η απόκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας και αναγέννησης της χώρας μας  ενάντια στην αποεθνοποίηση της “παγκοσμιοποίησης” και της νέας τάξης των κοσμο-εταιρειών και ενάντια στην πολιτική, οικονομική, στρατιωτική και πολιτιστική αποικιοποίησή της Ελλάδας από την παρακμιακή Γερμανική ΕΕ και τον αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό. Στόχοι μας είναι, στο πλαίσιο μιας ανεξάρτητης πατρίδας, η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η φιλία και συνεργασία με τη Ρωσία, η σθεναρή προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ειδικά απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, η συγκρότηση ενιαίου, πολιτικού, οικονομικού και κυρίως αμυντικού δόγματος Ελλάδας – Κύπρου, η παραγωγική και τεχνολογική ανασυγκρότηση της οικονομίας μας, η κοινωνική δικαιοσύνη,  οι ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις και αμοιβές, η βαθιά δημοκρατία και η ενίσχυση και ανάπτυξη της εθνικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας, ιδιαιτερότητας και δημιουργίας στο πλαίσιο του οικουμενικού ελληνισμού και των αξιών και αρχών του ανθρωπισμού.

Είναι προφανέστατο ότι ο Παν. Λαφαζάνης και το ΔΗ.Κ.Ε.Α δεν θα μπορούσαν να έχουν την παραμικρή σχέση με ένα αλλοπρόσαλλο συστημικό κόμμα σαν το ΜΕΡΑ-25, που κινείται ως εκκρεμές, ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος και αποτελεί εφεδρεία, στήριγμα και αριστερό υποστύλωμα του καθεστώτος.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Γ.Βαρουφάκης, ο σημερινός αρχηγός του ΜΕΡΑ-25,  παράρτημα (!) του υπερεθνικού “παγκοσμιοποιητικού” DIEM 25, το οποίο επιδιώκει, αν είναι δυνατόν (!), «να αναζωογονήσει την ιδέα της Ευρώπης που θα διοικείται μέσα από δημοκρατική συναίνεση» (!), υπήρξε, δίπλα στον Τσίπρα, ο γνήσιος ιθύνων νους της μνημονικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «αντιμνημονιακός» Γ.Βαρουφάκης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας κατασκευασμένος μύθος προς ευτελή λαϊκή κατανάλωση, αφού ήταν ο Γ.Βαρουφάκης που υπέγραψε μόνος και φαρδιά πλατιά ως Υπουργός Οικονομικών, μόλις μια βδομάδα αφότου ανέλαβε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, την παράταση της δανειακής Σύμβασης του 2ου Μνημονίου, μαζί με τους βαρυτατους όρους του email Χαρδούβελη, στους οποίους προστέθηκαν και νέοι, χωρίς μάλιστα ούτε καν να εξασφαλίσει τον παραμικρό δανεισμό για τη χώρα μας.

Ήταν ο Γ.Βαρουφάκης εκείνος που άφησε να παρέλθει άπρακτο το τετράμηνο της επέκτασης της δανειακής Σύμβασης, για να βρεθεί η χώρα ανέτοιμη, χωρίς εναλλακτική λύση, στο έλεος της έλλειψης ρευστότητας και του εκβιασμού της ΕΚΤ, ενώ έσπευσε αδικαιολόγητα να τραπεί σε άτακτη παραίτηση από υπουργός Οικονομικών το ίδιο βράδυ του περήφανου «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, αντί να δώσει τη μάχη για την υπεράσπιση της λαϊκής ψήφου.

Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος, είναι ο Γ.Βαρουφάκης που εκλιπαρούσε μέχρι δακρύων  προχθές τον ΣΥΡΙΖΑ για προεκλογική συνεργασία μαζί του και με το ΚΙΝΑΛ άκουσον-άκουσον, με στόχο την μετεκλογική συγκρότηση, έλεος,  «προοδευτικής κυβέρνησης» (!), για να προβεί, όταν «έφαγε πόρτα», σε ακροβατική «κωλοτούμπα» και να δηλώνει τώρα, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να διευκολύνει αδιέξοδες «μεταγραφές συνεργασίας», πως δεν «εμπιστεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ»!!!

Κόμματα άνευ αρχών, κόμματα «καρέκλας», κόμματα «όπου φυσάει ο άνεμος», κόμματα με μόνο στόχο την επιδίωξη κρατικής χρηματοδότησης και την πάση θυσία κοινοβουλευτική επιβίωση, σε ένα σύστημα που σαπίζει και με τη Ελλάδα που βουλιάζει και την βουλιάζουν.

«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος»!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας