Μαλαματίνα: «Κατάληψη» του εργοστασίου απ’ τα ΜΑΤ

652

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» απαντούν οι απεργοί

Μαζική απεργιακή διαμαρτυρία έξω από το εργοστάσιο. Νέο «χτύπημα» από τις δυνάμεις καταστολής μετά τις εικόνες ντροπής

Τον εμβληματικό αγώνα τους συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στην οινοποιία «Μαλαματίνα», παρά το χθεσινό όργιο της άγριας καταστολής σε βάρος τους με ξύλο και συλλήψεις κατά το οποίο τραυματίστηκαν έξι από τους διαμαρτυρόμενους και ένας δημοσιογράφος.

Σήμερα καταγγέλλουν ότι αστυνομικές δυνάμεις κατέλαβαν το εργοστάσιο έξω από το οποίο πραγματοποιείται από νωρίς νέα μαζική απεργιακή συγκέντρωση των ανθρώπων που, διαμαρτύρονται εδώ και έναν μήνα προκειμένου να αποτρέψουν τις απολύσεις 15 συναδέλφων τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας, αλλά και αλληλέγγυων που τους στηρίζουν.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο τονίζει από το πρωί οι δυνάμεις καταστολής, ΜΑΤ, ασφαλίτες έπιασαν δουλειά στο εργοστάσιο της, πέταξαν έξω τους εργάτες και κατέλαβαν το εργοστάσιο. “Μέχρις εκεί έφτασαν οι μπράβοι της εργοδοσίας, που με εντολή της κυβέρνησης υλοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις της. Ακόμη απαγορεύουν την είσοδο στο εργοστάσιο του προσωπικού ασφαλείας που έχει οριστεί από το Σωματείο” σχολιάζει το ΠΑΜΕ απαιτώντας να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το εργοστάσιο.

«Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» γράφει ένα από τα πανό μπροστά στην πύλη ενώ οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα, όπως τα εξής: «πάρτε πίσω τις απολύσεις» και «χωρίς εσένα, γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

«Το εργοστάσιο αυτό είναι δικό μας. Εμείς το κάνουμε να δουλεύει, εμείς το κάνουμε να παράγει… Θα είμαστε μέρα νύχτα εδώ και είμαστε σίγουροι ότι με τη συμπαράστασή σας και την αλληλεγγύη σας θα κερδίσουμε» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους απεργούς.

Χθες οι εργαζόμενοι, στο αποκορύφωμα της καταστολής που υφίστανται, δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, που προχώρησαν σε ξυλοδαρμούς και ρίψη χημικών. Συνελήφθησαν

ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της Εφ.Συν., Νίκος Φωτόπουλος, πρόκειται για έναν αγώνα που ξεκίνησε από το Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης για να γνωρίσει γρήγορα την αλληλεγγύη από εκατοντάδες σωματεία, τη νεολαία και εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα και να περάσει τα σύνορα της χώρας. Παράλληλα, οι απεργοί βρίσκουν κλειστές πόρτες στα υπουργεία Εργασίας και Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και από τους «γαλάζιους» βουλευτές που εμφανίζονταν κοντά τους προεκλογικά και με αφορμή την υλοποίηση του πρόσφατου σχεδίου εξυγίανσης της επιχείρησης.

►Διαβάστε στην Εφημερίδα των Συντακτών, που κυκλοφορεί, συνέντευξη με τον πρόεδρο του σωματείου, τραυματία και συλληφθέντα Γιάννη Φραγγίδη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας