Να μην φύγει η φρεγάτα «Ύδρα» για Ερ.Θάλασσα-Κυριακή (12μ.μ) όλοι Σαλαμίνα

725

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΕΕ! Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα “Υδρα”! Κανένας στρατιωτικός έξω από τα ελληνικά σύνορα!», τονίζει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 18 Φλεβάρη στις 12 μ. στα Παλούκια Σαλαμίνας (πιάτσα ταξί).

Το ΕΚ Πειραιά στην ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της ελληνικής φρεγάτας Ύδρα στην Ερυθρά θάλασσα τονίζοντας ότι «η αποστολή πλοίων και στρατού στην περιοχή έχουν ως στόχο τη διαφύλαξη των εφοπλιστικών συμφερόντων και τον έλεγχο ενός κομβικού σημείου της περιοχής για την μεταφορά εμπορευμάτων και ενέργειας. Σημειώνει πως «ήδη τρία ελληνόκτητα πλοία έχουν αποτελέσει στρατιωτικό στόχο αντιποίνων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, το “ZOGRAFIA”, το “STAR NASIA” και το “STAR IRIS”. Δεν θα ανεχτούμε να παίζουν με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας. Οι φαντάροι, οι Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης για αποστολή φρεγάτας για την υπεράσπιση των εφοπλιστικών κερδών η απάντηση μας είναι ΟΧΙ!

Ο ελληνικός λαός ξέρει πως δεν έχει να περιμένει τίποτα από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Η ασφάλεια και η Ναυσιπλοΐα που ευαγγελίζονται δήθεν από την συμμετοχή μας σε αυτούς τους τυχοδιωκτισμούς, έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές ότι αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για το στρατιωτικό προσωπικό και το ίδιο ισχύει τώρα για την φρεγάτα  “Ύδρα”. Όλα τα παραπάνω συνιστούν πολύ επικίνδυνες εξελίξεις, που προστίθενται στην εμπλοκή μας στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη στήριξη του κράτους – δολοφόνου Ισραήλ στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού. Αυτή η εμπλοκή βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέμου, μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων».

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη απόφαση, που αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, βάζοντας τον ελληνικό λαό σε μεγάλες περιπέτειες. Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες που κλιμακώνονται η δολοφονική επίθεση και οι σχεδιασμοί του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και των άλλων λαών της Μέσης Ανατολής, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της στήριξης της δολοφονικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ».

Σε μαζική συμμετοχή καλεί και η Ένωση Αποστράτων Στρατιωτικών Αττικής αναφέροντας μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της ότι «Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για αποστολή φρεγάτας σε εμπόλεμη περιοχή, μακράν από τα σύνορα της χώρας μας. Σε αποστολή που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της χώρας μας και του λαού μας, ενώ μειώνει αντικειμενικά τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καμία δουλειά δεν έχουν έξω από τα σύνορα της χώρας».

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν στη συγκέντρωση αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους ότι «αυτοί που μιλάνε για “ειρηνική” αποστολή στη θαλάσσια περιοχή της Ερυθράς, στην πράξη είναι αυτοί που δεν διστάζουν να σκορπούν τον θάνατο σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, να ενισχύουν την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων».

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας ενώ σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση και καταδικάζοντας  την απόφαση της κυβέρνησης για την αποστολή της φρεγάτας “Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα, απαιτεί να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καλώντας στην κινητοποίηση, σημειώνει μεταξύ άλλων «Η περίφημη ‘’αγορά του αιώνα’’ των 40 F-35 που θα αγοράσει η ελληνική κυβέρνηση από τις ΗΠΑ, έρχεται να υπηρετήσει επίσης τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Τα F-35 δεν αγοράστηκαν για την προστασία των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας αλλά για να ‘’τονωθεί η ευρωπαϊκή ασφάλεια και οι αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ’’ όπως δήλωσε ο Α. Μπλίνκεν-Υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ. Με κόστος 8,6 δις ευρώ που θα το φορτωθεί ο λαός… 8,6 δις που θα έφταναν για να λειτουργήσουν επιπλέον 2000 νέα σχολεία και 70 νέα νοσοκομεία!! Την ίδια στιγμή που γιγαντώνονται εκρηκτικά τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης με την υποχρηματοδότηση, απειλές για διακοπές ρεύματος σε σχολεία, ακατάλληλα σχολικά κτίρια, εκατοντάδες κενά μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, με συναδέλφους αναπληρωτές ανασφάλιστους, χωρίς να μπορούν να ‘’σηκώσουν’’ το δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης».

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, όπως αποφασίστηκε στον συντονισμό που έγινε την Πέμπτη.

Πηγή: 902.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας