Με επίδομα σε στρατιωτικούς γιατρούς-«νομάδες» προσπαθούν να καλύψουν τις ελλείψεις στην υγεία

495
ϠQ׉ŐɓʏЏӠɅљ͕̠ϓ ӕ͏ąՏ̅͏ӠPϠԏ͠MPˮ Ր. LՍS Ё́ÉٔǠ̐Ńˉԇ ŐɓʅֈNJŠԏ 251 ӔсԮ ͏ӏʏ̅ɏ ԇӠЏˮ EяЏщS ̏ɑFٍԁӠęс ӔϕӠSȅͅɓ ʁɠŕׅӠÉ`ԏ Ёӗm-ӔǍ Őɓʅ؇ ԏՠQ׉ŐɓʏЏՠЁхՑňǠʁɠϠÅͮ ĉŕȕ͔Ǔ ԇӠ̊ϠԇӠŊʋǓɁӠʙӔǓ ć̔ӁӠĉϔɠǠБϓ֏с ԙ͠ęљ͠ǔM PϠԇ̊͠Ϡ--ӔǠ֙ԏ ϠQ׉ŐɓʏЏӠɅљ͕̏Ӡ̅ ԏ͠M.Ր. ň.LՍS Ё́ÉٔǠ̐Ńˉԇ(i ʁɠԏ͠ʮ ć̔Ӂ(ĩ---֙ԏ --בǓԏӠ̐ύǓ//EUROKINISSI

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας οι σοβαρές «αρρυθμίες» που παρατηρούνται (και) στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Στρατιωτικοί γιατροί μετακινούνται συνεχώς προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις του ΕΣΥ (ειδικά σε παθολόγους και αναισθησιολόγους) με αποτέλεσμα να παρατηρούνται τάσης φυγής.

Γιατροί με το βαθμό συνταγματάρχη καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσίες ειδικευόμενων γιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης παρατηρείται κύμα παραιτήσεων από το στράτευμα, εξαιτίας των μετακινήσεων. Όπως αναφέρει στο iatronet.gr ο ταμίας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Π.Ε.Θ.), ανθυπολοχαγός, Στέργιος Όρκας, οκτώ στρατιωτικοί γιατροί έχουν υποβάλλει αίτηση αποστρατείας, εκ των οποίων οι τρεις έχουν ήδη αποχωρήσει. Η Ένωση αναφέρει πως σε αρκετές περιπτώσεις γιατροί με το βαθμό συνταγματάρχη καλούνται να εκτελέσουν υπηρεσίες ειδικευόμενων γιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία, ενώ επισημαίνει πως οι συνεχόμενες μετακινήσεις αφήνουν σημαντικά κενά στην υγειονομική κάλυψη του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στο 424.

Ειδική αποζημίωση για να σταματήσει η «αιμορραγία»

Με σκοπό να μπει ένα «φρένο» στην «επιδημία» παραιτήσεων, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε πως οι ιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μεταβαίνουν σε άλλο νομό, θα λαμβάνουν εφεξής επιπλέον ειδική αποζημίωση, η οποία για τους γιατρούς θα ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε μήνα που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε σχετικώς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, για τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε φορείς του ΕΣΥ και τόνισε ότι το θέμα έχει θέσει στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και ότι θα γίνει πράξη με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού διαπιστώνει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν, αναφέροντας ότι κατανοεί απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό.

Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

Συμβαίνει τους τελευταίους 6 μήνες

Με Διαταγές του αρμόδιου Κλάδου του ΓΕΣ, αναισθησιολόγοι και παθολόγοι από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο καλούνται να μεταβούν με φύλλα πορείας προς περιφερειακά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, γράφει το iatronet.gr. Αυτό, σύμφωνα με την ΕΣΠΕΘ, συμβαίνει τους τελευταίους 6 μήνες, συνήθως με κυκλικές δεκαήμερες ή δεκαπενθήμερες αποσπάσεις 3 παθολόγων και 2 αναισθησιολόγων, προς τα νοσοκομεία Ξάνθης, Δράμας και Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας