Η Ρωσία παρέδωσε «τελεσίγραφο» σε Γαλλία-Βρετανία: «Θα βομβαρδίσουμε απευθείας τις χώρες σας»!

3813

” Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ανοιχτού Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, αν δεν έχει ξεκινήσει ήδη παγκόσμιος πόλεμος με ευθύνη ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ . Ο κίνδυνος χρήσης τακτικών πυρηνικών κάτι παραπάνω από ορατός” 

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η Ρωσία παρέδωσε στους πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας  τελεσίγραφο τριών σημείων που αφορά την έλευση των F-16, ένα πιθανό κτύπημα στη ρωσική ενδοχώρα με ΝΑΤΟϊκά όπλα και την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Πριν λίγο αποχώρησαν σκυθρωποί οι πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας από το κτίριο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Pierre Levy έμεινε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για περίπου 40 λεπτά. Εκεί εκλήθη και ο Βρετανός πρέσβης στη Μόσχα, Νάιτζελ Κέισι.

Μισή ώρα μετά την άφιξή του, ο Βρετανός πρέσβης έφυγε χωρίς να πει λέξη στα ΜΜΕ, αναφέρει ο ανταποκριτής του Sputnik.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματικής αποστολής αρνήθηκε επίσης να μιλήσει σε δημοσιογράφους.

 

Μέσα σε 24 ώρες παρατηρείται ραγδαία κλιμάκωση των σχέσεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Προηγήθηκαν οι δηλώσεις Κάμερον και Μακρόν για κτύπημα στη ρωσική ενδοχώρα με ΝΑΤΟϊκά όπλα καθώς και αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.

 

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε ασκήσεις για τη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Επίσης σήμερα, η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή της στη Μόσχα, Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, στο Βερολίνο για διαβουλεύσεις.

 

 

Επισήμως, λόγω κυβερνοεπίθεσης στους λογαριασμούς email μελών του γερμανικού κόμματος SPD, για την οποία η Γερμανία κατηγόρησε τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών (GRU).

Τελεσίγραφο Ρωσίας σε Βρετανία και Γαλλία – Τί αναφέρει

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα την Βρετανία ότι εάν βρετανικά όπλα χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία για να πλήξει ρωσικά εδάφη τότε η Μόσχα θα μπορούσε να ανταποδώσει πλήττοντας βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό τόσο εντός της Ουκρανίας όσο και αλλού στο εξωτερικό.

 

 

Ο πρέσβης της Βρετανίας Νάιτζελ Κέισι κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών για να του επιδοθεί μια επίσημη διαμαρτυρία, αφότου ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει την Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι οι δηλώσεις Κάμερον αναγνωρίζουν ότι η Βρετανία έχει τώρα ντε φάκτο εμπλοκή στη σύρραξη, κάτι που αντικρούει τις διαβεβαιώσεις ότι τα μεγάλης εμβέλειας όπλα που έχει δώσει στην Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιούνταν εναντίον της Ρωσίας.

«Ο Κέισι προειδοποιήθηκε ότι ως απάντηση στις ουκρανικές επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα, οποιεσδήποτε βρετανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εξοπλισμοί στο έδαφος της Ουκρανίας και στο εξωτερικό» θα μπορούσαν να στοχοποιηθούν, τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστ

Το ρωσικό υπουργείο επισημαίνει ότι θεωρεί τις δηλώσεις Κάμερον μια σοβαρή κλιμάκωση.

«Ο πρέσβης κλήθηκε να συλλογιστεί τις αναπόφευκτα καταστροφικές συνέπειες τέτοιων εχθρικών ενεργειών από το Λονδίνο και αμέσως να διαψεύσει τις επιθετικές προκλητικές δηλώσεις από τον επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών με τον πλέον αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο».

Το ίδιο τονίσθηκε και στον Γάλλο πρέσβη Pierre Levy.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιληφθεί την εμφάνιση των αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία ως φορείς πυρηνικών όπλων «ανεξάρτητα από την τροποποίησή τους».

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι αυτά τα αεροσκάφη ανήκουν σε πλατφόρμες διπλού εξοπλισμού – μη πυρηνικές και πυρηνικές.

Δεν έχει σημασία ποια τροποποίηση θα λάβει το Κίεβο, εμείς θα τα αντιληφθούμε ως φορείς πυρηνικών όπλων και θα θεωρήσουμε αυτό το βήμα των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ ως σκόπιμη πρόκληση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Πράγμα που σημαίνει χρήση πυρηνικών όπλων από την Ρωσία.

 

 

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στους πρέσβεις Γαλλίας και Βρετανίας σχετικά με την παρουσία ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία, της γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων και άλλων μονάδων δυτικών χωρών.

Ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι παρουσιάστηκαν και κάποιες φωτογραφίες στους δύο πρέσβεις….

Ρωσία: «Αν η Ουκρανία χτυπήσει την Κριμαία με δυτικά όπλα, θα ανταποδώσουμε με ένα καταστροφικό πλήγμα»

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέβιντ Κάμερον ισοδυναμούν με παραδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο ενάντια στη Ρωσία χρησιμοποιώντας «ουκρανικά χέρια», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

«Τα λόγια του Κάμερον είναι περαιτέρω απόδειξη του υβριδικού πολέμου που διεξάγει η Δύση εναντίον της χώρας μας. Η Ρωσία απαντά σε αυτό και θα συνεχίσει να απαντά», είπε η Ζαχάροβα.

Η εκπρόσωπος προειδοποίησε επίσης ότι σε οποιοδήποτε ουκρανικό πλήγμα, υποστηριζόμενο από τη Δύση, εναντίον της γέφυρας της Κριμαίας ή στην ίδια την Κριμαία, η Ρωσία θα ανταποδώσει.

 

 

«Θέλω να προειδοποιήσω την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες ότι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Κριμαίας όχι μόνο είναι καταδικασμένες να αποτύχουν αλλά επίσης θα αντιμετωπιστούν με ένα καταστροφικό ανταποδοτικό πλήγμα».

Η Ζαχάροβα είπε επίσης ότι η Ρωσία θα ανταποδώσει σε μια πιθανή κίνηση της Δανίας να περιορίσει την ελεύθερη ναυσιπλοΐα των ρωσικών πλοίων στα στενά της Βαλτικής, την οποία θα θεωρήσει εχθρική ενέργεια.

Από την μεριά του, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι η δήλωση του Κάμερον είναι επικίνδυνη και ανησυχητική, υποστηρίζοντας ότι θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Εξάλλου, ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «πολύ επικίνδυνες» και τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος επανέλαβε την αμφιλεγόμενη θέση του περί αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.

«Η Γαλλία και ο αρχηγός του γαλλικού κράτους συνεχίζουν να αναφέρονται στην πιθανότητα άμεσης εμπλοκής επί του πεδίου (…). Είναι μια πολύ επικίνδυνη τάση. Το παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρησή μας (στην Ουκρανία) μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι προκαθορισμένοι στόχοι», είπε.

ΠΗΓΗ WARNEWS

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας