Νοσοκομείο Σωτηρία- Στα όρια της διάλυσης– Ποιοι τομείς τίθενται εκτός λειτουργίας

686

Η απόλυτη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας υγείας από την ”κυβέρνηση των αρίστων”. Σε λίγο καιρό πολύ λίγα δημόσια νοσοκομεία θα παραμείνουν και αυτά δεν θα είναι λειτουργικά από την υπερσυσσώρευση ασθενών

Στα όρια της διάλυσης φαίνεται πως βρίσκεται το νοσοκομείο Σωτηρία, καθώς κρίσιμοι τομείς του φαίνεται πως τίθενται πλέον εκτός λειτουργίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αντώνη Ραυτόπουλου για το avgi.gr που παραθέτει και τα σχετικά έγγραφα, τα αντιδραστήρια του Κυτταρολογικού Εργαστηρίου για την επεξεργασία Βρογχοσκοπικού υλικού επαρκούν μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Από τη Δευτέρα 20/11, αν γίνει αναστολή δειγμάτων από τα Βρογχολιτικά Ιατρεία, δεν θα είναι δυνατή η επεξεργασία τους επ’ αόριστον.

 

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το Βιοχημικό Εργαστήριο. Υπάρχει έλλειψη αναλώσιμων υγρών απαραίτητα για τη λειτουργία των αναλυτών και αν δεν εκτελεσθούν οι παραγγελίες, το εργαστήριο δεν θα μπορεί να εκτελεί καμία βιοχημική εξέταση από τη Δευτέρα. Επίσης, ελλείψη αντιδραστηρίων, δεν θα είναι δυνατή η εκτέλεση σημαντικού αριθμού βιοχημικών εξετάσεων από τις 20/11. Οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν προειδοποιήσει για αυτή την εξέλιξη και η προϊστάμενη του Βιοχημικού Εργαστηρίου είχε καταθέσει αίτημα για κατεπείγουσες παραγγελίες στις 9/11.

 

Σύμφωνα με έγγραφο της διευθύντριας του Αιματολογικού Εργαστηρίου, από τον Σεπτέμβριο και μετά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκτέλεση των παραγγελιών. Οι παραγγελίες που έγιναν αρχές Οκτωβρίου, είναι ακόμα και σήμερα σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενδεικτικά της κατάστασης είναι και κάποια άλλα περιστατικά. Στις 16/11, με εντολή διοικητή, έγινε ακύρωση τριών προγραμματισμένων χειρουργείων. Βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν ώρες στα ΤΕΠ και είναι αδύνατη η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών χωρίς διαθέσιμα εργαστήρια και απεικονιστικές εξετάσεις. Το εργαστήριο υπερήχων μπορεί να καλύψει μόνο τις μισές εφημερίες και οι εργαζόμενοι που το στελεχώνουν έχουν να πάρουν άδεια 3 χρόνια. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου έχει εξαντληθεί από τον Σεπτέμβριο. Σημαντικότατες είναι και οι ελλείψεις φαρμάκων. Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η ΥΠΕ μετακινεί γιατρούς σε άλλα νοσοκομεία, ενώ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την κάλυψη των ειδικοτήτων. Τέλος, η διοίκηση προωθεί σχέδια συγχώνευσης κλινικών προκειμένου να καλύψει τα τεράστια κενά προσωπικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας