ΝΑΤΟ: «Δώσαμε 150 δισ. δολάρια στο Κίεβο-Με νέα τεθωρακισμένα περιμένουμε αντεπίθεση»!!!

846

Ποια Ουκρανία; Αυτή βάζει μόνο το αίμα! Το πόλεμο στην Ουκρανία διευθύνει και στηρίζει ολοσχερώς και μάλλον μέχρι αισχάτων το ΝΑΤΟ! Η ανθρωπότητα κινείται στη κόψη της αβύσσο!

Θέλουν αποτελέσματα στον πόλεμο κατά των Ρώσων

Θέλουν αποτελέσματα στον πόλεμο κατά των Ρώσων

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί, επανέλαβε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γ.Γ. της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ λέγοντας ότι μόνο για όπλα έχουν δώσει 65 δισ.δολάρια ενώ συνολικά αγγίζουν τα 150 δισ.δολάρια, ενώ πλέον στην Δυση θεωρούν ότι με τα νέα τεθωρακισμένα η Ουκρανία πρέπει να περάσει στην αντεπίθεση.

Αυτή την στιγμή βρετανικά Challenger, γερμανικά Leopard 2 και Marder, αμερικανικά Stryker και Cougar, δεκάδες τον αριθμό, μεταφέρονται μέσα από απόρρητες διαδρομές στο έδαφος της Ουκρανίας.

Ο νέος εξοπλισμός που πλημμυρίζει την ουκρανική επικράτεια, αποτελεί την απάντηση των χωρών της Δύσης στις εκκλήσεις της εμπόλεμης χώρας που ελπίζει πως, αξιοποιώντας τα, θα καταφέρει μια επιτυχημένη αντεπίθεση στη διάρκεια της άνοιξης.

Παρόλο που ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ασκούσε πιέσεις για 300 άρματα μάχης και άλλα οχήματα (και πλέον τα έχει σχεδόν), αλλά και για σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη – δηλαδή, πολύ πιο αναβαθμισμένες ενισχύσεις από εκείνες που τελικά έλαβε – άρθρο του Guardian τονίζει πως η άφιξη των νέων εξοπλισμών σε ουκρανικά εδάφη έχει πυροδοτήσει εικασίες για τις πιθανές εξελίξεις στο μέτωπο εντός των ερχόμενων εβδομάδων και μηνών.

Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι ο νότος θα αποτελέσει το θέατρο και για την αντεπίθεση της άνοιξης.

«Ψυχολογικά λειτουργεί εξαιρετικά θετικά για τους Ουκρανούς και αρνητικά για τους Ρώσους. Αν μιλήσουμε με απόλυτους αριθμούς, 50 ή 60 σύγχρονα δυτικά τανκς στην Ουκρανία δεν αλλάζουν απαραιτήτως τους όρους του παιχνιδιού. Έχω αναφέρει στο παρελθόν ότι χρειάζεσαι τουλάχιστον 100 για ένα δυνατό χτύπημα και η Ουκρανία έκανε λόγο για 300».

Παρόλα αυτά, ο Ντε Μπρέτον-Γκόρντον (πρώην διοικητής τεθωρακισμένων στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου) πιστεύει ότι οι προηγμένες δυνατότητες τω συγκεκριμένων τανκς με τα περισσότερα ρωσικά άρματα μάχης που βρίσκονται στα πεδία των μαχών, σε συνδυασμό και με τις ουκρανικές τακτικές που έχουν αποδειχθεί πιο αποτελεσματικές, θα κάνουν τη διαφορά.

«Ας μην ξεχνάμε ότι αυτά τα τανκς προστίθενται στα (σοβιετικά και μετα-σοβιετικά) Τ72 που έχει ήδη στην κατοχή της η Ουκρανία και παραδίδονται σε ένα προσωπικό καλά εκπαιδευμένο στον πόλεμο των ελιγμών και σε μια εποχή που είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρώσοι είναι ανίκανοι για οτιδήποτε άλλο πέρα από κατά μέτωπον επιθέσεις».

Συγκεκριμένα, όπως εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα, η ικανότητα των Leopard να χτυπούν πιο απομακρυσμένους στόχους και η καλύτερη θωράκισή τους σε σχέση με πολλά από τα τανκς που χρησιμοποιεί η Μόσχα, ίσως τους δώσει κάποιο προβάδισμα. 

«Τα τεθωρακισμένα λειτουργούν καλύτερα σε μια αιφνιδιαστική επίθεση που σπάει τις γραμμές του εχθρού», παρατηρεί ο Ντε Μπρέτον-Γκόρντον. «Θα θελήσουν να συγκεντρώσουν τα ισχυρά τους όπλα σε ένα μέρος αντί να τα διασπάσουν».

«Εκεί πιστεύω ότι θα χρησιμοποιηθούν τα δυτικά τεθωρακισμένα, με τα ουκρανικά να τα ακολουθούν. Βγάζει περισσότερο νόημα μια πιο περιορισμένη επίθεση, με στόχο για παράδειγμα το σπάσιμο της σύνδεσης μεταξύ των κατεχόμενων περιοχών του Ντονμπάς και του νότου».

Ο Στιούαρτ Κρόφορντ από την πλευρά του, επίσης απόστρατος στρατιωτικός με θητεία στα τεθωρακισμένα, συμφωνεί μιλώντας στον Guardian ότι τα τανκς και τα υπόλοιπα τεθωρακισμένα οχήματα που φτάνουν στην Ουκρανία δεν αρκούν για να κάνουν δραματική διαφορά – όμως ενδέχεται να φανούν χρήσιμα σε πιο περιορισμένες αντεπιθέσεις, πιθανότατα στο νότο.

«Αν εξετάσουμε το ζήτημα από στρατηγικής άποψης, η κίνηση που έχει συζητηθεί ξεκάθαρα είναι μια επίθεση στο νότο, από τη Ζαπορίζια με κατεύθυνση προς τη Μελιτόπολη», λέει στον Guardian

Παράλληλα οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό τους, Ντμίτρο Κουλέμπα, στο πλαίσιο της επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για να συζητήσουν τη συνέχιση της ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Ήταν η πρώτη μας συνάντηση με τη Φινλανδία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», τόνισε ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγο μετά την ολολήρωση των εργασιών της επιτροπής ΝΑΤΟ-Ουκρανίας.

«Δεν υπάρχει χώρος για εφησυχασμό γιατί δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν άλλαξε την πολιτική του στην Ουκρανία», είπε ο Στόλτενμπεργκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι στιγμής, οι Σύμμαχοι έχουν εκταμιεύσει 150 δισεκ. ευρώ για την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης στρατιωτικής βοήθειας ύψους 65 δισεκ. ευρώ.

Τόνισε, επίσης, ότι σύγχρονα άρματα μάχης τύπου Leopard και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα έχουν αρχίσει να φτάνουν στην Ουκρανία. Παράλληλα, οι χώρες του ΝΑΤΟ ενισχύουν την παραγωγή όπλων και πυρομαχικών, αλλά και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και την παράδοση νέου βαρύ οπλισμού.

Όπως συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Μαδρίτης, οι χώρες του ΝΑΤΟ θα ενισχύσουν το Ταμείο των Συμμάχων για την Ουκρανία και την επείγουσα υποστήριξη με υλικό όπως καύσιμα, ιατρικές προμήθειες, κινητά δορυφορικά συστήματα κ.α., ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ευχαρίστησε τις χώρες του ΝΑΤΟ που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην Ουκρανία και συγκεκριμένα τη Γερμανία, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και εταίρους, όπως η Αυστραλία και η Ιαπωνία.

Τέλος, οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συζήτησαν για τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη στην Ουκρανία και δεσμεύτηκαν ότι θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη ενός πολυετούς προγράμματος για την Ουκρανία, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στο Βίλνιους της Λιθουανίας, το καλοκαίρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα είναι μια «μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση, όχι μόνο για να βοηθήσει την Ουκρανία να αμυνθεί, αλλά και να πλησιάσει το ΝΑΤΟ εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις, συνεχίζοντας τον εκσυγχρονισμό των αμυντικών θεσμών και της ασφάλειάς της, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς, εξήγησε ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας