Κορινθία: Αντί να βοηθηθεί η πολύτεκνη οικογένεια, εισαγγελέας ζητά απομάκρυνση 6-παιδιών!!!

2085

Αδιευκρίνιστο που ο εισαγγελέας ζητάει να πάνε τα παιδιά, αποκομμένα από τους γονείς τους. Ερώτημα γιατί δεν υπάρχει κρατική βούληση και πρόγραμμα για να στηριχθεί η συγκεκριμένη οικογένεια και όλες οι παρόμοιες πολύτεκνες οικογένειες. Ερώτημα αν η εύκολη απόσπαση των παιδιών από τους γονείς τους θα διευκολύνει την κατάστασή τους ή θα την δυσχεράνει. Ζητάμε διέξοδο στο έντονο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αλλά δεν στηρίζουμε με όσα επιβάλλονται για να επιβιώσουν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Ν.Ζ

Κορινθία – Η πολύτεκνη απομονωμένη οικογένεια χρειάζεται στήριξη και όχι τιμωρίες

Εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των πέντε παιδιών από την οικογένεια «παλαιοχριστιανών» που ζει στην Κορινθία, εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, dikastiko.gr. Η πολύτεκνη οικογένεια ζει σε ένα παράπηγμα, όπου έχουν σκάψει μέχρι και λαγούμι, σε μια κοινότητα όπου συνυπάρχουν μαζί με άλλες οικογένειες μακριά από την τεχνολογική πρόοδο.

Ο 47χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης μιλώντας στο OPEN είπε ότι όταν ήταν στην Αθήνα δούλευε στον Δήμο Ηλιούπολης στα απορριμματοφόρα. Ζούσαν σε ένα σπίτι με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους και προσπαθούσε να τους ζήσει με 1.000 ευρώ, ενώ χρειαζόταν για ενοίκιο 500 ευρώ και έπαιρνε μια επιδότηση ύψους 200 ευρώ. «Πώς να ταΐσω και να ζήσω 8 στόματα στην πόλη; Μπορείς να ζήσεις έτσι;» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα παιδιά που μένουν σε τραγικές συνθήκες στο παράπηγμα και δεν πηγαίνουν σχολείο, ο 47χρονος υποστήριξε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ.» και πρόσθεσε ότι «το σχολείο κατ’ επίφαση είναι δωρεάν. Πώς να πάνε σχολείο;»

Στη συνέχεια ο κ. Καλαϊτζάκης αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί πέρα από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο αποπροσανατολισμός».

Συμπλήρωσε ότι «έχουμε επιλέξει να ζούμε στη φύση. Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν και παιδιά;  Δεν είναι λογικό να έχουμε παροχές και υπηρεσίες όταν φύγαμε από τον αστικό ιστό. Γιατί αν έφταναν εδώ αυτές οι υπηρεσίες, πλέον δεν θα ζούσαμε στη φύση».

Εξήγησε ότι «είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά και με μια πολιτιστική εκδοχή. Στην Ελλάδα φαίνεται παράξενο, παγκοσμίως δεν είναι».

Ως προς τα τόξα και τα βέλη που βρήκαν οι αστυνομικοί ο 47χρονος είπε «είναι παράξενο να τα έχω για την προστασία μου μέσα στις ερημιές;  Μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν  ξέρουν πως όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα στις ερημιές. Μου κατέσχεσαν μέχρι και τα ψαλίδια. Στην Ελλάδα όλα θεωρούνται όπλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας