Μόσχα: Ανακοίνωσε για πρώτη φορά καταστροφή αντιαεροπορικών συστημάτων NASAMS του ΝΑΤΟ

1153

Οι Ένοπλες Δυνάμεις (AF) της Ρωσικής Ομοσπονδίας για πρώτη φορά από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (SVO) ανακοίνωσαν την καταστροφή συστοιχίας αντιαεροπορικών βλημάτων NASAMS τα οποία μεταφέρθηκαν πρόσφατα στην Ουκρανία από το ΝΑΤΟ.

Η προσβολή του ουκρανικού αντιεμπορικού συστήματος έγινε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ (DPR). Αυτό ανακοίνωσε στις 3 Φεβρουαρίου ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα αεράμυνας NASAMS καταστράφηκε στην περιοχή του οικισμού Krasnoarmeysk.

«Η τακτική αεροπορία, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό ομάδων στρατευμάτων (δυνάμεων) των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν  86 μονάδες πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) στις θέσεις βολής τους, ενώ εξουδετέρωσαν ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό σε 103 περιοχές», πρόσθεσε ο Konashenkov. .

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είπε επίσης ότι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 στην περιοχή της Χερσώνα.

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις της ρωσικής Ομοσπονδίας  βελτίωσαν τις γραμμές εξόρμησής τους  στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ και συνεχίζουν την επίθεσή τους εκεί. Ο Konashenkov σημείωσε ότι έως και 40 Ουκρανοί στρατιωτικοί, ένα  οβιδοβόλο Msta-B, καθώς και ένα αμερικανικής κατασκευής ραντάρ αντι-πυροβολικού  AN / TPQ-37 καταστράφηκαν επίσης.

Η παραλαβή των συστημάτων αεράμυνας NASAMS από το Κίεβο έγινε γνωστή τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Για την προμήθεια όπλων, οι ουκρανικές αρχές ευχαρίστησαν στη συνέχεια τη Νορβηγία, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται εκσυγχρονισμένα άρματα μάχης T-90M Proryv πραγματοποίησαν ασκήσεις ενόψει της επικείμενης άφιξης στην περιοχή των δυτικών αρμάτων μάχης LEoprard 2, ABRAMS M1 και Challenger 2 με προσβολή εχθρικών στόχων σε αποτέτοιες της τάξης των 5 χλμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας