ΗΠΑ-Σάλος με το πόρισμα για την «κακή μνήμη» του Τ.Μπάιντεν

676

«Δεν είναι κατάλληλος για πρόεδρος» λένε οι Ρεπουμπλικανοί

«Τι εκπληκτικό κατηγορητήριο για έναν εν ενεργεία πρόεδρο»

Σάλος έχει δημιουργηθεί στις ΗΠΑ με το πόρισμα του Ειδικού Εισαγγελέα Ρόμπερτ Χουρ, το οποίο αναφέρει ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος Τ.Μπάιντεν, έχει «κακή μνήμη» και δεν διατήρησε εσκεμμένα διαβαθμισμένα έγγραφα στην κατοχή του.

Επί του πρακτέου ο ειδικός εισαγγελέας επιχείρησε να «καθαρίσει» την ενέργεια του Τ.Μπάιντεν παρουσιάζοντάς τον ως διανοητικά… ανίκανο κάτι που φυσικά θέτει ερωτήματα ως προς το γιατί είναι ακόμα πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικανοί έχουν αντιδράσει με σφοδρότητα και εκθέτουν την προεδρία Μπάιντεν στον αμερικανικό λαό.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Τζόνσον είπε: «Η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου σήμερα το απόγευμα επιβεβαίωσε περαιτέρω σε ζωντανή τηλεόραση αυτό που περιέγραφε η έκθεση του Ειδικού Εισαγγελέα. Δεν είναι κατάλληλος για Πρόεδρος».

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μίλησε με τον πρώην παρουσιαστή του CNN , Κρις Κουόμο, σχετικά με το εάν ο Μπάιντεν είναι κατάλληλος ή όχι να υπηρετήσει την θητεία του, λέγοντας:

«Ο αμερικανικός λαός έχει δικαίωμα να καταλάβει εάν ο Πρόεδρός του είναι ικανός να λαμβάνει περίπλοκες αποφάσεις. Υπάρχουν παγιωμένα συμφέροντα και ειδικά συμφέροντα στην κυβέρνηση που στην πραγματικότητα ωφελούνται από την ύπαρξη ενός προέδρου που δεν είναι απόλυτα ικανός».

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ σχολίασε την έκθεση του Ειδικού Εισαγγελέα, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Τι εκπληκτικό κατηγορητήριο για έναν εν ενεργεία Πρόεδρο».

Αργότερα ρώτησε: «Ποιος είναι στο τιμόνι της χώρας; Αξίζει να το μάθει η Αμερική!».

Ο αρχηγός της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Βουλή, Steve Scalise (R-La.) δήλωσε: «Δεν είναι κατάλληλος για την προεδρία».

Η Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Elise Stefanik, έγραψε: «Ο Τζο Μπάιντεν δεν είναι κατάλληλος να είναι Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αμερικανοί βουλευτές εξέδωσαν κοινή δήλωση σχετικά με τον «σπασμένο εγκέφαλο» του Biden.

Είπαν στον αμερικανικό λαό:

«Η διαπίστωση του Ειδικού Εισαγγελέα ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν διατήρησε και αποκάλυψε εσκεμμένα απόρρητο υλικό και εμπλέκεται σε πρακτικές που ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για την εθνική ασφάλεια είναι βαθιά ανησυχητική.

«Όχι μόνο καταδεικνύει την απερισκεψία του Προέδρου, αλλά αποκαλύπτει ένα σύστημα δικαιοσύνης δύο επιπέδων που κατηγορεί έναν Πρόεδρο (εννοεί τον Τραμπ) με πολιτικά υποκινούμενες κατηγορίες ενώ κουβαλάει νερό για έναν άλλον για παρόμοιο κατηγορητήριο.

Μεταξύ των πιο ανησυχητικών σημείων αυτής της έκθεσης είναι η αιτιολόγηση του Ειδικού Εισαγγελέα για τη μη απαγγελία κατηγοριών :

Δηλαδή ότι η μνήμη του Προέδρου είχε τόσο «σημαντικούς περιορισμούς» που δεν μπορούσε να πείσει μια κριτική επιτροπή ότι ο Πρόεδρος είχε μια «διανοητική κατάσταση ικανή για εκούσια πράξη»!

Ένας άντρας που είναι πολύ ανίκανος να λογοδοτήσει για λάθος χειρισμό απόρρητων πληροφοριών είναι σίγουρα ακατάλληλος για το Οβάλ Γραφείο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας